Şimdi Ara

MSI H77ma-g43 HD 5+1 Ses Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Çok araştırdım ama derdime çare bulamadım. MSI H77ma-g43 anakartım var. PC'nin tüm driverleri eksiksiz ve güncel halde kurulu ilk aldığım günden beri. ( 2 ay oldu alalı sistemi )

İlk günden beri hoparlörün 5+1 girişlerini (Logitech X540) eksiksiz bir şekilde pc ye takıyorum.

Realtek HD Audio yöneticisinden hoparlörü 5+1'e alıyorum. Sına dediğimde 5 hoparlördende ayrı ayrı ses alıyorum.

Ancak müzik açtığımda Media player işlem başarısız tarzında hata mesajı veriyor. Ancak Jet Audio gerçekten 5+1 çevresel ses veriyor. Bu sefer de internetten 2+1 ses geliyor.

Realtek HD audio yöneticisinden "Stereo" seçeneğini tıkladığımda 2+1 ses veriyor , media player çalışıyor , yine internette olmak üzere 2+1 ses alıyorum.

Nasıl Realtek'ten 5+1 de olduğu halde müzik ve internette de 5+1 ses alacağım ve media player 5+1 seçili iken müzik çalacak ? Yardımcı olursanız sevinirim. Tam randıman alamıyorum .

Resim istenirse yükleyebilirim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpenter05 -- 4 Aralık 2012; 18:08:28 >

• Ses ayarlarını yaptıktan sonra kullandığınız programın ses ayarlarını kontrol edin, bazılarında ayar yapmak gerekebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Ses ayarlarını yaptıktan sonra kullandığınız programın ses ayarlarını kontrol edin, bazılarında ayar yapmak gerekebiliyor.

Porgramdan ses ayarını 5+1'e aldığımda media player'da da 5+1 de . ama müzik çalmıyor. stereo'ya alınca ses veriyor.
  • Hocam benim 5+1'in tüm kolonları subwoofer'a bağlanıyor. Üstünde ise stereo çıkışı var. Stereo çıkışından kablo ile pcye bağlıyorum. Sıkıntısız çalışıyor. Senin sistem nasıl ben onu tam anlamadım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

Hocam benim 5+1'in tüm kolonları subwoofer'a bağlanıyor. Üstünde ise stereo çıkışı var. Stereo çıkışından kablo ile pcye bağlıyorum. Sıkıntısız çalışıyor. Senin sistem nasıl ben onu tam anlamadım :S

Bende Logitech X540 var. ama bağlantılarda sorun yok. Turuncu , yeşil ve siyah kablo aynen anakarttaki turuncu yeşil ve siyah yerlerine takılı. Sorun yazılımlarda. Ama malesef 2 aydır ne yaptıysam çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdulger

quote:

Hocam benim 5+1'in tüm kolonları subwoofer'a bağlanıyor. Üstünde ise stereo çıkışı var. Stereo çıkışından kablo ile pcye bağlıyorum. Sıkıntısız çalışıyor. Senin sistem nasıl ben onu tam anlamadım :S

Bende Logitech X540 var. ama bağlantılarda sorun yok. Turuncu , yeşil ve siyah kablo aynen anakarttaki turuncu yeşil ve siyah yerlerine takılı. Sorun yazılımlarda. Ama malesef 2 aydır ne yaptıysam çözemedim.

Şimdi hocam senin anakartta turuncu ve siyah girişlerde mevcut. Sen 3 kablo ile bağlıyorsun.
    Benim anakartım 5.1 hd ama turuncu ve siyah giriş mevcut değil. Normal şekilde pembe yeşil girişler var. Ben sadece yeşil'e yani ses çıkışına bağlıyorum.
    5.1 sesi alıyorum gayet sağlıklı olarak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakdulger

quote:

Şimdi hocam senin anakartta turuncu ve siyah girişlerde mevcut. Sen 3 kablo ile bağlıyorsun.
    Benim anakartım 5.1 hd ama turuncu ve siyah giriş mevcut değil. Normal şekilde pembe yeşil girişler var. Ben sadece yeşil'e yani ses çıkışına bağlıyorum.
    5.1 sesi alıyorum gayet sağlıklı olarak.

Anlıyorum. Ben ne yaparsam yapayım 2+1 ses alıyorum. Önceki bilgisayarımda Creative Sound Blaster Live 5+1 ses kartı vardı . Yine 3 jack'ı taktığımda muhteşem 5+1 ses alıyordum. Bendeki sorun hoparlörlerde değil. Realtek HD Audio yöneticisi ve Windows ayarlarında .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burakdulger arkadaşım Creative ile onboard sesi karşılaştırmak yanlış olur, ikisinin yazılımları çok farklı, harici ses kartında yazdığınız sorunlar çıkmayabilir.

Sarıaslan arkadaşa gelince tüm hoparlörlerden ses gelmesi 5+1 ses aldığın anlamına gelmez, sadece yeşil kablo takılı ise stereo sesi tüm kanallara dağıttığı için tüm hoparlörlerden ses geliyordur. Bazı ses sistemleri stereo dan diğer kanalları ayırdığını yazıyor ama gerçek 5+1 in yerini tutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

burakdulger arkadaşım Creative ile onboard sesi karşılaştırmak yanlış olur, ikisinin yazılımları çok farklı, harici ses kartında yazdığınız sorunlar çıkmayabilir.

Sarıaslan arkadaşa gelince tüm hoparlörlerden ses gelmesi 5+1 ses aldığın anlamına gelmez, sadece yeşil kablo takılı ise stereo sesi tüm kanallara dağıttığı için tüm hoparlörlerden ses geliyordur. Bazı ses sistemleri stereo dan diğer kanalları ayırdığını yazıyor ama gerçek 5+1 in yerini tutmaz.

Dediğiniz doğru evet. Creative tam 5+1 ses veriyor. Onboard'da denedik arkadaşlarla 3 jackı takıyoruz, müziklerde ve internette 2+1 oyunlarda ve dolby digital filmlerde 5+1 ses alıyoruz. 5+1 derken gerçek çevresel ses. Bende hepsinden eşit ses gelsin diye çareyi 3 lü stereoyu tek jack'a indirien kablo takmakla buldum. Çevresel ses alamasamda tüm kanallardan eşit ses alıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.