Şimdi Ara

MSÜ ANADOLU LİSESİ VS FEN LİSESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler biraz önce çok detaylı yazı yazdım ama forum sağolsun gönder dedim yazdıklarımın hepsi uçtu işin garibi kopyaladığımda gitti :(

o yüzden kısaca yazıyorum.

ÖSYM'nin MSÜ için yayınladığı bilgilerde buldum bunu (düzenledim) sadece iyileri aldım diğerleri durumu malum belli.

Sınava girenlerin yüzde cinsinden oranı Anadolu lisesi %37,57 fen lisesi %1

Sonuçlar çok ilginç Fen Liselilerin ortalaması 400 ile 450 arasındayken anadolu lisesi 250 ile 270 arasında.

zorluk olarak üstelik TYT > MSÜ unutmayalım şimdi bunu.

doğru sayılarına göre baktığımızda Fen lisesi olarak 7-8k kişi girmiş. 8k aldığımızda ve 89-94 nete kadar fen liselileri bu alanı kapladığını var sayıyorum. 1k artıyor ama aşağı yukarı öyle çünkü ortalama 400-450.

geriye kalanlar anadolu lisesi (%45 meslek lisesi ve imam hatip lisesi girmiş arkadaki yığılmalar o yüzden)

65-70 ile 89-88 toplam kişi sayısı 17274

Standart sapması en fazla olan matematik (15) olduğu için onun dağılımlarını koyuyorum.

görüldüğü gibi matematikte net şekilde eğer doğru anladıysam grafiği

(37,5) - (36) netlerde çizgi 1k net şekilde gözüküyor. 30 a doğru gidildiğinde çizgiler 1k gelmese bile yarısında seyrediyor. MSÜ için 30 netlerde yığılma olmuş ama diğer büyük yığılmaya göre çok az.

24 -23-17 de kalın çizgiler var sanırım yığılmanın fazlalığını gösteriyor bu da anadolu liselerinin yığılması olarak ön görüyorum.

üniversite sınavına ozel fen lisesi ve fen lisesi olarak toplamda 30k kişi giriyor. ve toplam aday sayısı 2m olduğuna göre ve en önemlisi MSÜ>TYT olup AYT matematik beklenildiğinden zor geldiği için iyimser bakmakta fayda var.

bu yazdıklarım tabii ki MF için TM de işler daha kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Temmuz 2018; 21:1:31 >

• tyt>msü derken neye göre büyüklük biraz daha açık yazar mısın hocam
  • lol567 L kullanıcısına yanıt
    tyt>msü zorluk olarak yazdım.

eğer aynı kişiler tyt girseydi yığılmalar geride yaklaşık 2 kat artar öndeki yığılmalar 0,25-0,35 azalırdı.

ama tyt ayt 2m girdi ve aradaki zamanda 3 ay, o yüzden sürpriz de yaşanabilir.
  • Guzel konu eline saglik.

400-450 puan derken ham puan oluyor yani degil mi bu?

Msu dedigimiz obpyi hesaba katmiyor herhalde bildigim kadariyla.Ben girmedim tam bir bilgim yok.

Oyleyse 400-450 ham puan yuksek geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    konuda çok fazla anlaşılmayan veya anlaması cidden zor olan nokta var biraz daha açık yazmalısın hocam
  • eğer ham puan olarak biliyorum ben de.

50k civarında sağlam yığılma olacak MF de MSÜ sonuçlarından bunu anladım. Standart sapmayıda meslek + imam hatip liselileri çok yükseltmişler.
  • lol567 L kullanıcısına yanıt
    kısacası hocam fen lisesi girmiş 7-8k kişi adamlar ortalama 450-400 arasında puan çıkarmışlar MSÜ sınavından.

anadolu lisesinde durum kötü özel lise temel liseler yani biraz daha iyi.

Ve konuda yazdım 118 doğru ile 89-94 doğru arası toplam kişi sayısı 9k (+300 civarında)

Şimdi gerçek sınavda 2m kişi giriyor ve üzerine fen lisesi toplam giren sayısı 30k çıkıyor ama bir yandan tyt msü sınavına göre daha zor bu yüzden 89-94 aralığına kaç kişi girer ön göremiyorum 300k girdiği MSÜ sınavında %45 meslek ve imam hatip o yüzden çok da bize bilgi vermiyor 9bin kişiden konusuyoruz surada sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Fen Lisesi Çoşmuş
    8 yıl önce açıldı
    anadolu lisesi sınıf geçme
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam sizin su istatistiklerinize cok hayranim ya.muhtesemsiniz

• Hocam benim kafam basmadı şimdi bu iyimser bir şey mi kötümser mi

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    MSÜ sonrası yayınlanan bilgilerde Anadolu Lisesi olarak neyi kastediyorlar tam olarak yazmamışlar.

LYS Sonrası açıklanan bilgilerde daha detaylı olarak yazılmış ve bu yazılanlardan sadece yanlış hatırlamıyorsam 2 kısmı başarılı diye biliyorum(ortalamaya göre).

