Şimdi Ara

MSI x370 titanium 15 hata kodu nedir? çözümü için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kasa topladım bütün bağlantılar doğru lakin 48 numaralı hata veriyor ekran a görüntü gelmiyor araştırmalar yaptım ancak yabancı sitede bı tane buldum ondada çözüm yoktu bu hata nedir ne yapabilirim sistemi aşağıya yazıyorum bağlantıların doğru olduğunu bir kaç bilgisayarci ve vatan bilgisayardaki teknik personel e dogrulattim herkez RAM lerle anakart arasında bir sıkıntı olabilir dedi tahminen anakart BIOS u güncel olmadığından benim ramleri görmüyor diye tahmin ediyorum ancak ben profesyonel değilim PC konusunda içimizde çok daha iyi bilgili arkadaşlar var umarım çözüm için ne yapabileceğimi yazarsiniz

MSI x370 titanium
    MSI armor 1080ti
    Ryzen 1800x
    MSI frozr L işlemci soğutucusu
    Gskill 2*8 GB 3200 MHz RAM
    Corsair hx1200 PSU
    Samsung 960 pro 500 GB
    Thermaltake core x71 kasa

Edit: arkadaşlar bir yerde okuduğum bir çözüm denedim BIOS pilini çıkardım ve yaklaşık 10-15 dk pili takmadim sonrasında güç tuşuna düzensiz olarak bastım birkaç kere sonra pili taktım ve calistirdim ilk başta görüntü geldi ama BIOS ekranına giremedim reset attım bu sefer de 15 numaralı hata verdi pre-memory started gibi birşey yazıyordu kitapçıkta şimdi ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio9134 -- 30 Aralık 2017; 4:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• söylediğin hata kodlarından anladığım kadarıyla Büyük ihtimalle Anakart Rami görmüyor.

Sistemi vatandan felan aldıysan kasayı götür farklı ramler ile sistemi çalıştırmayı denesinler, elindeki anakart ve ram ile çalışabilmesi için bios update gerekebilir (pek anlamıyorsan götür onlar ilgilensinler garanti dışı kalma mevzularıyla uğraşmak zorunda kalmazsın).

Sistem toplarken hala Anakartın Vendor listesine bakılmıyor sonrada böyle uyumsuzluk sorunları yaşayabiliyorsunuz.

Geçmiş olsun.
  • Maximum servise götürdüm arkadaşlar yaptılar BIOS un bulunduğu çip de bir problem varmış sorunu çözüp teslim ettiler yorum yapan herkese teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.