Şimdi Ara

MSI GX60 1AC-038TR-7970m gpu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
8.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu modele dair forumdaki başlıkların hepsi silinmiş bunu da ben açayım dedim.

Özellikler
    İşlemci Markası : Amd
    İşlemci Modeli : A10-4600M
    İşlemci Hızı : 2.3 GHz Turbo Core ile 3.2 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 4 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : Full HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
    Grafik İşlemcisi : AMD Radeon HD 7970M DDR5
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Disk Kapasitesi : 750 GB
    Optik Sürücü : DVD SuperMulti ile Blu-ray Disc Sürücü
    İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8
    Notebook Ağırlığı : 3.50 Kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 16 Şubat 2013; 18:40:46 >

• yurtdışından 1950 küsur liraya alınabiliyor. ordan alınacaksa mantıklı ancak tr de 2600 lira pek mantıklı görünmüyor çünkü işlemcisi çok kötü

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-3110M-vs-AMD-A10-4600M
  • Bu bilgisayara bu işlemci yakışmamış. HD7970M ekran kartına dar boğaz yapıyor ve ekran kartı yeterince verimli çalışamıyor. Notebook check sitesinden kontrol ederseniz A10 4600+hd7970M ile I7+GTX660M bazı oyunlarda neredeyse aynı performansı sergiliyor ki HD7970M, GTX680M'ın rakibi.
  • İşlemci İ7-3630 Olsaydı EKRAN kartı bu seriden olsaydı sesimi çıkarmayacaktım ama velakin bu leptopun işlemcisi ekran kartına darboğaz yapacak veoyunlarda istenilen performansı vermeyecektir kesinlikle fiyatına bakıp aldanmayın.. Tekrar diyorum araştırmşıtım daha önce bunları A4600 İşlemci İ5 performansı kadar bile yok.. aklınızda olsun.

Yok abi ben çok aşırı oyun oynamam dioyrsan gene alın ama alınacak ürün değil çünkü o yüzden diyorum her ürün alınabilr diye birşey yok yerine göre vardır.

Performans,donanım kalitesi vs en başta gelir.
  • amd ıslemcı dogrudur soledıklerınızde tr de atı amd ekran kartlı 7970m veya 7990m bulabılecegımız laptop varmı , monster saymazsak , artı alıenware 4 bın 5 bın lıralarda =) bu makınede 2500 tl , ekran kartı saglam ıslemcı yakdı bızı , ne yapıcaz ? fıkrı olan varmı , ozellıkle atı ekran kartı ıstıyorum... mısalen gtx660 670 675 680 ornek vermeyın =) daha yenı gtx660 dan kurtuldum =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhun237

amd ıslemcı dogrudur soledıklerınızde tr de atı amd ekran kartlı 7970m veya 7990m bulabılecegımız laptop varmı , monster saymazsak , artı alıenware 4 bın 5 bın lıralarda =) bu makınede 2500 tl , ekran kartı saglam ıslemcı yakdı bızı , ne yapıcaz ? fıkrı olan varmı , ozellıkle atı ekran kartı ıstıyorum... mısalen gtx660 670 675 680 ornek vermeyın =) daha yenı gtx660 dan kurtuldum =)

bilmiyorum ama belki işlemciye overclock yapılırsa fps artışı sağlanabilir oyunlarda ya da işlemci değişimi olabilir mi acaba
  • walla 2500 tl pc alıcaz =) bıde ıslemcı degıstırıcez ne ıse yaradı =) durumlar vahım valla , atılı laptop yok , bu msı da uzdu benı ıslemcıden , bukadarmı kotu ıslemcı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.laptopmag.com/reviews/laptops/msi-gx60.aspx

sayfayı tamamen okursanız veya ıngılızcenız yoksa google translate ıle cevırırerek okursanız :D

