Şimdi Ara

MSI laptoplarda garanti etiketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,tecrübesi olanların yardımını bekliyorum.

İlk kez MSI laptoplarda garanti etiketi denilen saçmalıkla karşılaştım. Sırf bu yüzden MSI almayabilirim de. Bu etiketi ram ilavesi, fan temizliği, HDD yükseltme gibi sebeplerle söksem ürün gerçekten garanti dışı kalıyor mu? ileride monitör arızalandığında ortada kalmayalım. Yani fan tozlandı diye laptopu servise mi göndermek gerekiyor. 40 yıllık dizüstü kullanıcısıyım, görünce şaşırdım. Forumlarda etiketle ilgili doyurucu cevap bulamadım. Genelde tahminler var.

Lütfen buna benzer tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazsınlar. Teşekkürler.

• Arkadaşlar malesef MSI dizüstü bilgisayarların arkasındaki garanti etiketi söküldüğü takdirde ürün garanti dışı kalıyormuş. Yurtdışı laptop inceleme sitelerindeki MSI resimlerinde de aynı etiketi gördüm. MSI'ın yazdığım soru maili ve verilen cevap:

"MSI marka laptop almayı düşünüyordum. Ancak laptopları incelerken farkettim ki, altlarında birer etiket var. Bu etiketler sökülmeden laptopa Ram ilavesi yapılamıyor. Benim 1 Asus laptopum var ve arkadaşımda LG marka var. bu bilgisayarlarda etiket tok. Bizler ram ilavesi yaptık. hatta ben ASUS'umun harddiskini değiştirdim. bu işlemler bilgisayarımın garantisini etkilemedi. ben bu bilgisayarı ekran arızası için bir yıl sonra servise de gönderdim hiçbir sorun çıkmadı.

Almak istediğim MSI laptopların arkasındaki etiket yüzünden kendim ram alıp upgrade yapamayacak mıyım? Bilgisayar konusunda uzman birisi olarak bu durum bana uygunsuz geldi. İnternette de bundan şikayetçi birçok kullanıcı gördüm. Ram ilavesi, işlemci fanının aşırı tozundan dolayı işlevini yitirmesini engellemek için temizlenmesi vb sebeplerden dolayı eğer ben kapağı açamayacak ve bu tür çok basit işlemler için servise gönderim yapacaksam laptopları almaktan vazgeçeceğim.

Bilgilendirmenizi rica ederim."

"
    Sayın *****,

Bu politika MSI Taiwan tarafından belirlenmiş olup, belirttiğiniz işlemleri yaparken oluşabilecek hasarları önlemek amacıyla konulmuştur. Upgrade işlemlerini yetkili servis ve bayilerimiz tarafından yaptırmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,

MSI Türkiye"

Ben de dizüstü bilgisayarlarda garantinin ne kadar önemli olduğunu tecrübelerimle bildiğim için MSI yerine Toshiba L40-18R satın aldım.

Herkese iyi çalışmalar.

Düzeltme: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 17 Temmuz 2008; 21:47:55 >

• MSI Laptopları çin malıdır ( ne kadar msı laptop gördüysem )

MSI Laptopları Taiwan malı değil ( Bütün modelleri %99,9999999 çin )

Belki arada bir tane çıkmış olabilir

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.