Şimdi Ara

Msü pilotluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Msü ye girip thk dan pilot olmak çok mu zor? Geçen sene msü de 5500 küsür yks de 50 bin yaptım. Bu sene belki pilot olabilirim ama birisi şevkimi kırdı. Çok zor çok az kişi alıyorlar elenirsin falan dedi? Çok mu zor askeri pilot olmak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de hayalimdi araştırınca olamayacağımı anladım.Az kişi alıyorlar ve en ufak bi sağlık sorununda eleniyorsun,torpil meselesinin biraz fazla olduğunu da duydum.Ama gerçekten istiyorsan kimse şevkini kırmasın belki de o çok az kişinin içinde sen olacaksın hiç belli olmaz
  • Kardeşim olayı kısaca özetleyeyim. Msü ile hava harp okuluna sayısını tam bilmiyorum ama 150-200 öğrenci alınır. Alınan her öğrenci pilot yapılmak için alınmaz havacılıkta bir sürü birim var. 4 sene hava harp okulunu okurken mühendislik üzerine eğitim alırsın pilotluk eğitimi yoktur. 4 senenin sonunda mezun olurken pilot olmak isteyenler sağlık testine girer. Büyük eleme burada olur zaten çünkü gerçekten sağlık koşulları ağır. 0 göz isteniyor bu teknoloji çağında 0 göz kolay değil örneğin. Tabi tek istenen şey göz değil onu da unutma. Sağlıktan geçenler izmir çiğliye uçuş eğitimine yollanır bu 2 sene sürüyor. Bu 2 sene içinde pilotluk eğitimi alırsın ama bu eğitim esnasında eksik oldugun yetersiz oldugun bir durum oldugunda elenirsin ve havacı subay olarak hava harp okulunda eğitim aldıgın alanların birinde görevlendirilir çalışırsın. 2 senelik pilotaj eğitimini de elenmeden geçersen pilotsun. Hava harpa giren herkes pilot oluyor diye bir şey yok süreç uzun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Valla kimin ne dediği umrunda olmasın. Sınıf arkadaşım 2017 senesinde girmişti HHO na ama başvurduğu zaman herkes alay etti senden HHO na girecek yetenek tip yok hemen elenirsin gibisinden ama nedense oraya girilmesi beklenen hiç kimse girmemiştti O dediğim arakadaş girdi herkes mosmor oldu

MSÜ
    geçen yıl açıldı
    MSÜ Mülakatlarında Göz
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hava ve pilotluk konusunda takıntılıysan ve gözünde en ufak bir problem var ise boşver hho yu onun yerine mühendislik falan okuyup ingilizceni geliştirirsin sonra ver elini uçuş akademisi ama yine de sen bilirsin

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.