Şimdi Ara

Muay Thai mi Taekwondomu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Muay Thai Yi Önerirseniz Birazcık Anlatın Nasıl Bi Spordur Taekwondo daki gibi dönerek havada tekme felan varmı ? Hangisini Yapmalıyım 17 Yaşındayım Spor Salonunda Taekwondo Da 2-3 Yaş Küçüklerim Varmış Yaşıtım Yokmuş O Yüzden Muay Thai Ekledim Önerileriniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuqaL -- 10 Ocak 2012; 16:51:29 >

• dönerek havada tekme felan varmı? Sonrası Okumadım

Anladık Kendini RYU Sanıyorsun (Street Fighter'i Çok Kaptırmışsın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaNKaWaReZ

dönerek havada tekme felan varmı? Sonrası Okumadım

Anladık Kendini RYU Sanıyorsun (Street Fighter'i Çok Kaptırmışsın)
    taekwondo derim muay thai nin bir estetiği yok bence ama taekwondo gayet estetiktit.Ben gittim tecrübe ile sabit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

taekwondo derim muay thai nin bir estetiği yok bence ama taekwondo gayet estetiktit.Ben gittim tecrübe ile sabit.

Alıntıları Göster
    Taekwondo güzel ama sokağa yönelik değil. O yüzden kendini savunmayı öğrenmek istiyorsan Taekwondo'yu seçmemelisin. Muay Thai gerçekten çok güzel ama temelin yoksa çok zorlanırsın hatta sakatlanabilirsin ilk zamanlarda. Tam olarak ne amaçla gitmek istediğini söylersen sana yardımcı olabilirim.

Not: Kick-Box, Box, Ju-Jiutsu, Muay-Thai, Sho Ryu Karate ve Yakın Dövüş ile 6 yıldır uğraşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Danilo Thann

Taekwondo güzel ama sokağa yönelik değil. O yüzden kendini savunmayı öğrenmek istiyorsan Taekwondo'yu seçmemelisin. Muay Thai gerçekten çok güzel ama temelin yoksa çok zorlanırsın hatta sakatlanabilirsin ilk zamanlarda. Tam olarak ne amaçla gitmek istediğini söylersen sana yardımcı olabilirim.

Not: Kick-Box, Box, Ju-Jiutsu, Muay-Thai, Sho Ryu Karate ve Yakın Dövüş ile 6 yıldır uğraşıyorum.

Alıntıları Göster
    Taekwondo Da 2-3 Yaş Küçüklerim Varmış Yaşıtım Yokmuş En Büyük Ben Olucam O Yüzden Çekincelerim Var

• quote:

Orijinalden alıntı: SuqaL

Taekwondo Da 2-3 Yaş Küçüklerim Varmış Yaşıtım Yokmuş En Büyük Ben Olucam O Yüzden Çekincelerim Var

Alıntıları Göster
    history's strongest disciple kenichi oku, gör. Her türlü dövüş sanatına örnek var orda ibretlik paylaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoldan Geçen Kişi

history's strongest disciple kenichi oku, gör. Her türlü dövüş sanatına örnek var orda ibretlik paylaşım.

Alıntıları Göster
    Muay Thai.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağlı Güreş GAY Sporudur
    9 yıl önce açıldı
    Muay Thai (Ana Konu)
    15 yıl önce açıldı
    Judo mu Güreş mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4B3058CAB

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tamam Sokak Tarzıda Taekwondo daki gibi esnek olabilicemmi taekwondadaki hareketleri yapabilirmiyim muay thai de ?
  • Cok istiyosan oyle tekme atarsin bisey demezler musabaka vs de ama oyle ucan kacan tekmeler ogretmezler orda sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksıfon

Cok istiyosan oyle tekme atarsin bisey demezler musabaka vs de ama oyle ucan kacan tekmeler ogretmezler orda sana
    Hmm Tmm Ögretmiolar Yani Kendim Geliştirmem Lazım Anladım.
  • quote:

Hmm Tmm Ögretmiolar Yani Kendim Geliştirmem Lazım Anladım.

Alıntıları Göster
    Muay Thai
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeilHitler

Muay Thai

Alıntıları Göster
    Muay Thaide Taekwondo daki Gibi Esnek olabiliyormuyuz ?
  • quote:

Muay Thaide Taekwondo daki Gibi Esnek olabiliyormuyuz ?

Alıntıları Göster
    Wing Chun: Wing Chun Bruce Lee'nin de hocalığını yapan Yip Man'a gelinceye kadar aile içinde ve şifahi yolla öğretilen bir sanat olduğundan tarihine ilişkin dokümanlar bulunmamaktadır. Bu da Wing Chun'un kökeni hakkında efsanevi ve romantik anlatılara yol açmıştır.
    Wing Chun'un en önemli prensibi bir tehlike anında olabilecek en kısa sürede, gösterişli olmayan etkili ve sade tekniklerle ve doğrudan rakibi etkisiz hale getirmektir. Wing Chun pratisyenleri yaptıklarının diğer savaş sanatları gibi görsel ağırlıklı bir sanat olmadığını, hayatta kalma mücadelesi olduğunu savunurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darksilence09

Wing Chun: Wing Chun Bruce Lee'nin de hocalığını yapan Yip Man'a gelinceye kadar aile içinde ve şifahi yolla öğretilen bir sanat olduğundan tarihine ilişkin dokümanlar bulunmamaktadır. Bu da Wing Chun'un kökeni hakkında efsanevi ve romantik anlatılara yol açmıştır.
    Wing Chun'un en önemli prensibi bir tehlike anında olabilecek en kısa sürede, gösterişli olmayan etkili ve sade tekniklerle ve doğrudan rakibi etkisiz hale getirmektir. Wing Chun pratisyenleri yaptıklarının diğer savaş sanatları gibi görsel ağırlıklı bir sanat olmadığını, hayatta kalma mücadelesi olduğunu savunurlar.

