Şimdi Ara

mtb için bu kask abartılı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, eylül yada ekim gibi 500 - 700 tl arası başlangıç amaçlı bir mtb satın almayı düşünüyorum.fakat bisiklet kasklarına baktığımda görünüş ve tasarım açısından hiç hoşuma gitmiyor.bende cross kasklara merak saldım, görünümü ve tasarımları çok güzel.sizce bu linkteki cross kaskı bisiklette kullanırsam sıkıntı yapar mı?

not: bisikleti genelde çok hızlı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankilidi -- 29 Haziran 2013; 22:00:56 >

• Her kask kendi kullanım alanı içerisinde kullanılmalı.Bir kaykay kaskını motosiklette kullanmanız beklenmediği gibi bir motosiklet kaskını da bisiklette kullanmanızı tavsiye etmem.O ağır kasklarla bisiklet kullanmak da keyifli olmaz bence Limar'ın kasklarına da bir göz at görüntüleri güzel bence (575 kullanıyorum ben).Ayrıca ne kadar hızlı kullansan da bisikleti bisiklet kaskı senin için yeterli olacaktır
  • Şöyle düşün;
    Hız yapıyorsun, hız yapmak için pedala deli gibi yükleniyorsun.
    Pedala deli gibi yüklendiğin için daha çabuk ve daha çok yoruluyorsun.
    Yorulduğun için her şey sana zulüm gibi geliyor ve "yemişim böyle aşkın ızdırabını" moduna giriyorsun.

Bu noktada ağır ama fiyakalı olan kaskı kullanmak mı senin işine yarar yoksa hafif ama güvenlik açısından yeterli olan mı?

Bahsettiğin tasarımı/görünümü güzel kaskları Downhill yapmadığın sürece kullanmanı tavsiye etmem, başlangıç düzeyinde MTB için sıradan kasklar yeterlidir.
  • Sen kaskı görünüşüne göre değerlendirerek kaskın olayını tamamiyle yanlış anlamışsın, o kadar diyeyim.
  • O kask gayette bisiklette kullanılır, adı full face kask diye geçer genelde down hillciler tarafından kullanılır, DH yapmayı planlamıyosanız bence gerek yok

mtb için bu kask abartılı olur mu?
  • @Mighty Mack
    hem görünüşü güzel olduğu için hem de yan tarafları kapattığı için düşünmüştüm ama vazgeçtim.

@Yuyushi
    cross kaskların ağırlığı ne kadar olduğunu bilmiyorum, bilsem iyi olurdu.bu cross kasklarda genelde 5 tane hava kanalı oluyor içerisi gayet serin olur diye düşünmüştüm.ağırlığı aslında pek hesaba katmadım, 250 gr. bile olsa dediğin belli bir süre sonra rahatsızlık verir bencede.

@Chromela
    kask konusunda pek bilgili olduğumu söylemem, bu konuyu bu nedenden dolayı açtım zaten.

@Crookshanks
    downhill yapmayacağım için bence de gerek yok.

bu arada verdiğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim :)
  • Bence çok hoş gözüküyor herkeste olmadığından etraftaki bakışlarda üstünde toplanacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu araç pert olur mu?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekrankilidi kullanıcısına yanıt
    Crookshanks tarafından da belirtildiği gibi o kask MTB ile kullanılır kullanılmasına ama amacına uygun atraksiyonlar için takıyorsan kullanılır.

DH kasklarının ağırlığı konusunda bir bilgim yok ancak aşağıda linkini verdiğim kask ile şöyle bir kıyaslama yapabilirsin;
    Linkteki kask, senin beğendiğin kasklara göre daha az malzeme kullanıyor, 17 hava kanalı var ve ağırlığı 290 gram. Bunun yanı sıra yüzün açıkta olduğu için yararlanabileceğin rüzgar etkisi zaten oldukça fazla. Tüm yüzünü kapatan bir DH kaskı için 5 tane hava kanalı içeriyi ne kadar havalandırabilir, sen kaskın içerisinde oluşacak olan hararete ne kadar dayanabilirsin bunlar önemli. Yoksa kalkıp da kimse sana "Aaa... Özentiye bak, düz yolda DH kaskı takıyor" türevinde bir laf söyle(ye)mez, önemli olan senin güvenliğin ve konforun.

www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/Sport-7-Racing-Bisiklet-Kaski,PR-11489.html

• Bisiklet ile cross kaskta diğer sorun vizör buğ sorunu.
  • Konu güvenlik ise gerisi teferruat ancak DH bir kas.k ile de asfaltta geziyorsan bu kimse elbetteki bişey demez ama bu abes olmayacağı anlamı da taşımaz, Türkiye'ye ithal edilen bisiklet kasları ve diğer kskların CE onay mevburiyeti var, yani avrupa birliğinin test ettiği ürünler ancak gümrüklerden girebilir, (oyuncak niteliğinde sokulanları saymazsak) o nedenle bisiklet mağazalarındaki neredeyse tüm ürünlerin pek bir eksiği olmaz, ancak kaygı hafiflik ve ayrodinamik ise o başka tabi, bana kalırsa çok da para vermeye gerek yok 60 tl'ye gayet güzel ve hafif ksklar mevcut
    www.bisikletcim.com
    Bisiklet Kaskı | www.bisikletcim.com
    http://www.bisikletcim.com/bisiklet-kask
    hatta daha uygun

• arkadaşlar DH kaskları ve motorsiklet kaskları yapısal olarak farklılıklar içerir.
    arkadaşın verdiği linkteki kask motorsiklet kaskıdır.
    motorsiklet genelde bisiklete oranlar daha yüksek hızlara sahip olduğu için ve morotsiklet üzerinde pek yorulmadığınız için ağırlık ikinci planda darbe dayanımı birinci planda olur,
    bu yüzden motorsiklet kaskları genelde metal kaplama olur ve dolayısıyla oldukça ağır olurlar.
    DH kaskları ise metal olmazlar, hernekadar üst seviye sunsalarda aynı zamanda hafiflikde sunmak zorunda oldukları için daha hafif malzemeden üretilirler.

kiloluk motorsiklet kaskını taşımak birkaç saat pedallamadan sonra işkence haline gelecektir.
    illaki bu tip bir kask isteniyorsa olması gereken DH kaskı temin etmektir. motorsiklet kaskı kullanışlı olmayacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.