Şimdi Ara

MSI X570-A Pro lu sistem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki sistemi toparlamayı planlıyorum. Aşağıdaki sisteme anakart olarak b450 tomahawk max düşünüyordum ancak yeni nesil bir takım işlemcileri desteklemeyeceği konusunda araştırmalar yaptım. İleriye dönük ve uygun fiyat konusunda MSI X570-A Pro yu buldum. Hem kartı hemde genel olarak sistemi yorumlarmısınız. (Avrupada yaşıyorum)

- İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 190 Euro
    - Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Super 8GB Gaming X 470 Euro
    - Anakart: MSI X570-A Pro 165 Euro
    - RAM: GSKILL Ripjaws 3600 MHz 16 GB / CL16 110 Euro
    - PSU: Seasonic Core GC 650w Gold 80+ 75 Euro
    - SSD: Samsung 970 Evo 500 GB 105 Euro
    - Kasa: Cooler Master Masterbox MB511 80 Euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ECCAFB977 -- 11 Mayıs 2020; 3:49:11 >

• Bulunduğunuz yerde ki diğer ürün fiyatlarını bilmeden yorum yapmak zor. Fiyatları bir kenara koyup sadece bileşen kalitesine bakacak olursak A-Pro modeli pek sıcak bakılası değil. Kardeşi olan B450 A-Pro giriş seviyesi için ne kadar iyiyse, abisi konumunda ki X570 A-Pro bir o kadar yetersiz. Başka modellere bakmanızı öneririm. İlla X570 alacaksanız, MSI’dan bu bütçe aralığında uzak durunuz (üst bütçelerde iyi kartları var, Unify vb.)
    İşlemci olarakta, spesifik bir sebebi yoksa X takısı için ekstra para vermeye pek gerek yok, dişe dokunur bir fiyat farkı var ise, X olmayan 3600 tercih edilebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3900/4900 e kadar stok boost. Ekstra oc yapmadan güzel havalandırmalı kasada her amd işlemciyle kullanırsınız.

Fiyat uygun geliyorsa alınır.

1 seri için borda yüksek meblalar ödemeyin.

Zaten vrm devreleri b450 tomahawk ile aynı.

Ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz asus x570-p veya aceleniz yoksa bekleyip x570 tomahawk bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Mayıs 2020; 5:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Anakart ile ilgili bütçem 200 Euro. Ben b450 tomahawk max alacaktım ama b450 lerin yeni çıkacak olan işlemcileri desteklemeyeceğini öğrendim. İleriye dönük bir kart istiyorum. Benim için bu internet sitesinden öneride bulunur musunuz? Site Yunanca ama filtreler vs. anlaşılıyor:
    www.skroutz.gr
    x570 motherboard - Μητρικές Κάρτες - Skroutz.gr
    https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=x570+motherboard

• splandor35 kullanıcısına yanıt
    Normalde b450 tomahawk max alacaktım ancak yeni çıkan işlemcileri desteklemeyeceğini duydum. Bu yüzden ileriye dönük bir seçim olması için X570 almak istiyorum. 3600X istemem sebebim hem az da olsa bazı yönlerden iyi olması, hem normal 3600 ile arasında 20 euro kadar fark olması hemde 3600 ün stok fanının verimsiz olduğuna dair duyumlar almam. 3600X in stok fan ının daha iyi olduğuna dair geri bildirimler okudum. Benim için bu internet sitesinden anakart önerirmisin
    www.skroutz.gr
    x570 motherboard - Μητρικές Κάρτες - Skroutz.gr
    https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=x570+motherboard

Site Yunanca ama filtreler anlaşılıyor.

• avrupa da yaşasam min 1500 1700 euroluk sistem toplardım 1200 avro bana az geldi

anakart olarak sizin orya geldi ise x570 tomohawk bak

zorunlu edit : site yunanca büyük ihtimal arkadaş yunanistanda yaşıyor

asus x570-p bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 11 Mayıs 2020; 22:15:24 >
  • Düşünme bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Msi B450-A Pro Max
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 20€ sizin için dişe dokunur bir rakam değilse tabi X olan hem soğutucu hem de frekans vb. açısından avantajlı, olabilir.

Anakart konusunda arkadaşların önerileri düşünülebilir, o fiyat aralığında fena modeller değiller.

Yok ben en iyisini istiyorum, para mevzu değil derseniz işin rengi değişir tabi.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    1 aylık maaşımı vererek 3500 euroluk sistem de toplayabilirim ancak aile ekonomisi, giderler, birikim, krediler derken bütçe daralıyor. Genelde harcadıklarımdan kalanı tasarruf değil, tasarruflarımdan kalanı harcıyorum. Hatta bütcem 1200 euronun da altında kalıyorum ama ileri dönük bir kere harcama yapmak daha mantıklı.

