Şimdi Ara

MSI Z97 GAMING 9 ACK Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300Mhz (O.C) Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.176
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.sinerji.gen.tr/msi-z97-gaming-9-ack-ddr3-1600mhz-sgl16x-1150p-pmu52503

Diğer sitelerin sunduğu fiyatlar
    http://www.sanalmarketim.com/msi-z97-gaming-9-ack-ddr3-1600mhz-m2-hdmi-dp-killer-16x-lga1150/p_59371/
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6874
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-gaming-9-ack-intel-z97-soket-1150-ddr3-3300mhz-oc-anakart.html?srt=PU

kendim araştırırken farkettim , almaya niyetlendim ama işlemciyi de değiştirmek zorunda kalıcam diye vazgeçip ddr4 serisini ve yeni işlemcileri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 20 Şubat 2015; 1:19:43 >

• ben her zaman anakarttan kısıp diğer donanimlara + yapılması kanaatındeyim. onun yerine daha iyi bir ekran kartı + daha yüksek kapasiteli bir ssd almayı tercih ederim
  • mustafaagungor kullanıcısına yanıt
    LGA 1150 soketli 5. ve 4. nesil Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler
    DDR3-3200(OC) bellek desteği
    M.2 + USB 3.0 + SATA 6Gb/s
    Audio Boost 2: Kulaklarınızı gerçek kaliteyle ödüllendirin
    Killer Ethernet: Gecikmeye son!
    USB Audio Power: USB üzerinden kararlı 5V güç ve daha iyi sinyal iletimi
    XSplit Gamecaster: Başarılarınızı ve yeteneklerinizi paylaşın
    Guard-Pro: Geliştirilmiş Koruma ve Güç Verimi
    OC Genie 4: Bir saniyede hızaşırtma
    Gaming App: Daha yüksek FPS
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    Sound Blaster Cinema 2: Gerçekçi Surround Sound deneyimi
    Gaming Device Port: 3 kat altın kaplama ile oyun cihazlarında yüksek iletim oranı

Ya gider 6 liralık sinemada film izlersin yada gider 22 lira verir IMAX'te film izlersin. Görüşünüz zaten oyun bilgisayarı dizen insanlar için hangi ihtiyaçları olduğuna bağlı olarak değişiyor. Mesala zaten gtx 980 var , koymuşsun K serisi güzel bi i5 işlemci. 8 GB 2333 Ramlerinde var , 240 Gb ssd var. Eeeee bu sistem varken 100 liralık 200 liralık hiçbir teknoloji barındırmayan anakartın da pek bir anlamı yok. Eğer gaming bilgisayar diziyorsan zaten paradan kısarak mutlu olmanın mümkünatı yok. O yüzden her 3-4 sene de bir kesinlikle parçaların bazılarını yenilemek gerekiyor. Bilgisayar maalesef oyun sektörü üzerine düşünülürse pahalı bir hobi. Ekran kartına 1,5 , 2 bin TL verip Anakart'tan banane demek olmaz, dandik anakartların overclock kısmında da başarısızlıkları zaten dilden dile geçiyor.

Kesinlikle sizi eleştirmiyorum hocam. Sadece kendi görüşlerimdir. Ne kadar ekmek o kadar köfte derim. Bir de "Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim" der susarım. Güzel forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

LGA 1150 soketli 5. ve 4. nesil Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler
    DDR3-3200(OC) bellek desteği
    M.2 + USB 3.0 + SATA 6Gb/s
    Audio Boost 2: Kulaklarınızı gerçek kaliteyle ödüllendirin
    Killer Ethernet: Gecikmeye son!
    USB Audio Power: USB üzerinden kararlı 5V güç ve daha iyi sinyal iletimi
    XSplit Gamecaster: Başarılarınızı ve yeteneklerinizi paylaşın
    Guard-Pro: Geliştirilmiş Koruma ve Güç Verimi
    OC Genie 4: Bir saniyede hızaşırtma
    Gaming App: Daha yüksek FPS
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    Sound Blaster Cinema 2: Gerçekçi Surround Sound deneyimi
    Gaming Device Port: 3 kat altın kaplama ile oyun cihazlarında yüksek iletim oranı