pc nın ole yamana atılacak bır halde olmadıgını belırtmısler , amd ıslemcısıyle dovundukde , sız yıne bı yazılara bakın, kendınız karar verın .
  • dayı ben aldım kullanıorm 2 haftadır , hec bıyerınden bı sıkıntı gormedım :D bu ıslemcısı sole burası bole , denemeden kagıt ustunde sabaha kadar delı olunur =) tavsıye ederık
  • Cokta kötü gorunmuyor..
  • Bu işlemcilere o.c olur mu bilemem ama o.c ile darboğaz sorunun hallolabileğini düşünüyorum. Yani işlemciyi o kadar sorun etmemek lazım.
  • Öncelikle şunu belirteyim, bilgisayar mühendisiyim, oyun programcısıyım. Oyunlar da yazılım sonuçta ve işlemcilerin gücünü ne kadar kullanabileceğini oyunu yapan firmada çalışan yazılımcıların yaptığı iş belirliyor. İşlemciler üzerinde gördüğünüz thread sayısı işlemcinin aynı anda işleyebileceği veri sayısını gösterir. Çekirdek sayısından çok işlemcideki thread sayısı önemlidir. İşletim sistemleri yaptıkları işi threadlere bölerek yapar ve örneğin windows çalışırken bilgisayarın aynı anda birden fazla işlem yapabilmesini bu sağlar. Bu yüzden, dediğim gibi işlemcinin çekirdek ve thread sayısı önemli ama oyunlar şu an için genelde 4 threade kadar bölüyor pipeline'ı yani arkadaki yazılımın mimarisi bu şekilde tasarlanıyor.

i7'nin artık birçok serisi 4 çekirdek 8 core'lu ama bu oyun performansını ne yazık ki çok etkilemiyor. MSI'ın bu laptop'ta yapmak istediği şey oyunlara yetecek bir işlemci ile oyunda daha önemli olan çok iyi bir ekran kartını birleştirmek. Şahsen ben uzun süredir bilgisayar toplamak istiyorum ve toplayacağım makinede düşündüğüm donanım AMD FX 6200 işlemci, 8 gb ram, gtx 560 ti ekran kartı. Farkındaysanız benzer bu laptoptakine ve güncel oyunlarının hepsi için yeter de artar bile.

Uzun süre monster'ın laptoplarını da araştırdım, telefon edip konuştum da yetkilileriyle, sorduğum şeylerden biri işlemciyi i7'nin son modellerinden biri değil de i5'in 3xxx serisinden biriyle değiştirip değiştiremeyecekleri oldu ve verdikleri cevap, kendilerinin high-end makineler sattıkları ve bu yüzden i5 işlemci kullanmadıklarıydı. i7 3xxx işlemcilerle bu makinenin üstündeki işlemci arasındaki fiyat farkını da tahmin ediyorsunuzdur. Bu yüzden bu makinenin fiyatı çok uygun ve oyun için dikkatli ve akıllıca seçilmiş. Ben bugün farkettim bu konfigürasyonu şans eseri ve almayı düşünüyorum, siz de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bence.

Bu arada biri lütfen bana şu darboğazın ne olduğunu açıklasın. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicankoker -- 8 Mart 2013; 18:54:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alicankoker

Öncelikle şunu belirteyim, bilgisayar mühendisiyim, oyun programcısıyım. Oyunlar da yazılım sonuçta ve işlemcilerin gücünü ne kadar kullanabileceğini oyunu yapan firmada çalışan yazılımcıların yaptığı iş belirliyor. İşlemciler üzerinde gördüğünüz thread sayısı işlemcinin aynı anda işleyebileceği veri sayısını gösterir. Çekirdek sayısından çok işlemcideki thread sayısı önemlidir. İşletim sistemleri yaptıkları işi threadlere bölerek yapar ve örneğin windows çalışırken bilgisayarın aynı anda birden fazla işlem yapabilmesini bu sağlar. Bu yüzden, dediğim gibi işlemcinin çekirdek ve thread sayısı önemli ama oyunlar şu an için genelde 4 threade kadar bölüyor pipeline'ı yani arkadaki yazılımın mimarisi bu şekilde tasarlanıyor.

i7'nin artık birçok serisi 4 çekirdek 8 core'lu ama bu oyun performansını ne yazık ki çok etkilemiyor. MSI'ın bu laptop'ta yapmak istediği şey oyunlara yetecek bir işlemci ile oyunda daha önemli olan çok iyi bir ekran kartını birleştirmek. Şahsen ben uzun süredir bilgisayar toplamak istiyorum ve toplayacağım makinede düşündüğüm donanım AMD FX 6200 işlemci, 8 gb ram, gtx 560 ti ekran kartı. Farkındaysanız benzer bu laptoptakine ve güncel oyunlarının hepsi için yeter de artar bile.

