Şimdi Ara

MSSQL: Veritabanı Sorguda şifre kabul etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu: Öncelik SQL Server'ın yabancısıyım. Üzerinde çalıştığım MSSQL 2005 ile hazırlanmış iş var. Veritabanına erişim 'sa' kullanıcısı ile sağlanıyor. Nitekim bu kullanıcı ve şifresi ile veritabanına erişebiliyor, tabloları görebiliyorum. Ancak sadece bu kadar! Verileri görmek istediğimde, veritabanı açıkken sorgu yazdığımda "Login failed for user 'sa'" hatasını veriyor. Veritabanının "Users" bölümünde iki kullanıcı tanımlanmış. Bu kullanıcıları kullanarak veritabanına erişemiyorum.

    Soru: Neden bu hatayı alıyorum ve nasıl aşabilirim?

    Not: Konu açılmadan araştırmalar yapılmış olup, sonuç vermeyince çaresizce foruma konu açılmıştır.



  • sanırım sa kullanıcı şifren hatalı.
    sa şifresi hatalı ve değiştirmek istersen

    sql aç
    server name = localhost veya . yaz
    authentication=windows authentication seç

    object explorer kısmında (databaselerin tutulduğu yer)
    security-logins altında sa kullanıcısına sağ tıkla - properties e tıkla login name altında şifre ve şifre tekrar alanlarını gir ok ye bas.sa kullanıcısının yeni şifresi bu olacak.

    sa kullanıcısı aktif değilse yine bu hatayı verebilir.kullanıcı aktif değilse localhost veya . ile giriş yaptıktan sonra security-logins altında sa kullanıcısının yanında kırmızı aşağı ok görünür.bu aktif değil demektir.çift tıklayıp açılan kısımda solda status e tıkla sağta login altında enable yap ok de.
  • Eğer şifre yanlış olsaydı, veritabanına erişemezdim öyle değil mi? Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, 'sa' kullanıcısı ve şifresiyle veritabanına bağlanabiliyor, içerdiği tabloları görebiliyorum. Sorun sadece SQL sorgusu yapmaya çalıştığımda ortaya çıkıyor. Yani verileri görüp değiştiremiyorum. Sadece bunu yaptığıma: "Login failed for user 'sa'" hatasını alıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.