Şimdi Ara

Msi Pil Koruma modunu aktifleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Msi Ge72 7RD Apache Pro aldım. Oyun oynarken şarj sürekli takılı kaldığı için pile zarar vermemesi açısından şarj sabitleme olayı var mı ?
    İlk aldığım zamanlarda oynarken yapmıştı bir kere %91 de sabitlemişti pilin ömrünü , ama bugün oynarken yapmadı mesela. Bu olayı açıp kapama gibi bir ayar var mı neye göre kendi belirliyor veya ne yaparsak bu modu kendisi açar?
    Şimdiden teşekkürler



  • Bilgisayarın pil tasarufunu ayarlayan bir programı illaki vardır ismini hatırlamıyorum kaldı ki eskisi gibi değil pil tam dolsa bile şarjı kesip otomatik fişten beslenir yani devamlı fişe takılı oynasanız da piliniz zarar görmez ayrıca pilin çabuk yıpranmaması için pilin hücrelerinin besleme yapması açısından haftada 1-2 kere uyarı verene kadar boşaltıp doldurabilirsiniz.
  • teşekkür ederim
  • Laptoplarda pil takılı iken besleme sadece pilden yapılır. Adaptör taktığın anda pil devreden otomatik olarak çıkar ve beslemeyi sadece bataryadan alır. Pil takılı olduğu halde laptopu sürekli adaptörden beslesen bile bu pile kesinlikle zarar vermez. Pilin, adaptör takılı olduğu halde zamanla azalmasının nedeni ise çok basit: Lityum Ion pilleri kullanmasan bile zamanla boşalırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.