Uzun süre monster'ın laptoplarını da araştırdım, telefon edip konuştum da yetkilileriyle, sorduğum şeylerden biri işlemciyi i7'nin son modellerinden biri değil de i5'in 3xxx serisinden biriyle değiştirip değiştiremeyecekleri oldu ve verdikleri cevap, kendilerinin high-end makineler sattıkları ve bu yüzden i5 işlemci kullanmadıklarıydı. i7 3xxx işlemcilerle bu makinenin üstündeki işlemci arasındaki fiyat farkını da tahmin ediyorsunuzdur. Bu yüzden bu makinenin fiyatı çok uygun ve oyun için dikkatli ve akıllıca seçilmiş. Ben bugün farkettim bu konfigürasyonu şans eseri ve almayı düşünüyorum, siz de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bence.

Bu arada biri lütfen bana şu darboğazın ne olduğunu açıklasın. :D

sen şimdi bilgisayar mühendisisin, oyun programlıyorsun dar boğazın gerçekten ne olduğunu bilmiyor musun?

• Hayır, bilmiyorum. Forumlarda kullanılıyor anladığım kadarıyla, sistemin diğer elemanlarından daha düşük performanslı olan parçalar için. Benim demek istediğim, bu darboğaz kelimesini kullanıyorsunuz ama bunu kullanma mantığınız nedir? Herhangi bir teknik alt yapısı var mı yoksa kulaktan dolma mı?
  • Mesleğim sistem ve donanım uzmanlığı.. Hayatımı paramı bu işten kazanıyorum. Bu nedenle içime gerçekten herşeyini araştırmadığım ve sonrasında içime sinmeyen hiçbirşeye tek kuruş para vermem. MSI GX60'ı aklaşık 16-17 farklı siteden test sonuçlarını inceleyerek almaya karar verdim ve 1 hafta önce bu ürünü satın aldım.
    -Ürün ile ilgili görüşlerimi bildirmeden önce 2 çift lafim olacak.

Pckopat53 arkadaşım, Hariçten gazel okumana gerek yok. Darboğaz lafına saplanmışınız malesef. PC 'ler 1 ve 0 mantığı ile çalışır yani ya çalışır ya çalışmaz. Arada yaşadığı kararsızlıkları ki esasında fail-over aşamasıdır bunu darboğazla açıklayamazsın çünkü bu ekonomi değil.
    2005 Yılından beri birçok blizzard oyununda turnuvalara katılan bir dönemde UK'den sponsorluk kazanmış, işimle ilgilide Dell'in gerçek merkezinde kısa bir sürede olsa staj yaparak çok şey görmüş biriyim.
    İşlemciye yönelik hor görünü yaptığın hangi testler sonucu edindin yoksa ne kadarı kulaktan dolma ?

MSI GX60 a dönersek;

kesinlikle Hardware yönünde amacı son kullanıcı tabanlı kullanmak olanlar için fazlasıyla yeterli. ( Oyun, Film, İnternet, VideoConvert, Office Application vs vs)
    Hardware kısmına yönelik size 1-2 ufak önerim olacak. Öncelikle Mutlaka 1 tane SSD takılmalı. Üzerinde WD Black Serisi 16Mb Cache e sahip disk , yazılımsal yapılmış Raid0 ile orta-üst seviye performansa çıkarılmış. Fakat benim önerim Kesinlikle min 120gb lık bir SSD 'nin sisteme entegre edilmesi ve birincil disk haline getirilmesi.