Ya gider 6 liralık sinemada film izlersin yada gider 22 lira verir IMAX'te film izlersin. Görüşünüz zaten oyun bilgisayarı dizen insanlar için hangi ihtiyaçları olduğuna bağlı olarak değişiyor. Mesala zaten gtx 980 var , koymuşsun K serisi güzel bi i5 işlemci. 8 GB 2333 Ramlerinde var , 240 Gb ssd var. Eeeee bu sistem varken 100 liralık 200 liralık hiçbir teknoloji barındırmayan anakartın da pek bir anlamı yok. Eğer gaming bilgisayar diziyorsan zaten paradan kısarak mutlu olmanın mümkünatı yok. O yüzden her 3-4 sene de bir kesinlikle parçaların bazılarını yenilemek gerekiyor. Bilgisayar maalesef oyun sektörü üzerine düşünülürse pahalı bir hobi. Ekran kartına 1,5 , 2 bin TL verip Anakart'tan banane demek olmaz, dandik anakartların overclock kısmında da başarısızlıkları zaten dilden dile geçiyor.

Kesinlikle sizi eleştirmiyorum hocam. Sadece kendi görüşlerimdir. Ne kadar ekmek o kadar köfte derim. Bir de "Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim" der susarım. Güzel forumlar

kesinlikle çok haklısınız. gaming pc işi gerçekten çok çok pahalı bir hobi. işin ehli bi adama 10bin lira bütçe ver. ne yapar eder o bütçeyi geçen bi proje yapar :)

anakart olayına biraz düz mantıkla yaklaşıyorum. aynı chipsete sahip cihazlar 260 liradan başlıyor. elbette aynı değiller. wi-fi'si var farklı ses teknolojileri var. katı kapasitör olayları da. overlock var mhz manyağı anakartlar var. yani var da var :) bakıyorum x99 chipsetine. nerdeyse 800 liradan başlıyor fiyatları. demek ki chipset gerçekten çok sağlam. anakartın geri kalan bileşenleri de aynı ekosisteme ayak uyduracak bir biçimde seçilmiş.. işin detayı donanım editörlerinin işidir tabii ki de.. bu sadece benim kendi görüşüm:) saygılar..

• selamdeep kullanıcısına yanıt
    150 tl daha ucuz ama gel gör ki fiyat yazmayı unutmuşsunuz...
    Oyun severler için ANAKART diyelim :)
  • mustafaagungor kullanıcısına yanıt
    Siz de bu yorumunuzla birlikte ne demek istediğimi tam olarak anlamış ve ayrıca aynı kafadan forumdaş bir üye olarak beni sevindirdiniz. Geçenlerde bir arkadaş sekiz bin liralık sistem topluycam bana yardım eder misin dedi. Peki dedim , öyle ilginç ekipmanlar çıkardık ki amazondan yaklaşık her şeyiyle monitör dahil 7 bin liraya geldi. Aynısını Türkiyeden almaya kalksak Aman Allah'ım der düşünmeyi bir kenara bırakır , Türkiyenin haline üzülürdüm herhalde. Ama sonra biraz araştırdım ki doların şu anki fiyatı ve bizim buradaki satıcıların önceden stok yapması sayesinde Yurtdışı dolar üzerinden satan sitelerle Türkiyedeki siteler eşitlenmiş resmen. Kısa zaman sonra eminim yine Amazon daha ucuz olacak çünkü ellerindeki stok bitecek. Onlar da sonuçta dolardan çalışıyorlar.

Ama asıl dikkat çekmek istediğim nokta şu , eğer oyunlardan keyif almak istiyorsak oturup bir 200 TL'lik monitöre bakalım , bir de 1000 lirayı aşan monitöre , tabi ki cahil bir kafayla pahalı olan iyidir demiyorum , ama hani detaylarına baktığımız zaman o gaming monitör nasıl da güzel. Almayınca bilemiyor insan. Aldıktan sonra direk ilk dediğin şey "oha görüntüye bak , görüntü fırlayacak birazdan ekrandan". Hani o dandik monitörlerden bi anda yüksek özellikli monitörlere geçince oyunların zevki bile farklılaşıyor. Kesinlikle elde para varsa 4-5 yıl götürücek çok ama çok sağlam bir bilgisayar yapılmalı. Benim kanımca işlemcinin önemi yok üst düzeye çıkmaya gerek yok , ssd Sandisk alınabilir ucuz diye. Ama anakartın Msı'ın bu modellerinden , ekranın asusun gaming modellerinden , ekran kartının gtx 970 ve 980 olanından , ramin en düşük 1600 MHZ ' de çalışanından alınmalı. Ayrıca klavye ve mouse değiştirdikten ve yukarılara tırmandıktan sonra anlıyorsun ki klavye ve mouse'de çok önemliymiş. Ayrıca ses sistemi de. Kesinlikle ucuz malın yahnisiyle yemeğin tadını alamıyorsun.

