Şimdi Ara

MSI Z390 Anakart Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendime bir bilgisayar toplama kararı aldım ama bir parçayı seçme konusunda sizlerden yardım bekliyorum.

Sistemimde olacak bileşenler.

İşlemci : İ7 9700K
    Ram : 16 GB 3000 veya 3200 MHZ CL 15/16
    Ekran Kartı : RTX 2060/2070 8 GB

Anakartımı seçme konusunda da sizlerden yardımcı olmanızı bekliyorum. Bütçeden ne kadar çok kısarsam o kadar iyi benim için ama bir yandan da 5-6 sene beni götürsün istiyorum.

MSI marka olmasına dikkat ediyorum. Seçimlerini belirten arkadaşlar nedenini ile birlikte yazarsa çok sevinirim. Aşırı derecede OC yapmayı düşünmüyorum.

Anakartların özellikleri aşağıdaki gibidir.

MSI Z390 Anakart Seçimi
    MSI Z390 Anakart Seçimi

• +++++
  • MPG Z390 Gaming Pro Carbon AC modeli daha iyi gibi duruyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

MPG Z390 Gaming Pro Carbon AC modeli daha iyi gibi duruyor.
    benim için fiyatı da önemli hocam neden carbon dediniz tüm özellikleri aynı neredeyse diğerleriyle.
  • Wireless kullanıcaksan AC Modellerinden birini alman lazım yoksa wifi adaptörü alman gerekicek ama wireless önemli değil dersen diğer 2 anakarta gelicek olursak AC olmayanlarda ise GAMING PRO olanın ses yongası daha iyi ve soğutma blokları daha büyük Wireless istemiyorum derseniz GAMING PRO CARBON modelini öneriyorum Wireless lazım dersenizde gene GAMING PRO CARBON AC diyorum fark olarak diğer wireless olana göre m2 soğutucu bloğu , ram girişleri çelik korumalı ama derseniz ki m2 slotunu kullanmicam yada çelik ram girişleri benim için önemli değil GAMING EDGE modelini tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diavelin

Wireless kullanıcaksan AC Modellerinden birini alman lazım yoksa wifi adaptörü alman gerekicek ama wireless önemli değil dersen diğer 2 anakarta gelicek olursak AC olmayanlarda ise GAMING PRO olanın ses yongası daha iyi ve soğutma blokları daha büyük Wireless istemiyorum derseniz GAMING PRO CARBON modelini öneriyorum Wireless lazım dersenizde gene GAMING PRO CARBON AC diyorum fark olarak diğer wireless olana göre m2 soğutucu bloğu , ram girişleri çelik korumalı ama derseniz ki m2 slotunu kullanmicam yada çelik ram girişleri benim için önemli değil GAMING EDGE modelini tercih edebilirsiniz.
    yorumlarınız için teşekkür ederim hocam, fakat bir çok kişiye danıştım m.2 slotu için lazım olursa ekstra harici olarak satın alınabilir dediler. Peki bir fark bile yokmuş OC yapmayı pek düşünmüyorsanız dediler Gaming Plus modelini alaiblirsiniz gibi yorumlar aldım. Açıkçası benim için fiyatı da çok önemli o yüzden gaming plus modelini mi seçsem diyorum.

• ozqur17 kullanıcısına yanıt
    Denildiği gibi sonradan soğutucu blok alabilirsiniz m2 için ram girişlerininde çelik olmasının size bir fark yaratacağını sanmıyorum o yüzden dediğiniz gibi Gaming Plus modelini alabilirsiniz wireless istemiyorsanız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B550 MSI GAMING PLUS AMD ANAKART
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus Prime Z390-A modeline de bakabilirsiniz.
    Not:Intel,10. nesilde farklı bir chipset kullanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diavelin

Denildiği gibi sonradan soğutucu blok alabilirsiniz m2 için ram girişlerininde çelik olmasının size bir fark yaratacağını sanmıyorum o yüzden dediğiniz gibi Gaming Plus modelini alabilirsiniz wireless istemiyorsanız
    wiresles pek mühim değil hocam kablolu bağlantı daha sağlıklı zaten. Hiç bir fark yok neredeyse dedikleriniz dışında o yüzden, e bir de bütçemizde dar. En doğru seçim gaming plus olacaktır benim için öyle görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

Asus Prime Z390-A modeline de bakabilirsiniz.
    Not:Intel,10. nesilde farklı bir chipset kullanacak.
    Hocam asus'un biosunun ağır olduğunu söyleyen kullanıcılar var o yüzden MSI dışında pek bir marka tercih etmiyorum.
    Asus anakartda bence daha iyi ama yine de siz bilirsiniz

Hatırladığım kadarıyla mouse işaretçisi yavaş hareket ediyordu BIOS menüsünde.Onun dışında Asus markası iyidir,Gigabyte ürünlerine de bakabilirsiniz.

• Gaming plus olanı ben kullanıyorum i5 9600k ile gayet memnunum carbon olanıda düşünmüştüm ama wireless için 600 tl fark vermek istememiştim şimdiki fiyat farklarını bilmiyorum kartta samsung 970 evo plus m2 kullanıyorum okuma yazma hızlarını max olarak alıyorum önemli olan senin ileriye donuk ihtiyaçların neler ona göre seçmen daha doğru olur
  • Wifi kullanılacaksa eğer pro carbon modeli yerine edge ac modelini almak daha mantıklı. Hem vrm soğutması daha geniş hemde devre şeması olarak pro carbon ile aynı. Eğer bütçeniz kısıtlı ise gaming plus da sizi üzmez. Bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Listedeki anakartlar arasında Gaming Pro Carbon en mantıklısı. Hem bileşen kalitesi olarak daha iyi hem de dahili Wifi'ye sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProSniper

Listedeki anakartlar arasında Gaming Pro Carbon en mantıklısı. Hem bileşen kalitesi olarak daha iyi hem de dahili Wifi'ye sahip.

https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-z390-gaming-pro-carbon-ac-soket-1151-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m-2-usb3-1-rgb-wi-fi-atx-p-HBV00000EGS66?magaza=Hepsiburada
    Wifi benim için sorun ya da ekstra bir kazanım olmayacak hocam bu açından da yine seçiminiz sabit mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ulecan

Gaming plus olanı ben kullanıyorum i5 9600k ile gayet memnunum carbon olanıda düşünmüştüm ama wireless için 600 tl fark vermek istememiştim şimdiki fiyat farklarını bilmiyorum kartta samsung 970 evo plus m2 kullanıyorum okuma yazma hızlarını max olarak alıyorum önemli olan senin ileriye donuk ihtiyaçların neler ona göre seçmen daha doğru olur
    anladım hocam. Şimdi ben de i7 9700k ve hemen hemen sizin gibi SSD falan kullanacağım zaten benim bunu toplamam rahat 11-15 ay arası sürer. Gönlüm carbon pro ama piyasada yok ac modeli var. Bütçeme en uygun olan ise gaming plus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.