Software kısımına gelirsek, bence başarısız kısmı burası olmuş. THX studio, Kiler Netwok Manager gayet güzel. Ama bunların default olarak gelmiş olması sistemde bazen çözmekte sıkıntı yaşayacağınız performans kayıplarına neden oluyor. Basit bir örnek vermek gerekirse; Killer Network'ün görevi mevcut olan Port trafiğinde oynadığınız oyuna öncelik vermek. Bunun donanımsal karşılığı Asus 'un Gaming Anakartları ROG'lardır.
    Yaşanabilecek sorun bazen yada bazı oyunlarda internet bağlantınız var iken, sanki internetiniz kopmuş gibi oyundan disconnet olabiliyor olmanız. Bunun çözümü malesef gelen Default sürümde mevcut değil güncellemeniz lazım.
    Tabi birde Default gelen Windows 8 var. Microsoft reklam ve sponsorluk gücünü kullanarak bir çok Benchmark sitesine hakim durumda ve sürekli olarak Windows 8'in oyunlarla ilgili kusursuz uyumu demogojisini yapmakta. Fakat malesef özellikle Blizzard oyunlarında ve AMD GPU'lara yönelik yapılan oyunlarda bu durum hiçte lanse edildiği gibi değil. Birçok yerde malesef beklenmedik Error'larla karşılaşılabiliyor.
    Eğer imkanınız varsa mutlaka Format atarak Default gelen Windows 8 ya Windows 7 x64 Prof/Ultimate ile yada Windows 8 Pro x64 ile değiştirmeniz olacaktır.
    Bu durum garantisini nasıl etkiliyor onuda belirteyim.
    MSI Europe a bir Ticket attım destek bildirimi için. Amacım standart garanti sözleşmesinin detaylarını öğrenmekti. Sağolsunlar 6-7 saat içinde yanıt verdiler.
    Öncelikle MSI sistemlerine 2 farklı şekilde garanti veriyor.
    1- Hardware
    2- Software
    Ben şahsen format atıp kendim kurulum yaptığım için sadece Software garantisini kaybettim. Emin olun bu çok çok önemli bir garanti değil. Temel olarak bir sorun yaşadığınızda arıza gönderdiğinizde onlarda sizin için varsa Backuplarınızı kurtarıp ellerindeki imaj'dan makinanıızı eski haline getirip, backuplarınızı üzerine entegre etmelerinden ibaret.
    Açıkcası buna çok ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.
    Hardware garantisi ile ilgili de ufak bir bilgi vermek istiyorum;
    Mevcut donanıma SSD , Ram veya Standart Diskini değiştirmeniz veya bunları ilave etmeniz sizin Hardware garantinizi iptal etmiyor... Bu nedenle rahatlıkla içine yeni parça takabilirsiniz. HARDWARE garantiniz Overclock sonucu, çarpma - düşürme yani fiziksel darbeye oluşan hasarlarda sadece devre dışı kalıyor.
    Tüm parçalar Ayrı ayrı Garantiye sahiptir.

Peki bütün teknik özelliklerinden bahsettikten sonra oyunlarda durum ne ?

Öncelikle belirtmek istediğim, devamlı olarak çalışan 2 adet Sanal Makina mevcut şuanda benim GX60 da. Nedir bu makinalar 1 çekirdek verdiğim 2Gb da ram verdiğim OpenSuse Linux makinalar. Bunları devamlı açık tutmak için açıkcası ben mevcut gelen 4Gbx2 ramleri 8Gbx2 ram ile değiştirdim. İşletim sistemim şuan windows 8 pro x64 ve 1 adet OCZ 240Gb Vertex3 SSD dahil ettim bu makinaya.
    Bu sanal makinalar açık iken Sleeping Dogs da High da 35-40FPS aralığında oyun oynama imkanım oldu. 2 adet sanal makina ve Sleeping Dogs açık iken CPU yüküm %28 civarındaydı.
    - Fifa 2013 "High x4AA" 65-70FPS
    - Starcraft 2 Heart Of Swarm "High AA" 45-55FPS
    - Skyrim "High x2AA" 28*40 FPS
    - Diablo 3 "High AA" 59-60FPS
    - World Of Warcraft MOP "High 25M raid esnasında" 55-60FPS

bu değerleri aldım. Burada CPU 'yi en çok "Starcraft 2 Heart Of Swarm" , 25M raid WOW Mop ve Skyrim zorluyor ki buna rağmen CPU'nun maksimum %67'si full işlem yükünde gözüküyor.

Eğer zaten bu değerlerden çok daha iyisini arzuluyorsanız, ya 2800 Pound'a AllienWare almanız yada kendinize bir Desktop toplamanız olacaktır. Yada gidip konsol alın.
    Seçim tamamen size ait.

MSI GX60 alamayı düşünen herkese içtenlikle almalarını tavsiye eder, alacak olanlara da önerilerimi dikkate almasını rica ederim.

