Şimdi Ara

MSI KA780G mi yoksa GIGIABYTE MA790X mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın zamanda bir sistem topladım:
    AMD PHENOM II X4 940
    LEADTEK GTX275
    kingston HyperX 1066 Mhz CL5
    WD 500 GB 32MB HDD
    Aldığım anakart MSI KA 780G
    Kart konusunda birkaç gündür kafamın içini didikleyen çok soru var.Siz değerli arkadaşlar bu sorularımı yanıtlarsa çok mutlu olurum.
    GIGIABYTE MA790X bu kart MSI KA780G den çok üstün bir kartmıdır?bu 780g ile 790xden alınacak performansı t alabilirmiyim?yani sorum şu gigabyte ile msı arasında değiştirmeyi gerektirecek kadar büyük bir fark varmıdır? SLI falan yapmayı düşünmüyorum.ilerde az da olsa OC yapabilirim.oc performansı değişirmi?Şimdiden teşekkürler.

• 790x almanız daha mantıklı. Overclock yeteneği 780G den daha iyidir. 790X anakartta SB750 güney köprüsü bulunuyor o nedenle. Ayrıca 780G de HD3200 onboard ekran kartı vardır. Siz harici ekran kartı kullanacağınız için buna gerek kalmayacak. 790X seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regor -- 18 Ağustos 2009; 10:28:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regor

790x almanız daha mantıklı. Overclock yeteneği 780G den daha iyidir. 790X anakartta SB750 güney köprüsü bulunuyor o nedenle. Ayrıca 780G de HD3200 onboard ekran kartı vardır. Siz harici ekran kartı kullanacağınız için buna gerek kalmayacak. 790X seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

giganın oc potansiyeli daha iyidir ramleri 1333 mhz kadar destekliyor msika780g ise 1066 sınırında black edition olmayan işlemcilerde fsb arttırıldığında ram 1066 üzerine çıktığında pc açılmıyor gigada böyle bir sorunun olmaz ve oc potansiyeli daha iyidir.Gerçeği kullanacağınız işlemci BE olduğundan çarpanla işinizi göreceğiniz için bir sorun teşkil etmez msi için söylüyorum.Ayrıca sorduğunuz giga modelini arkadaşımın pcyi toplarken aldık anakart güzel falan da sıcak geldi bana 40 dereceler üzerinde bendeki msi ise 34 dereceyi geçmedi şu ana kadar aynı model kasalar ve aynı adet fan sayılarına sahibiz hatta benim oda daha sıcak bir yer olmasına rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 18 Ağustos 2009; 10:57:09 >

• kasayı toplarken bilgisayar hakkında pek bilgim yoktu.siteden bir arkadaşım bu sisteme bu kartı önerdi.bende gözüm kapalı gittim aldım.fakat şimdi birçok yeri araştırdım ve genel olarak bu KA780G ile phenom II X4 940 dan tam anlamıyla faydalanamayacağımı falan söylediler.genelde BE olmayan CPU lar içindir gibi şeyler okudum.
  • KESİNLİKLE GİGABYTE 790X TAVSİYE EDERİM HEM GİGABYTEN ŞAŞMICAKSIN O.C NİN ADRESİ ODUR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M12OgLu

kasayı toplarken bilgisayar hakkında pek bilgim yoktu.siteden bir arkadaşım bu sisteme bu kartı önerdi.bende gözüm kapalı gittim aldım.fakat şimdi birçok yeri araştırdım ve genel olarak bu KA780G ile phenom II X4 940 dan tam anlamıyla faydalanamayacağımı falan söylediler.genelde BE olmayan CPU lar içindir gibi şeyler okudum.

yanlış bilgi bence 140w cpuları ve en son çıkan phenom II x4 965 de dahil tüm işlemcileri destekliyor.
    Ama oc diyorsan gigayı al derim pek fazla fark yok arada
  • dostum gigabyte 790XT-UD4P kullanıyorum 720 BE ile gayet iyi oc potansiyeli var tavsiye ederim stok fanla 3.2 de kullanıyorum sadece carpan ile oynadım 2 tık işlemci oc bence cok guzel kesinlikle tavsiye ederim maddi durumumu biraz düzelteyim güzel bi cpu sogutucuyla 3.8 belki 4.0 a cıkarım stok fanla bile 3.5 e cıktım ve hiç sorunsuz crysis warhead oynadım gigabyte tavsiye ederim dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar asıl sorumu anlatamadım sanırım.Şu an almış olduğum kart MSI.Diyorum ki, MSI i geri verip gigabyte anakartı almamı gerektirecek bir fark varmıdır? İlerde MSI başımı ağrıtır mı gigabyte almadığım için?
  • kartı aldınız ise pcnizi kurup açtıysanız değiştirmeye gerek yok bence işlemciniz black edition değilse eğer oc yaparken biraz sorun olabilir onu da ramlerinizi 1066mhz üzerine çıkartmamak koşuluyla çok rahat halledebilirsiniz.İlla çok deli oc yaparım ramlerim 1066 ama ben 1100 yaparım ederim falan diyorsanız içiniz rahat edecekse değiştirin ama bana gereksiz gibi duruyor yine de sizin bileceğiniz iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.