Sevgili arkadaşlar benim board 8K3A kısa zaman önce hastalandı ve tedavi görmek üzere Ankaraya gönderdim :) İdarelik olarak kullandığım MSI KT3 Ultra-2 anakart ile başım dertte. USB klavye ve mouse.u kullanamıyorum. İşletim sistemini yükleyene kadar problem yok ancak ne zamanki USB root hub.ı buluyor o zaman ne klavye çalışıyor ne de mouse. Tecrübesi olan arkadaşların yardımı için şimdiden teşekkürler.
eğer klavye ve mouse usb değilse bios dan usb portlarını disable edersen sorun kalmaz. ayrıca board ı değiştirdiğinde tekrar windows kurmadıysan bu problemler normaldir. tekrar windows kurduğunda sorun kalmaz. boardın driver larınıda düzgünce yüklemelisin..
saygılar..
Bu akşam yeni USB 2.0 sürücülerini yükleyecem. İnşallah sorun kalmaz. Ayrıca Via 4.42.de belki yardımcı olur sorunun çözülmesine. İşletim sistemini yeniden yüklemiştim zaten.
Hocam boarduna ne oldu ki?Öbür board için bios güncellemesimi yapmak gerek mi acaba?
Öbür board kronik C1 hastalığına yakalandı :)) Epox anakartımın debug led.i en son C1. gösteriyordu. Ben kitapçığı baktım. Ya ram ya da işlemcide hata var diye ikisini gönderdim. Ram sağlam olarak işlemci de değişmiş olarak geri geldi ancak board yandım Allah diyerek C1 hatasını vermeye devam ediyordu. Bende söktüm gönderdim Gigatek.e. Gigatek.i de aramayacağım. Onlar zaten gerekeni yapacaktır. Bende bu arada MSI KT3 Ultra-2 board edindim. Ancak yukarıda yazdığım hata meydana geliyor. Güvenli kipte sorun yok ancak normal bir şekilde XP açmıyor. Bu akşam MSI.nın sitesinden çektiğim en güncel Via USB 2.0 driver.ı ile yine Via 4 in 1 4.42.yi yükleyeceğim. Sanırım sorun USB 2.0.dan kaynaklanıyor ve güncelleme işi görecektir. Epox.ta hiçbir problem yoktu maşallah. Gelince aynen tahtına oturacak bunu artık MSI kullanıcısı olarak ta söyleyebiliyorum. Ayrıca AMI Bios.tan nefret ediyorum ve daha ilk açtığımda birkaç bug buldum. Hemen MSI.ya bildirdim. Bu bug orjinal bios.ta var. Güncelleme yapıldığında gidiyor. Önemsiz bir şey yani performansla falan hiç alakası yok, bir yazılım hatası gibi. Sonuç olarak ben ısınamadım bu MSI.ya. Sıcaklık olayına gelince evet EPOX.tan 5 derece daha az ölçüyor aynı şartlarda. CPU thermal heat protection işe yarıyor. Çünkü fan çalışmıyorken hatta çalışırken devre dışı dahi kalsa aynen anında kapatıyor sistemi. Epox.taki gibi sınır sıcaklıklar koymamışlar. Sadece power management setupta critical cpu degree gibi bir şey var o da en az 70.den başlıyor. Demek ki sevgili arkadaşlar 70 dereceye kadar kimse ısı sorunum var demeyecek. MSI.daki arkadaşlar kafadan yazmamışlardır o 70.i alt sınır olarak oraya. Neyse bu benim sorunumdan çok bir inceleme yazısına dönmeden ben son veriyorum. Bu akşam size sonuçları yazacağım inşallah. Böylece donanimhaber web sitemizin ilk sayfasına da belki MSI KT3 ULTRA-2 kullanıcılarını dikkatine diye bir haber kazandırmış oluruz. İsteyen olursa bug.dan daha fazla bahsedebilirim ve hatta bahsediyorum. Dram timing control (Advanced Chipset Features) menüsünde Fast Command diye bir seçenek var. Ayarları Normal, Fast ve Ultra. Enter.a basıp seçim yapacağımız zaman yanlışlıkla yukarı aşağı değilde sağa sola ok tuşlarına bastığımızda anormal seçenekler çıktığını göreceksiniz. Tabi kullanan arkadaşlar varsa. MSI.ya yolladım ancak bir cevap yazmadılar. Ben bios.u update ettiğimde böyle bir sorun kalmadı. Kameramla o anki görüntüyü çekip yollayacağım MSI.ya. Yazan arkadaşlara teşekkürler. Bana dua edin de bu USB dalgasını halledeyim.
arkadaşım kullandığın kartın raid li olan modeli bende var.www.msi.com.tw adresinde yeni usb driver ı var sanırım yardımı olacaktır.olmazsa tekrar cd deki driverı yükle.
bende de benzer bir sorun olmuştu usb klavyemi "bilinmeyen aygıt" gibi göüyordu.Cdsindeki USB2.0 driverinı yükleyince halloldu...