Şimdi Ara

MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu benim ilk konum 2013de katıldım ama gerçekten yardımınıza ihtiyacım var bende 34artich esports duo kule tipi sogutucu var hiç memnun kalmadım belkide montajı yanlış yaptım bilmiyorum ama okadar ugrastırdiki beni cıkartıp tekrar takayım diye bişey aklımın ucundan geçmedi çünkü bezdirdi beni 4 saatte takabildim belkide ben beceremedim bilemiyorum zaten bu sisteme bunu aldıgımı duyanlar yanlış yapmıssın acilen sıvı sogutma al dediler bende MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama ben hayatımda hiç sıvı sogutma takmadım artick beni bukadar ugrastırdıysa bu kimbilir ne kadar ugrastırır yardımınıza ihtiyacım var youtubedan videolara baktım okadar karmasıkki kablolar argb kabloları felan cok karmasık geliyor gerçekten kule tipi sogutucuyu cıkarmaya korkuyorum çünkü onu cıkarırsam bidaha takmakla ugrasamam ve pcyi kullanamam diye korkuyorumbu arada işlemcim 5600x anakartım msı b550 baozooka ürün elime geçeli 4 gün oldu hala cesaret edemedim cıkarmaya yardımlarınızı bekliyorum








  • Merhaba Öncelikle hayırlı olsun.


    Bende 550M Mortar anakart ve 5600X işlemci kullanmaktayım. Aynı model almış olduğum sıvı soğutucuyu altta paylaştığım kurulum rehber videosunu adım adım izleyerek montajını gerçekleştirdim. Biraz özgüvenle yapılabileceğini düşünüyorum. İyi günlerde iyi performans alacak şekilde kullanmanız dileğiyle ..





  • Hocam aynı soğutucuyu bende aldım dün akşam evde çok uğraştım bağlamak için ama bağlayamadım. Anakartım asus tuf b360m-plus gaming işlemcim i7-8700 fakat pompadan çıkan kablo 3 pinli. Videolardan izlediğim kadarıyla bu girişi anakartta bulunan pump_fan girişine takmak gerekiyor sanırım fakat anakartımda öyle bir giriş yok. Onu da geçtim anakartı değiştireyim dedim 3 pinli girişi olan hiç bir anakart bulamadım 1151 işlemci pinli olan. Kaldım böyle bağlayamadım bir türlü. Tek çözüm RGB çoklayıcı mı almak? Birisi yardımcı olursa seviniriz. Bende aynı ürünün konusunu açacaktım tam sizin konunuzu gördüm.

  • harunakyildiz kullanıcısına yanıt

    Videonun 10:15 dksında ki kabloları bağlayamıyorum anakartıma çakıldım kaldım şu an :) Ayrıca video biraz aldatıcı çünkü orda gösterdiği kablo ile bizim üründeki kablonun alakası yok. tek başına 3 pinli bir kablo ama öyle bir kablo yok. Toplam 4 girişli fakat 3 pin bulunan bir kablo var bizdekinde. Şu şekilde ve bunu anakartın hiç bir yerine takamıyorum.

    MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama korkuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuoYuanJi -- 6 Şubat 2021; 11:15:23 >
  • Bugün MSI ile görüştüm. ARGB kontroller kullanmak gerekiyormuş. Bir de bu soğutucunun işlemci tarafına gelen kısım 5V ile çalışıyor 12V girişine bağlamayın sakın yanma riski varmış. Ben bir sitede buldum hem 5V hem 12V girişi olan ARGB kontroller onu satın alıp deniycem. Başka türlü olmuyor maalesef.

  • HuoYuanJi kullanıcısına yanıt

    hocam linkini atar mısınız


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü aldım haftasonu kurup gerekli bilgileri vericem size arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama korkuyorum
    MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama korkuyorum
    MSI MAG Coreliquid 240R ARGB 240mm aldım ama korkuyorum

    Bitti arkadaşlar çok şükür çalıştı. Şimdi anlatayım nasıl yapmanız gerektiğini. Bir önceki mesajdaki kontrolcüyü aldım 2 tane fanın ve rgb header işlemciye denk gelen kısımdaki 5v lık olan kablolarını kontrolcünün 5v kısmına taktım. Fanlardan çıkan diğer kabloyuda resimdeki gibi cpu fan veya chasa fan kısmına taktım pvm dediğimiz kablolar. Bir de son olarak radyatörden gelen bir pvm kablo var 3 pinli onu da aynı şekilde chasa fan veya cpu fan kısmına taktım 1 pin boşta kalabilir sorun değil. İşlem bu kadardı kontrolcüdeki tuşlarla fanların renklerini hızını vs ayarlayabiliyorsunuz. Hadi kolay gelsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • götür bi bilgisayarcıya taktır. Belli ki beceriksizsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: martax32

    götür bi bilgisayarcıya taktır. Belli ki beceriksizsin.

    Bir işe yarayacaksan mesaj at konuya. Herkesin imkanı yok belki götürmeye. Çözümünü sunmuşum yukarıdaki mesajda. Ona bile bakmadan sırf mesaj atmak için mesaj atıyonuz. Ne boş elemanlarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi sen değilsin.


    Cevabım sana değil. Sazan gibi zıplama.


    Bu beceriksiz hava soğutmayı takamamış. Bunu takmaya kalksa hortumları patlatır bilgisayarı suyun içinde bırakır.


    Sende bilgisayarını temizle arasıra, leş gibi tozun içinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martax32 -- 15 Şubat 2021; 8:12:36 >
  • Sıvı soğutma abartılan bir şey. Noctua soğutucular varken sıvı soğutma almak bana kalırsa gereksiz. 1-2 sene önce forumdan birinin yanılmıyorsam GTX 1070 kartı yanmıştı.

    Elinizdeki sıvı soğutmayı iade edip Noctua NH-D15 alabilirsiniz. Piyasadaki en iyi hava soğutmalardan. İncelemelerine bakabilirsiniz.

    Ayrıca termal macun uygulamasını yanlış yapmış olabilirsiniz, çünkü Duo 34 benim bildiğim kadarıyla iyi ve önerilen bir soğutma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zaman girmedim şimdi gördüm ben sıvı sogutucusunu yarı fiyatına sattım bide 12 ay taksitle almıstım sanssızlık ya sebebide radyator fanlarından biri takılmıodu ram'e degiyordu yeni ram almakla ugrasmadım hala kullanmadıgım ürünün taksidini ödüyom :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.