![]() ![]() Bütçesi kısıtlı kullanıcılar için ileriye dönük DDR5 ramli, Wifi 'li fırsat olabilecek bir anakarttır Core i5-12400F ile güzel ikili olur diğer açtığım sıcak fırsat konusunda 12400F işlemci 3.299 TL ile indirimdedir. Düzeltme: Kaynak linklerini verdiğim model MAX sürümüne ait konudaki model ise düz versiyon dolayısıyla BCLK OC özelliği maalesef bu modelde olmadığından ilgili ifadeleri konudan kaldırdım sevgiler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 14 Şubat 2023; 5:57:51 > |
MSI MAG B760M MORTAR WIFI Intel B760 Soket 1700 DDR5 7000MHz (OC) M.2 Anakart [5.038,20 TL]

-
-
Lga 1700 13 serisi ile bittiği için ileriye dönük bir şey kalmıyor açıkçası. Bu seride ddr5 anakartlara para gömmek anlamsız açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk mesajda belirttiğim 12400F işlemci ile birlikte alınıp ilerde fiyatı düşünce 13.nesil bir işlemciye geçiş yapılır manasında ileriye dönük demiştim yoksa 13.nesil LGA1700 soket dediğiniz gibi artık bitmiş oldu zaten bu fiyata bile satılmıyor alacak olan daha uyguna satılmakta olan Asus Prime Z690-P alır yani kısa süreli indirim yapıp tekrar geri fiyatları yükseltmeleri ilginç.
-
Anakartlar eskiden bu kadar pahalı değildi. Geçen yıl bu zamanlarda Msi tomahawk b560 wifi anakartı 1800 küsüre aldım. Hadi şimdi 3600 olsun. O da en fazla.
Bir de eskiden yeni bir model çıktığında , eski model ile aralarında uçurum olmazdı . Şimdi b560 3600 ise , b760 6000den aşağı değil. Kaliteli B760lar en kötü 3000den başlamalı.
-
Üstat kaliteli B760 anakartlar içinde OC yapılabilen tek bir anakart var benim bildiğim o da bu konudaki anakartın MAX sürümü ekstra BCLK OC yapılabilen chipe ve 75A mosfetler ile 10+1+1 faza sahip olduğu için yani o anakart ile 13600KF alınıp mesela şuan Hepsiburada 6499 TL 'den satıyor bu anakart ile BCLK OC yapılabilir ama diyeceksiniz ki zaten Asus Prime Z690-P var ne gerek var çok doğru hiçbir esprisi yok zaten BCLK OC için de official olmayan özel bir bios sürümü gerekiyor MSI B660M MORTAR MAX modelinde var yani diyeceğim odur ki aslında B760 anakartlar tamamen ölü doğmuş anakart serisidir benim gözümde OC yapılamıyor ona verilen paraya cidden acırım ama fiyatlar almış başını gitmiş o da ayrı bir komedi.
-
Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için. z690 alıp geçmek lazım ya da 14. nesili bekleriz. O da olmadı amd 7. nesil işlemcili sistem kurmak daha mantıklı.
-
Hocam dün haberde anakart satışlarının çok büyük ölçüde düştüğü yazıyı okudum.
Linkini buldum
technopat
2022’de Anakart Sevkiyatları Büyük Düşüş Gösterdihttps://www.technopat.net/2023/02/14/2022de-anakart-sevkiyatlari-buyuk-dusus-gosterdi/?amp=1Bizim Türkiye'deki satıcılar yüksek kara alıştıkları için yüksek fiyattan satıyorlar. Vatan'da 15% indirimler oluyor, o zamana denk getirip almak daha cazip oluyor genelde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce anakartlar ucuz olurdu ,işlemci için kampanya -kupon yakalayıp bir şekilde uyguna sistem kurabiliyordun.
şimdi anakart işlemci fiyatları başabaş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konsol fiyatına anakart satıyorlar. anakarttan en çok beklediğimiz güncel işlemcileri desteklemesi ve sağlam olmasıdır. Intel anakartlar hem pahalı , hem de 2 yıl gideri oluyor. 2 yıl sonunda da daha güçlü işlemcileri kullanmak için bord değişmek zorunda kalıyorsunuz.İntelin AMD gibi yapmasını isterdim. Bir sonraki güncel sstemim AMD olacak büyük ihtimalle.
Elimde hazır kullandığım MSI v560 tomahawk ve i5 11400f var . İki nesili de kaçırdık ama pek fazla birşey kaybetmedik bence. Yazın AMD sisteme geçmeyi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 17 Şubat 2023; 9:2:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X