Saygılarımla

• Oynadiginiz oyunlar cok agir oyunlar degil
    Far cry 3
    Tomb raider
    Bf 3 bunlaro deneywbilir misiniz?
    Bu arada verdiginiz fps degerleri benim gtx660mden daha dusuk geldi bana
    Sizdeki fpsler cok dusuk
    Fifa ultrada zaten 160 fps veriyor gtx660mde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 16 Mart 2013; 14:07:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Oynadiginiz oyunlar cok agir oyunlar degil
    Far cry 3
    Tomb raider
    Sizdeki fpsler cok dusuk

Far Cry 3 ---> 33-41 FPS High alıyorum.
    Tomb Raider ---> Elimde şuan orjinali yok malesef. Bu nedenle deneyemedim.
    Battle Field 3 ---> Eşimde Monster 675Mx ekran kartlı PC de 48FPS alıyorum ortalama, MSI GX60'da 51-53FPS ... Buradaki az farkın sebebi I7 işlemci farkının olması. Şayet GX60 'da i7 olsaydı tahmini 7-8 FPS birden artış olurdu.

World Of Warcraft 25 kişilik bir raidde çok fazla alan ve büyü efektini bir arada barındırdığı için emin olun bir çok shooter oyundan çok çok daha iyi bir sistem yük bindiriyor.
    Skyrim zaten Nvidia tabanlı bir oyun Crysis 2 gibi. Bu nedenle Nvidia'nın bir parça önde olması gayet doğaldır.
    Starcraft 2 Heart Of Swarm'da FPS'i 60 a kendim sabitledim ve 60Hz'lik refresh ile çünkü bu oyunda Texture taban ve gene ünite abilityleri çok fazla efekt barındırıyor ve Multiplayer 4x4 oyunlarda karta gene ekstra yük bindiriyor. Ama oyunu single player oynarken Extream ayarlarda 50 FPS altına düşmüyor.

Bir çok kişi ekran kartlarını Benchmark testlerine göre seçiyor ama orada ki o değerlerin bir çoğu tutmuyor. Çünkü özel referans ürünler ile yapılıyor bu testler. En azından Dell AlienWare'da öyle yapıyorduk.
    Bu Benchmark'larda da malesef Vertical Sync kapalıdır. Benim verdiğim bütün değerlerde Vertical Sync açıktır. Bu da ekstra olarak ekran kartına yük bindirir.

Şunu ek olarak belirtebilirim;
    MSI Laptop almaya karar vermeden önce Monster almayı planlıyordum, fakat benim istediğim Titan ekran kartlı 4. Nesil İ7 ye sahip ürünlerini 4-5 ay dan önce temin edemedikleri için alternatif aradım. Daha sonra MSI 'da karar kıldım. Önce GE60 aldım. Daha sonra aldığım yere iade edip GX60'a çevirdim ürünü.
    2 'si arasındaki farkı kendi gözlerimle gördüm oyunlar 2 sinde de denedim. Kesinlikle GX60 çok daha iyi bir sisteme sahip.
    MSI GE60 da malesef Max 8 GB ram kullanabiliyorsunuz, Isınma sorunu var ki 87-90 Derece gibi ciddi bir sıcaklık. MSI GX60'da en yüksek sıcaklık 58 Derecede, Max Ram 16 Gb, hem donanım hem yazılım garatisi ayrı gibi artıları mevcut.

Bütün bunlara ek olarak; Bir insanın gözü 1-12 FPS arasında her bir farkın %100'ünü ayırt edebilir. 13 - 18 arasındaki FPS'in %93-98 , 20 - 23 arasındaki %90-94 , 23 - 29 arası %87- %91,
    vs vs 58 FPS - 62 FPS aralığının yanlızca %67-73 ünü ayırt edebilir . Bu fark ayırt etme farkı 80-100FPS aralıklarında %30-%35 lere kadar azalır. Bu belirtmiş olduğum değerler 100mhz lik bir ekran için gerçerlidir. 60 Mhz ekranda fark etme %'si 2-3 artar.
    Dünyada yapılan bütün oyun turnuvalarına gidin tüm turnuva makinaları en üst düzeydedir. Fakat FPS'ler hep 60 Barajına sabitlenmiştir. Bunun sebebi de insan gözünün en üst seviyede takip edebilme ve en az seviyede yorgunluk yaşamadan oyunu oynayabilmesidir.
    Bu nedenle Vertical Sync geliştirilmiştir ve opsiyonel de olsa oyunlara entegre edilmiştir. Esas itibari uzun saatler süren turnuvalarda da bu özellik Opsiyonel değil Zorunlu tutulmuştur.