İnanın bana ben de bir kaç sene öncesinde öyle yaklaşıyordum. Ama ihtiyaçlar zamanla değişiyor yada bilinç kazanılıyor. Benim gibi detaycı olmaya başladığınız zaman herşeyin önemi farklı oluyor. Mesala mSata olayı , ssd'lerin daha da hızlanması. Yada üstündeki ses kartı yongalarının gelişmesi , yada lagların çok çok azaltılması bizim Türkiye gibi berbat internetleri için çok önemli. Biosa mesala tek tıkla girmek. Otomatik o.c ayarları vs.. Zaten o.c yapanlar için katı kapasitörlerin öneminden bahsetmiyorum bile , siz gayet konuya hakimsiniz çünkü. Ben bir sonraki yeni nesil ddr4 anakartları ve yeni çıkacak olan intel işlemcileri bekliyorum. Onlar çıksın onları kenardaki paramla mümkünse daha ucuza buradan mümkünse değilse daha ucuza geliyorsa yurtdışından direk alıp elimdekileri de uygun bir fiyata elden çıkarıcam. Böylece çok yüksek paralara da gelmemiş olucak diye düşünüyorum. Zaten değişecek olan 3 parça , anakart , ramler , işlemci , maksimum bana 1,5 milyara mal olucaktır. Ama sonuç olarak yeni teknoloji ve üst segmentin güzelliklerinden yararlanmış olucam. Akıl karı mı dersek hangi hobi akıl karı ki , yada kime göre neye göre muhabbetleri var. Hiç ölmemiş olan ölümü bilebilir mi gibi muhabbetler var.

Teşekkürler güzel yorumunuz için , güzel muhabbet oldu , oluyor İnşallah isteyenler varsa bu ince fiyat karından yararlansınlar diye güzel bi konu oldu bence. Herkesin kafasında özellikle sistem topluycam ddr3 mü olmalı ddr4 mü olmalı sorusu varken , zor bir karar ama güzel bir fiyat , bence artık yavaştan ddr3 leri elden çıkarmaya çalışıyorlar

• Ju3x kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten hepimizin amacı ya render etmek yada oyun oynamak değil mi Sonuç olarak siz değerli forum arkadaşlarımı bu güzel ürünlerin fırsatlarından bilgilendirmek istedim. Eğer ddr4 sistemleri beklemiyor olsam şu an da tam bundan 1 saat önce bu konuyu dahili bileşenler bölümünde neden ucuz diye sorarak almıştım bile Maalesef hiçbir hobi ucuz değildir , ucuz olsaydı zaten böyle eğlenceli birşey olacağını düşünmem Keşke ucuz ve eğlenceli olsa ve cebimizden çok az miktarlara süper sistemler alınabilse yada daha güzel onlive gibi kiralık sistemlerden oyun oynayabilsek. Yurtdışındaki netflix mantığı ile 5 tl ver sınırsız oyna , yenileme derdi yok , parça derdi yok . İnşallah internet hızları makul seviyelere gelir de kotalar kalkar da biz de bu kadar para harcayıp bu laglı ortamda bir de oyun oynamaya çalışmayız Ayrıca başlık bence yanıyor , ben pahalı ürünüm diye bilen bilir gaming serisi hiçbir zaman ucuz olmamıştır içinde altın var sonuçta Oyun severler için ddr3'ün en üst gaming kartı diyebiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamdeep kullanıcısına yanıt
    Kasa toplarsam ilk adressin söz :)
    En ucuzu isticem ama senden ona göre :)

Mesela film izlemek ve sadece internete girmek için...(Photoshop, Autocad falan kullanılmıcak...)
    Fiyat performans bi kasa desem :)
    Oyun harici :)

Bu kasayı yazsana bana ne kullanırız...
  • Ju3x kullanıcısına yanıt
    Eğer gaming kasa olursa belki birşeyler önerebilirim , güçlü ekran kartlarından hangisini almanız gerektiğini söyleyebilirim. Nerden almanız gerektiğini söyleyebilirim. Hangi rami neden almanız gerektiğini söyleyebilirim. Yada işlemciyi yada ssd'yi. Ama ucuz bilgisayara gelince hiçbir fikrim yok hocam. Hiç orta segmentle bile ilgilenmedim bir kaç yıldır. En düşük önerdiğim ekran kartı evga gtx 960 sc modeli oldu. Amd'ciler çıldırır genelde benim önerdiklerime.

