Benim problemim mp3 dosyası vs. yükledikten sonra winXP de kilitlenmeye yol açması. USB ye taktıktan sonra LCD ekranda "ready" yazacağına "reading" yazıyor ve galiba cihaz sonsuz döngüye girerken explorer da çalışmıyor. Ancak dosyaları silince hiç problem çıkmıyor yani ne zaman bir mp3 dosyası yüklersem hiç bir USB memory görevini yerine getiremiyor ta ki başka işletim sistemini kullana bir bilgisayara takana kadar. Bazı XP kullanan sistemlerde de çalışıyor. Ben de sorunun nforce2 chipset driverından olduğunu düşünüyorum. Acaba aranızda böyle problemi olan biri var mı? ne yapmam gerekir??
Bu arada enson winXP patchlerini yükledim. sistemim: epox3rda+, amd 2500+, kingston 512 pc3200 DDRRAM, powercolor radeon 9600XT bravo edition seagate sata 120GB, chenbro kasa vs..
Teşekkürler..
Problemi çözdüm. Kendime çok teşekkür ediyorum.
peki sorunun kaynagı ve cözümü neymiş ?
eeet nasil cozdugunu buraya yazman mutlaka birileri icin faydali olacaktir.
aslında çok basit bir çözüm...
elimde eski bilgisayarımdan kalma kullanmadığım USB PCI kartını taktım ve burdaki porttan bağlayınca sorun kendiliğinden çözülüverdi. Buradan çıkarılacak ders: nForce 2 ultra 400 ün USB 2.0 ile bazı USB portu (özellikle 1.1) kullanan cihazların çalışmayabileceği ve/veya sorun çıkarabileceği.
MSI Mega Stick alacak arkadaşların nForce 2 tabanlı m/b ları varsa yanına yaklaşmamaları gerekiyor aksi taktirde firmware beklemek zorunda kalırlar vs. herkese kolay gelsin.