Şimdi Ara

MSI WINDBOX DC111 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirtmek isterim: 2 Ay önce çekinerek satın aldığım MSI Windbox DC111 kodlu mini masaüstü bilgisayara ait bugün bile Türkçe inceleme yoktur. Piyasada bulunan birçok model ile yaptığım kıyaslamalar sonucunda fiyat / performans ürünü olarak bu bilgisayarı tercih etmiştim. Özellikle Asus Vivopc ile bu ürün arasında çok gelgitler yaşamıştım. Satın aldığım günden bugüne kadar da ara ara yaşadığım bilgi ihtiyacını hep yabancı forumlarla çözmeye çalıştım. Bu nedenle bugünden sonra bu bilgisayarı almak isteyen ya da soru sormak isteyenlere buradan seve seve yardım etmek istiyorum.

    http://tr.msi.com/product/desktop/Wind_Box_DC111.html#hero-overview (Ürünün Türkiye sayfası)
    http://www.pcdepo.com/msi-windbox-dc111-044xtr-minipc (Ürünün satıldığı bir site)

    Ürün üzerinde işletim sistemi olmadan geliyor. Her ne kadar Windows8 önerilse de ben sadece Windows7 kullanmak için bu cihazı aldım.
    Ürünün üzerinde 1.8GHz hızında 22nm çift çekirdekli Celeron işlemci var. MS-B0621 kodlu anakart üzerine inşaa edilmiş üründe 500GB Hitachi Sata3 harddisk, 2GB DDR3 Ram, Intel dahili ses ve grafik yongası var. Ağ çözümü için Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC düşünülmüş. Ürün Windows performans derecelendirilmesinde:
    İşlemci: 5.8, Ram: 5.9, Grafik Masaüstü: 4.4, Oyun Grafikleri: 6.1, Birincil Sabit Disk: 5.9 puanlarını almaktadır. Ürün 2 adet USB3, 4 adet USB2, 1 adet VGA, bir adet HDMI çıkışlarına sahiptir.

    Gelelim ürünü geliştirmeye. Ürünün kasa kapağı upgrade yapmak için açılmaya uygundur. Gerçi bunu yapınca garanti gidiyormuş :) Buna kulak asmadım, bu nedenle önce 2GB Ram'i 4GB yaptım. En fazla 4GB yapıldığını bilmekte fayda var. Yarın da HDD'yi bugün satın aldığım 128GB SSD ile değiştireceğim. Bunları yapmadan kullanım nasıl diye merak edenlere hemen cevap vermek istiyorum. Windbox ofis uygulamaları ve internet ortamı için 10 üzerinden 9 puan alır. Benim upgrade nedenim ise tamamen keyfi. Asus Zenbook ve Ipad Air kullanan birisi için herhangi bir PC mutlu etmiyor, edemez de.

    Ürünün kötü tarafı var mı? O şık ve küçük kasanın içindeki küçük işlemci fanının çıkardığı ses bazen rahatsız edebiliyor. Bunun için bir şeyler yapılabilir. Bir forumda havalandırma ızgarası büyütülerek sessiz ama büyük bir fan kullanılmış. Zaten ses fanın küçüklüğünden kaynaklanıyor. Yine de bu ses bilindik kasalar ve sıradan notebook fanlarının çıkardığı sesten azdır.

    Sonuç olarak 550TL bandında bir ürünü alıp 50TL Ram, 180TL SSD maliyetiyleriyle, 800TL'den ucuz, küçük, hızlı, hafif ve de çevreci bir masaüstü pc sahibi olmak bana göre mantıklı. Tabi bu paralara ne pc'ler toplanır diyenler mutlaka çıkar. Her fikre saygımız var. Soru ve sorunları olanlar mutlaka yazsın. Yardımcı olmaya çalışırım.







  • Ürün için satın aldığım SSD bugün geldi. Sonuç ise mükemmel. Asus Zenbook ayarında bir performansa sahip oldu diyebilirim. Saniyeler içinde açılma ve kapanma olayı çok hoş. Programların tepkime süresi inanılmaz kısa. MSI Windbox fan sesi dışında on numara oldu.
  • şuanda kullandığım bilgisayar lenovo ideapad y570 bu bilgisayardan evde kullanabileceğim bir masaüstüne geçmek istiyorum. oyun performası beni mutlu etmeli. ne önerirsin?
  • Bu minipc ya da buna benzer mini pcler ile oyun performansı olmaz, olamaz da. Dahili grafik çipleri ile soğutucusu bile olmayan bu ürünler günlük kullanıma uygundur. Oyun için tavsiyem pc yerine oyun konsoludur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben tv altına koyup, full HD veya 3D (ortalama 10-15 GB) filmlerimi rahatlıkla kasmadan akıcı şekilde izlemek için bu pcden düşünüyorum..sizce stok donanımı ile benim isteklerimi karşılar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.