Şimdi Ara

MSIın AMDsi mi yoksa ACERin İNTELi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI MegaBook M635 AMD Turion64 2.0GHz 1024MB 100GB ile ACER AS5601AWLMI DUO 1.66 15.4 1024MB 80GB ikisi arasında kaldım
    ikisininde özellikleri birbirine yakın gözüküyor. Sizce hangisi almam daha uygun, forumda okuduklarıma göre AMD işlemciler biraz daha iyi gibi gözüküyor ama İntel işlemcili modeller daha çok satıyor bilgisayarcılar genellikle intel işlemcili makinaları öneriyor..
    İkisininde fiyatları aynı fakat ama bilgisayardan fazla anlamadığım için hangisinin alacağım konusunda karar veremedim. Genellikle çizim ve arada sırada oyun oynamak için kullanacağım bu bilgisayardan sizce hangisi daha uygun..

ACER
    Karakteristik ACER AS5601AWLMI DUO 1.66 15.4 512MB 80GB 1.3M
    CPU Cinsi - HIZI Centrino™ DuoMobil DuoT2050 işlemci (1.66GHz,2MB)
    Ekran Kartı Intel 945GM Express paylaşımlı maks. 224MB VGA
    Bellek(MB) 1024MB
    Bellek Tipi DDR2 533MHz
    Sabit Disk 80GB (5400 RPM)
    Network 10/100/1000 Mbps Gigabit fast ethernet, Wake-on-LAN, Intel® PRO/Wireless3945ABG Kablosuz LAN (802.11a/b/g)
    Pil Ömrü 6 cell Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ek Özellikler Intel® 945GM Express chipset
    5 in 1 (SD, MMC, xD, MS, MS Pro) kart okuyucu
    1.3M piksel bütünleşik kamera (225° derece açılı)
    Entegre kablosuz PAN, Bluetooth® 2.0+EDR desteği (VoIP)

MSI
    İşlemci
    AMD® Mobile Turion64 MT-37 2.0GHz
    Bellek 1024 MB
    Bellek Türü DDR
    Harddisk 100 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 128MB ATi Mobile X700 (kendine ait bellek) Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aswod -- 21 Ağustos 2006; 18:06:25 >

• acer ın amd si mi inteli mi diye başlık atıosun
    verdiin iki örnekten birisi acer bile diil

amacın notebook almaksa ne için kullancağını yaz bir çok arkadaş yardımcı olur.
    olayı amd vs. intel haline getirmeye gerek yok.
    herkes kendi kullanım alanına göre bi fiyat performans seçer onu alır.

• quote:

Orjinalden alıntı: tengerlek

acer ın amd si mi inteli mi diye başlık atıosun
    verdiin iki örnekten birisi acer bile diil

amacın notebook almaksa ne için kullancağını yaz bir çok arkadaş yardımcı olur.
    olayı amd vs. intel haline getirmeye gerek yok.
    herkes kendi kullanım alanına göre bi fiyat performans seçer onu alır.

Başlığı yanlış yazmışım MSI yazmayı unutmuşum düzelttim..
    Yalnız alacağım bilgisayarı ne amaçla kullanacağımı mesajımda yazmıştım galiba mesajımı okumadan direkt eleştirmeye çelışmışsın keşke mesajı okusaydında ona göre yazsaydın mesajını

• pardon arkadaşm son satırı da ben görmemişim.
    bu koşullarda ben sana amd 64 X2 öneririm
    acer 5112 yi bi incele tek kötü yanı X16oo ekran kartının 64 bit olması o da bu halde bile birçok oyunu oynatır, çizim de de sorun yaşamazsın herhalde.
    hem de uzun süre seni idare eder.
    msi hakında hiç bi fikrim yok o yüzden bunları kıyaslayamıcam, ama turion çok ısınıo diye duyuyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tengerlek

pardon arkadaşm son satırı da ben görmemişim.
    bu koşullarda ben sana amd 64 X2 öneririm
    acer 5112 yi bi incele tek kötü yanı X16oo ekran kartının 64 bit olması o da bu halde bile birçok oyunu oynatır, çizim de de sorun yaşamazsın herhalde.
    hem de uzun süre seni idare eder.
    msi hakında hiç bi fikrim yok o yüzden bunları kıyaslayamıcam, ama turion çok ısınıo diye duyuyoruz.

Teşekkürler bilgisayardan fazla anlamadığım için foruma sordum ayrıca forumda MSI ile ilgili yazılanları okuduktan sonra acer in AMD modellerinde birini almakta karar kıldım.. inşallah alcağım makina sorun çıkarmaz
  • bencede Turion 64 X2 al. Hre açıdan isabetli bir iş yapmış olursun...
  • kullanım amaçlarını genel olarak yazmışsın çizim derken benim anladığım autocad yada bizim gibi grafik ağırlıklı programlar kullanmak olacak yanlmıyosam. öncelikle birbirine yakın iki makina tabiri yanlış bence ikisi arasında özellik ve teknoloji olarak ciddi farklar var. acer ın 5601 modeli hakkında istemediğin kadar yorum ve topic bulabilirsin arkadaşım forumda bulunan konular arasında. msi m635 modeli forumda hep üst sıralarda gezinen bi konu. ciddi bi sayfa ama okumaya değer bence madem öle iki model arasında kaldıysan tabi. makinalara özelliklerine bakacak olursak msida 64 bit amd turion işlemci, acerde 1,66 core duo var. birden fazla işlem yaparken core duoların hızları bariz şekilde belirginleşiyor. şahsen ben turion kullanıyorum ve oldukça memnunum. harddiskte msi önde, ekran kartında mukayese edilemeyecek kadar msi önde ki X700 128 mb 128 bit ekran kartı çok iyidir bi çok çizim grafik programlarında, oyunlarda ön plana çıkması gereken önemli bi etkendir zaten ekran kartı. onun dışında acerın ekran kartı 128 mb paylaşımlı intelin. giriş seviyesinde bi kart. acerın kamera, bluetooth belki biraz da tasarım olarak msi dan üstün noktaları olabilir. daha oval bi tasarım ve daha yeni bi teknoloji kullanması da artıları acerın. eğer benim işim performans dersen msi tam sana göre, bütün işlemlerini yapabilirsin. ama yok benim işim normal ev yada office kullanamıı ağırılkıl olarakda multimedia dersen o zamanda acer işini fazlasıyla görebilir. arkadaşların bahsettiği gibi acerın 5112 modeli yeni amd turion işlemcilirenin çift çekirdekli olanları. üzerinde ekran kartı her ne kadar 64 bit de olsa sonuçta bi X1600 oda fazlasıyla işini görebilir. ama tabiki fiyatı bu seviyelerde değil. iyi bir seçim yapman dileğiyle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msı amdsi hocam tek gecerim
  • Bilgisyar destekli tasarım programları için AMD ideal ama artık AMD olsun, intel olsun; belli standartları geçtiler. Artık güncel olan bir Pentium M türevi veya AMD Turion modeli herhangi bir işlemci işini görür. Asıl dikkat etmen gereken;Ekran kartı ve Ram. Örneğin Solidworks programında 1000 parçayı geçince X700, X1600, 6800 tipi işlemciler ancak işini görür. Ve tabiki ram'in en az 1 GB olsun. Ama işlemciyi 64 bit alırsan faydasını görürsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedygonzales926 -- 21 Ağustos 2006; 23:24:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.