Ama size şunu söyleyebilirim. Sanalpazar , gittigidiyor , sahibinden ve dh forum bu dört sitenin ikinci el bölümüne girip ikinci el bilgisayar toplarsanız ve taktiğınız sistemde en düşük bütçelisinden sandiskin ssd'si olursa canavar gibi çalışır. Yani 500-600 liraya çok ama çok hızlı bir hiç bir işe yaramayan bilgisayar yapılabilir Şakası bir yana sadece film izlemeyi seven insanlar için ben laptop yada netbook öneririm. Çünkü kasa dediğiniz şey birşeyin başında duracak şekilde tasarlanır. Ama laptop yada netbooklar istersen git içerdeki TV'ye bağla devam et modunda. Ben filmi telefondan izleyen adamım açıkçası. Çünkü öyle daha rahat oluyor. Yada 24-27 inç bir monitör alıp yatağınızın orda izlersiniz. Yada kasa alıp direk televizyona bağlayıp hep orada takılırsınız. Bence en mantıklısı o. Tak televizyona vga yada dvi girişinden yada hdmi girişinden. Dizidir filmdir her şeyi ordan izle. HDMI ile hapörlere de gerek yok nasıl olsa tv'de ses çıkışı var.

Yani ucuz'a kapatacaksanız bu işi önerim ikinci el 500 lirayı geçmeyecek ama içinde ssd olan bir sistem , hiçbir ihtiyacı olmayan en ucuzu hangisiyse onu alın , ssd takılabildiği sürece her türlü sata girişinden miss gibi hızlı olur o merak etmeyin

Ben o kasaya core 2 duo bile öneririm. 50 liralık ekran kartı yada bütünleşik ekran kartı bile öneririm. 200-300 wat güç kaynağı öneririm.Hiçbir soğutması olmayan kasa öneririm hatta kasaya ne gerek var karton kutu alın içine yapıştırın yada sabitleyin , üstüne delikler açın , bide aşağı yan tarafına açın. Aşağıdaki soğuk hava girer , üstteki sıcak hava çıkar. Basit mantık. İşlemcinin soğutucusu zaten yeter. Ramler de en dandiğinden olsa yeter , win 8.1 açabilecek kadar sistem + ssd olsun yeter yani.

Maks benim kafayla ikinci el 500 liraya toplanır be o sistem , tak içerdeki tvye miss gibi

• arkadaşlar bir şey sorcam
    msi p67 gd65 anakart vat sorun şu.
    bu anakartlar bios ekranında 10-15 saniye bekliyor.
    bu modelin kronik sorunu bu haldığım günden beri hep değiştirmek istedim.
    3 yıl oldu işlemci i5 2500k
    bu kart bu işlemciye uyarmı socketmi ne olurmu değiştirmeye değermi.
    değiştirirsm şu lanet olası eski kartı direk çöpe atacağım bu ne kardeşim her açılışta msi logosunu izlemek zorundamıyım hemi de 15-20 saniye boyunca.
    normalde pc biosu geçince 5 saniyede açılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkadım52

arkadaşlar bir şey sorcam
    msi p67 gd65 anakart vat sorun şu.
    bu anakartlar bios ekranında 10-15 saniye bekliyor.
    bu modelin kronik sorunu bu haldığım günden beri hep değiştirmek istedim.
    3 yıl oldu işlemci i5 2500k
    bu kart bu işlemciye uyarmı socketmi ne olurmu değiştirmeye değermi.
    değiştirirsm şu lanet olası eski kartı direk çöpe atacağım bu ne kardeşim her açılışta msi logosunu izlemek zorundamıyım hemi de 15-20 saniye boyunca.
    normalde pc biosu geçince 5 saniyede açılıyor.

hocam uefi kurulum yapacaksın yoksa izlersin bendede gd80 modeli var son derece stabil bir anakart 2500k ile.

2500k işlemci bu z97 anakarta uymaz 4. nesil işlemcilerden ister.haswell mimarili yani z87 ve z97 ile ile uyuyorlar.

eğer anakartı illede değişecğim derseniz z77 z68 bakabilirsiniz bunlar uyacaktır sorunsuz.

• bu anakarta bu kadar para verecek olan var ise x99 cipsetli anakartlarada bir göz atsın derim 888 liraya ddr3 destekli anakart almak aşırı gibi. x99 chipset mantıklı bence.
  • Sinerji firması her daim ucuz fiyat sunuyor , lakin sadece online satış yapmakta ve ilgisiz ve çözüm sunmayan personel sebebi ile firmadan uzak durmaktalar.

Bkz;

http://forum.donanimhaber.com/m_102253454/f_//tm.htm#102851208
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.