Alıntıları Göster
    Wing Chun Biliyorumda Kurs Veren Yerler Bana Baya Bi Uzak O Yüzden Olmaz Benim Merak Ettigim Muay Thaide Taekwondo daki gibi bacaklar esnek oluyormu ?

• Yuze tekmeler var bu yuzden bacaklarin esnek olur tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksıfon

Yuze tekmeler var bu yuzden bacaklarin esnek olur tabi
    Hımm Tmm Teşekkürler
  • quote:

Hımm Tmm Teşekkürler

Alıntıları Göster
    her dövüş sporuna sokakta işe yarar yaramaz gözü ile bakılıyor bence çok saçma bir yaklaşım
    bir dövüş sporu/sanatının gösteri yönünün bulunması onu işe yaramaz yapmaz...

Küçüklüğümde çok kısa süre taekwondo ile ilgilenmiştim pek birşey olmadı benden ama yıllardır uğraşan hocalık yapacakken başka yönlere sapan arkadaşlarım mevcut ama gerçekten onlara imreniyorum. Kısa süre kick box la ilgilendim 2 sene öncede , tabi ikiside birbirinden farklı olmalarına rağmen şimdi vaktim olsa bir spora başlayacak olsam BOX ile başlayıp birkaç yıl sonra onunla paralel taekwondo isterdim. Bunun yanında muay thai için biraz daha altyapı gerektiğini düşünüyorum, nihayetinde box da ilerleme kaydedip taekwondo ya başladıktan sonra muay thaideki vücut momentumunu kullanarak yapılan combolar ile zenginleştirebilirsen daha doğrusu onları entegre edebilirsen eğer harika bir şey çıkar ortaya (nitekim hevesi uzun süredir spor yapan birçok kişi aynı anda diğer dövüş sanatları ile ilgilenmektedirde)

Tavsiyem 0 dan başlayacaksan taekwondo olabilir , ama box u da düşün derim. Sokakta işime yarar yaramaz diye düşünme sakın , lisansın olduktan sonra nasılsa hiçbir kavgaya bulaşmamak için elinden geleni yapacaksın , zaten sporcu bir adam normal bir adamdan çok çok üstündür hangi dal ile ilgileniyorsa ilgilensin. Birkaç çakal sataşır ihtimaliyle yüzyıllardır varolan dövüş sanatlarını değerlendirmenden çıkarma sakın, Sporu spor için yap

• quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

her dövüş sporuna sokakta işe yarar yaramaz gözü ile bakılıyor bence çok saçma bir yaklaşım

Küçüklüğümde çok kısa süre taekwondo ile ilgilenmiştim pek birşey olmadı benden ama yıllardır uğraşan hocalık yapacakken başka yönlere sapan arkadaşlarım mevcut ama gerçekten onlara imreniyorum. Kısa süre kick box la ilgilendim 2 sene öncede , tabi ikiside birbirinden farklı olmalarına rağmen şimdi vaktim olsa bir spora başlayacak olsam BOX ile başlayıp birkaç yıl sonra onunla paralel taekwondo isterdim. Bunun yanında muay thai için biraz daha altyapı gerektiğini düşünüyorum, nihayetinde box da ilerleme kaydedip taekwondo ya başladıktan sonra muay thaideki vücut momentumunu kullanarak yapılan combolar ile zenginleştirebilirsen daha doğrusu onları entegre edebilirsen eğer harika bir şey çıkar ortaya (nitekim hevesi uzun süredir spor yapan birçok kişi aynı anda diğer dövüş sanatları ile ilgilenmektedirde)

Tavsiyem 0 dan başlayacaksan taekwondo olabilir , ama box u da düşün derim. Sokakta işime yarar yaramaz diye düşünme sakın , lisansın olduktan sonra nasılsa hiçbir kavgaya bulaşmamak için elinden geleni yapacaksın , zaten sporcu bir adam normal bir adamdan çok çok üstündür hangi dal ile ilgileniyorsa ilgilensin. Birkaç çakal sataşır ihtimaliyle yüzyıllardır varolan dövüş sanatlarını değerlendirmenden çıkarma sakın, Sporu spor için yap

Alıntıları Göster
    Amacın esnek olmaksa taekwondoya git.

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Gerçekten Güzel Bi Cevap Vermişsin Taekwondo Ya Başlıcam Benden Büyük Olmucak Salonda Ama Olsun Benim Amacım Kendimi Geliştirmek Zaten Çok Teşekkür Ederim C2H5OH.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Gerçekten Güzel Bi Cevap Vermişsin Taekwondo Ya Başlıcam Benden Büyük Olmucak Salonda Ama Olsun Benim Amacım Kendimi Geliştirmek Zaten Çok Teşekkür Ederim C2H5OH.

senin amacın esneklik ve artistik hareketlerse tekvando olabilir ama asıl amaç kendini savunmaksa muay tai ve kick boks tarzı dövüş sporları daha iyi olacaktır tekvando bir yakın dövüş değildir diyelimki otobüs gibi dar bir alanda kavga ettin pek işe yarıycanı sanmıyorum muay tai de yumruk diz dirsek tutma fırlatma gibi şeyler var o yüzden kesinlikle daha etkili self defans olarak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.