Arkadaşlar bir sorun var ve bir türlü çözemedim.Arkadaşın bilgisayarı yeni alındı a4 tech cam ve minton kulaklıklı microfon var .Windows üzerinden herşey (özellikle mikrofon) çalışıyor fakat msn deses görüntü tanıtımı yapılması gerektiğinde mikrofon seçimini yapıp next denildiğinde reset atılıyor.Daha yeni format atılmasına rağmen aynı sorun devam etti.Windows messenger üzerinden zorla cami tanıtabildim fakat msn 7.5 şu an mici görmüyor .Yardımlarınızı bekliyorum
aynı sorun bende de var intel anakart kullanıyorum ve sorunun kaynagı chipset'ler sanıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım lütfen biri bize yardım etsiiiiin
yeni driver çıkmıştır belki mintonun sitesine bir bak istersen yada ses kartı driver & programını update etmeyi dene belki düzelir
habdullah focam sürekli yeni driver leri takip ediyorum. makineyi toplayalı 1 sene oldu bu süre içinde surekli yeni driver leri yukledim olmadı. format attım anakartın cd sindeki driverlere dondüm olmadı sorunumu açıklamak gerekirse windows un ses kaydedicisinden veya başka bir ses kaydedicisinden ses kaydetmeye çalıştığımda, msn de sesli konuşmaya basar basmaz, ses donanımını sınarken hiçbir şekilde uyarmadan(mavi ekran vb..)makine reset atıyor kendine. microfonda sorun yok başka makinede denedim başta onboard ses kartının driverlerinden kaynaklandığını sandım fakat biryerde intel chipset lerinden kaynaklandığı soylendi şahsen aklıma da bu yatıyor sizin bir fikriniz varmı veya bu sorunu yaşayan bir tek benmiyim yahu???? makinemdeki sorunun kaynaklanabileceği aygıtları ayrıntılı bir şekilde yazdım bu verilerdem birşey çıkarsa forumdan cevap bekliyorum özelden yardım için amuhittin@hotmail.com teşekkürler... --------[ Windows Ses ]-------------------------------------------------------------------------------------------------
midi-out.0 0001 0066 Microsoft GS Wavetable SW Synth mixer.0 0001 0068 Realtek HD Audio rear output mixer.1 0001 0068 Realtek HD Front Green Jack mixer.2 0001 0068 Realtek HD Front Pink Jack mixer.3 0001 0068 Realtek HD Audio rear input wave-in.0 0001 0065 Realtek HD Audio rear input wave-in.1 0001 0065 Realtek HD Front Green Jack wave-in.2 0001 0065 Realtek HD Front Pink Jack wave-out.0 0001 0064 Realtek HD Audio rear output
--------[ PCI / PnP Ses ]-----------------------------------------------------------------------------------------------
Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-2] PCI
Kuzey Köprüsü Özellikleri: Kuzey Köprüsü Intel Grantsdale-G i915GV Uyarlama / Stepping 0E / C2 Paket Türü 1210 Pin FC-BGA Paket Boyutu 3.75 cm x 3.75 cm Çekirdek Voltajı 1.5 V In-Order Queue Depth 12
Bellek Denetleyici: Tür Dual Channel (128 Bit) Aktif mod Single Channel (64 Bit)
Bellek Zamanlamaları: CAS Latency (CL) 3T RAS To CAS Delay (tRCD) 3T RAS Precharge (tRP) 3T RAS Active Time (tRAS) 8T
Güney Köprüsü Özellikleri: Güney Köprüsü Intel 82801FB ICH6 Uyarlama / Stepping D4 / B2 Paket Türü 609 Pin mBGA Paket Boyutu 3.1 cm x 3.1 cm Çekirdek Voltajı 1.5 V
High Definition Audio: Ses Denetleyicisi Türü Intel 82801FB(M) ICH6 Kodek Adı Bilinmiyor Kodek Kimliği FFFFFFFFh Codec Revision FFFFFFFFh
PCI Express denetleyici: PCI-E x1 port #1 Boş PCI-E x1 port #2 Boş PCI-E x1 port #3 Boş PCI-E x1 port #4 Boş
imzamdaki linkteki talep formuna log dosyanı yollarsan analiz yapıp sorunun kesin kaynağını ve olası çözümleri söyleyebilirim, kolay gelsin
REALTEK SES KARTI KULLANIYOR INTEL GENELDE REALTEKIN SON SES KARTLARINDA SORUNLAR VAR REALTEK YUKLERKEN SOWTFARE OLARAK YUKLEMEYIN ELLE YUKLEYIP BIR DENERSENIZ IYI OLUR