Şimdi Ara

MSI Z68A - G45 B3 Cpu voltaji 1.35 ile sinirli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar anakart ile 3 farkli bios denedim ama butun bioslarda islemci voltaji max 1.35 oluyor ki zaten pratikte max 1.336 verebiliyor...Msi ile iletisime gectim ve bana bir beta bios yolladilar ama hicbirsey degismedi onda da:(yani acaba jumper falan gibi birsey falan mi var da ben bilmiyorumbu durumun donanimsal olacagini zannetmiyorum ama nasil cozecegimi de bulamadim...

normalde 1.8 e kadar secenek olmali ama bende 1.35 den sonra basa yani dusuk degerlere donuyor:(var mi bir fikriniz?mesela psu herhangi bir sekilde sebep olabilir mi?

bu arada bios pilini falanda cikardim ve bekleyip taktim ama nafile...default ayarlarda da degisen birsey yok:(

Alttaki konunun sonlarina dogru biosdaki durumun fotograflarini görebilirsiniz...

http://resim.donanimhaber.com/m_53621131/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 20 Ekim 2011; 13:27:06 >

• Hocam bios eksikliği sorunu olabilir muhtemelen, aksi halde o kadar düşük kapasiteli bir ürün değil anakartın.

Biostan OC Genie 'yi aktifleştirip öyle denedin mi cpu'yu max kaça kadar çıkarabiliyorsun ?

Bir de işlemci takoz değilse günlük def. 1.2v ile 4ghz kullanırsın en ideal değer bence bu, şahsen 4.5ghz üstünü de önermiyorum aşırı voltaj gerekebilir, 1.35v ile kaç ghz'e çıkabiliyorsun ?
  • 1.35 verince 1.336 veriyor gercekte ve bu voltaj ile max 4.36 falan yapabiliyor...4.4 de prime95 ile mavi ekrab veriyor...anlamadim gitti...hani en azindan bir 4.5 gorseydik diyorumilginc olan;control center ile windows da 1.8 e kadar verilebilyor ve o sekilde 1.36 ile 4.5 stabil oluyor...

Oc genie dahil herseyi denedim:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 20 Ekim 2011; 3:01:23 >
  • Hocam işlemciden yana şansın olmayabilir...

4.5ghz için normalde 1.3v ya da 1.35v ile de görmen lazımdı benim ilk cpu da öyleydi 1.4v veriyordum neredeyse...

1.2v ile 4ghz görüyorsan bence öyle kullan, 4.5ghz'i görmek istemen çok doğal millet 5ghz yapıyor diye de düşünebilirsin ama göründüğü kadar performansa getirisi çok değil.
  • 1.2 ile 4.0 goruyor stabil ama gittik sogutucu falan aldik bu is icin, yani bari hevesimizi alsaydik:(neyse sabah biraz daha kurcalayacagim bakalim ne olacak...
  • Hocam kullandıgınız sogutucu nedir acaba?
  • Thermalright Archon kullaniyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msi bios ozurlu, benim kartta 46 carpandan yukari cikmiyordu beta bios ile cozdum. islemcinde takoz olabilir,bendekife takoz gerci ama 1.25v ile 4.5ghz kullaniyorum gunluk.
  • Hocam yapma allah askina 1.25v 4.5 GHz takoz muBeta bios yolladilar ama onunla da cözülmedi benim sorun
  • yok ya hakkaten takoz 5.3 ghz hic gormedi
    netten biraz arastir biosla ilgili bir ayarda olabilir,yada farkli bir bios bulabilirsin.
  • Remleriniz nedir kaç mhz de kullanıyorsunuz oc yapıyormusunuz remlere ayrıca ekran kartınızada oc yapıyormusunuz psu nuz nedir?
  • arkadaşlar birkaç bios değiştirdim ve sonunda anakart gitti gümealdığım yere gönderdim bakalım ne diyeceklercevaplarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.