Eğer anadolu lisesi olarak yazdıkları iyi liseleri kapsayan anadolu lisesi grubuysa ortada iyimser tablo var.

eğer yok bütün liseler anadolu lisesi oldu onlarıda kapsayan lise türü ise 2016 dan biraz daha iyimser tablo gelicek.
  • İyi analiz , eline sağlık

• Fen Liseliler oranı %1,61 bunu 300k ile çarparsak 4,8k

ve fen liseliler de 30k toplam buna gore üst sıralarin 1/6 sinava girmis MSÜx6 yaklaşık sıralamayı vermesi lazim ama baya iyimser oluyor inşallah boyle gelir(ilk20-25k için geçerli fen lisesinin hitap ettiği aralık orası çünkü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 17 Temmuz 2018; 0:52:28 >
    Hocam şöyle söyleyim.

Robert Koleji, Üsküdar Amerikan, İzmir Amerikan ve Tarsus Amerikan gibi liseler normalde Yabancı Özel Lise kategorisinde yer alır. Ama MSÜ'de data basite indirgenmesi için Yabancı Dilde Eğitim veren Anadolu Lisesi adı altına konmuş ve Anadolu Lisesi sınıfına girmiş. Özellikle Robert ve Ünsküdar Amerikan çok sağlam okullardır buraya giren adamlar hem Fen Liselerinin hepsini kazanır üstüne bir de parası vardır. Bu tarz Fransız, İtalyan gibi liseler o kategoriye konmuş. Asıl garip olan bazen ise "Özel Lise" kategorisine konması. Aslında bu yerlerin ortalaması yüksek fakat konuldukları sınıflar bunları düşürür.

Aynı Şekilde Özel Fen Liseleri de "Özel Lise" kategorisine konmuş olma ihtimali yüksek çünkü diplomada "Özel" ibaresi yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C663EC351 -- 17 Temmuz 2018; 1:10:3 >
  • Böyle bir şey olsa bile önemli olan iyi kişiler olduğundan fen lisesi %1 şu an ve normalde 30k. Netlere göre yığınsala baktığında yine görebilirsin. Msü gibi gelir mi ? Gelir eğer 200-150k hedefliyorsan. Ama 50k için bunu söyleyemeyiz. İyimser gelmez

• Güzel açıklamışsınız hocam, msüye giren kitle çok kötüydü gibi yanlış bir görüş hakim forumda.

Hocam kendi okulumda sınıfımdan 6-7 kişi birlikte girdik. Okulun puan ortalaması da 440 civarı. Başka bir arkadaşım var Pertevniyal'de. Onların sıfınından ise 2-3 kişi girmemiş sınava. Pertevniyal'de durum böyleyse Pertevniyal dengindeki okullarda da durum aynıdır.
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    ösym, üniversite sınavında olduğu gibi okulları msü sınavı için ayırmamış. mesela anadolu lisesi; anadolu lisesi, ingilizce eğitim veren anadolu lisesi, vakıf anadolu lisesi vs. şeklinde ayrılıyor. msü sınavı için yayınlanan bilgilerde sadece anadolu lisesi olarak alınmış. detay yok.

konuda yazdığım gibi 65-70 ile 89-88 toplam kişi sayısı 17274 89-94 nete kadar 8k

yığılmayı oluşturan burada %45 yüzde ile meslek lisesi ve imam hatip liseleri onlar için açıklamaya gerek yok zaten.

65-70 arası toplam kişi sayısı 25k civarı yapıyor. ama unutmamalı ki burada fen liseleri %100 başarıya ulaşmış . normal sınavda daha fazla kişi girmesi ve aradaki 3 aylık sınava kalan süreyi de ele aldığımızda ve konudaki yığılmayı oluşturan grubun standart sapmayı etkilemesi ile iyimser sonuç olacaktır. ama ne kadar iyimser 2010 gibi gelir mi gelmez. sadece %1 fen lisesi bu kadar başarı yapıyorsa ve arada 3 aylık süre var ise yığılma ciddi şekilde olacaktır.

üzerine daha iyi anadolu liseleri ve 2m kişiyi katmak gerekli. 100k sonrası felaket şekilde yığılma var keza 50k-100k aralığı da bu durumdan ciddi şekilde etkilenecek. 50k olan sıralamayı fen liselilerin durumu ve tyt de süreye takıldılar ise 2010 gibi yığılma olmaz.

• şunu vurgulama gereği duydum. sınavda yığılma olmayacak sınav zordu herkes düşük net ile iyi sıralama gelecek asla demiyorum. msü sınavında sadece %1 kesim ve ne kadarı iyi olduğunu bilmediğimiz anadolu lisesi üzerinden yorumumu yaptım. keza bu olayda 65 netlere kadar aldım ve bu msü için inanılmaz düşük net.

msü sınavında 40k olan arkadaşım tyt matematık de 0 net yaptı. ve zaten durumu oydu olağan üstü bir şey olmadı. msü de 40k olması şaşırtıcı. msü ile sadece max 20-17k arası kitle gözlemlenebilir.
  • UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.