Anakart olarak x570 Tomahawk modeli henüz yok ama ben Asus Tuf Gaming X570 Plus dan yana karar aldım. Şu sıralar baktığımızda en sorunsuz o olarak görünüyor. Hal böyle olunca fiyat 1300 euroya çıktı.

Henüz monitör-klavye-mouse-kulaklık bakmadım üstelik. Şuan elimdekilerle idare edip diğer ay da onları alacağım. Bu şekilde sistemimi toplamaya karar verdim. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Fiyatın yüksek gelmesinden kaynaklı almayı düşünmemiştim ama genel bir araştırma yaptığımda güvenilir ve ileriye dönük olarak Asus Tuf Gaming X570 Plus beni cezbetti.
    Sistemimi şu şekilde tamamlamış oldum:

- Anakart: Asus Tuf Gaming X570 Plus 230 Euro
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ekonomik durumunuzu yorumlama ve harcamalarınızı yönlendirme şeklinizi sevdim, umarım okuyan arkadaşlara da örnek teşkil eder. 2500₺~ aylık gelirle 15.000₺~ lik sistem alıp, sonrasında geçinemiyorum diye söylenenlerin sayısı az değil malum.

• Teşekkür ederim. Tabiki herkes herşeyin en iyisine layık. Kimsenin kimseden bir farkı yok. Ancak malesef yaşamış olduğumuz sistemdeki gelir adaletsizliği, daha doğrusu sistemin kendisi fırsat eşitliğine olanak tanımıyor. Tabiki bu adaletsizliğe boyun eğelim demiyorum ancak anlık gerçeklik olarak bakınca ekonomimizi doğru yönetmemiz gerekiyor. Ekonomik gerçekliğimize bakmadan ihtiyacımız olmayan ya da ihtiyacımız olandan daha fazla olan şeyleri satın alırsak, bir gün ihtiyacımız olan şeyleri satmak zorunda kalabiliriz.
  • biz herkesi kendimiz gibi bekar sanıyoruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ECCAFB977

Fiyatın yüksek gelmesinden kaynaklı almayı düşünmemiştim ama genel bir araştırma yaptığımda güvenilir ve ileriye dönük olarak Asus Tuf Gaming X570 Plus beni cezbetti.
    Sistemimi şu şekilde tamamlamış oldum:

- Anakart: Asus Tuf Gaming X570 Plus 230 Euro
    RAM'i 2x8gb bakiyorsunuz di mi hocam? Tek modul almayin, dual calistirin ram'leri.

Yerinizde olsam islemciyi R5 3600 alir, uzerine Noctua NHu 12s sogutucu eklerdim. Ozunde ayni islemciler 3600 ile 3600x. Guzel bir sogutucu alarak 3600 u serin calistirip benzer frekanslara cikartabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

RAM'i 2x8gb bakiyorsunuz di mi hocam? Tek modul almayin, dual calistirin ram'leri.

Yerinizde olsam islemciyi R5 3600 alir, uzerine Noctua NHu 12s sogutucu eklerdim. Ozunde ayni islemciler 3600 ile 3600x. Guzel bir sogutucu alarak 3600 u serin calistirip benzer frekanslara cikartabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Evet ramleri 2x8 aldım. Dual çalıştırmak pek sık duyduğum öneriydi. İşlemci konusunda da 3600 ile 3600x arasında 15 euro kadar fark olan bir yer buldum, ilk toplamam olacak hem uğraşmak istemedim (açıkcası gözümde büyüdü) hemde extra soğutmayla belki daha fazla bütçe ayırmak zorunda kalacaktım. SSD nin normal modeli yoktu 8 euro farkla PLUS modeli vardı bende tereddüt etmedim. Ancak hala kasayı bulamadım, bulduğum zaman sipariş edeceğim, stoklarda kalmamış...

Sistemimi bu şekilde sipariş ettim:

- İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 196 Euro
    - Anakart: Asus Tuf Gaming X570 Plus 229 Euro
    - RAM: GSKILL Ripjaws 3600 MHz 16 GB / CL16 112 Euro
    - PSU: Seasonic Core GC 650w Gold 80+ 91 Euro
    - SSD: Samsung 970 Evo PLUS 500 GB 119 Euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ECCAFB977 -- 12 Mayıs 2020; 21:53:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.