• crysis 3 ve gta IV te de inceleyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tychus

quote:

Far cry 3
    Tomb raider
    Sizdeki fpsler cok dusuk

Battle Field 3 ---> Eşimde Monster 675Mx ekran kartlı PC de 48FPS alıyorum ortalama, MSI GX60'da 51-53FPS ... Buradaki az farkın sebebi I7 işlemci farkının olması. Şayet GX60 'da i7 olsaydı tahmini 7-8 FPS birden artış olurdu.

World Of Warcraft 25 kişilik bir raidde çok fazla alan ve büyü efektini bir arada barındırdığı için emin olun bir çok shooter oyundan çok çok daha iyi bir sistem yük bindiriyor.
    Skyrim zaten Nvidia tabanlı bir oyun Crysis 2 gibi. Bu nedenle Nvidia'nın bir parça önde olması gayet doğaldır.
    Starcraft 2 Heart Of Swarm'da FPS'i 60 a kendim sabitledim ve 60Hz'lik refresh ile çünkü bu oyunda Texture taban ve gene ünite abilityleri çok fazla efekt barındırıyor ve Multiplayer 4x4 oyunlarda karta gene ekstra yük bindiriyor. Ama oyunu single player oynarken Extream ayarlarda 50 FPS altına düşmüyor.

Bir çok kişi ekran kartlarını Benchmark testlerine göre seçiyor ama orada ki o değerlerin bir çoğu tutmuyor. Çünkü özel referans ürünler ile yapılıyor bu testler. En azından Dell AlienWare'da öyle yapıyorduk.
    Bu Benchmark'larda da malesef Vertical Sync kapalıdır. Benim verdiğim bütün değerlerde Vertical Sync açıktır. Bu da ekstra olarak ekran kartına yük bindirir.

MSI Laptop almaya karar vermeden önce Monster almayı planlıyordum, fakat benim istediğim Titan ekran kartlı 4. Nesil İ7 ye sahip ürünlerini 4-5 ay dan önce temin edemedikleri için alternatif aradım. Daha sonra MSI 'da karar kıldım. Önce GE60 aldım. Daha sonra aldığım yere iade edip GX60'a çevirdim ürünü.
    2 'si arasındaki farkı kendi gözlerimle gördüm oyunlar 2 sinde de denedim. Kesinlikle GX60 çok daha iyi bir sisteme sahip.
    MSI GE60 da malesef Max 8 GB ram kullanabiliyorsunuz, Isınma sorunu var ki 87-90 Derece gibi ciddi bir sıcaklık. MSI GX60'da en yüksek sıcaklık 58 Derecede, Max Ram 16 Gb, hem donanım hem yazılım garatisi ayrı gibi artıları mevcut.

Bütün bunlara ek olarak; Bir insanın gözü 1-12 FPS arasında her bir farkın %100'ünü ayırt edebilir. 13 - 18 arasındaki FPS'in %93-98 , 20 - 23 arasındaki %90-94 , 23 - 29 arası %87- %91,
    vs vs 58 FPS - 62 FPS aralığının yanlızca %67-73 ünü ayırt edebilir . Bu fark ayırt etme farkı 80-100FPS aralıklarında %30-%35 lere kadar azalır. Bu belirtmiş olduğum değerler 100mhz lik bir ekran için gerçerlidir. 60 Mhz ekranda fark etme %'si 2-3 artar.
    Dünyada yapılan bütün oyun turnuvalarına gidin tüm turnuva makinaları en üst düzeydedir. Fakat FPS'ler hep 60 Barajına sabitlenmiştir. Bunun sebebi de insan gözünün en üst seviyede takip edebilme ve en az seviyede yorgunluk yaşamadan oyunu oynayabilmesidir.
    Bu nedenle Vertical Sync geliştirilmiştir ve opsiyonel de olsa oyunlara entegre edilmiştir. Esas itibari uzun saatler süren turnuvalarda da bu özellik Opsiyonel değil Zorunlu tutulmuştur.

1-verdiginiz cogu oyuna gore gtx660m daha cok fps veriyor.
    Ya sizde sorun var ya da normalo oyle.
    2-hd7970m normalde gtx675mx den daha iyi bir karttir bariz. Ama fpsso sizden yuksek.

Bu islemci size yeteri performansi vermiuor cogu oyunda
    3-isinma oyuna gorw degisir.
    4-58 derece olmasi imkansiz oyunlardA.
    Gt serisi bile o oyunlarda 75-80 derece

5-ge60 16gb ram destekliuor

Sonuc:
    Bu islemci size yeteri performansi vermiuor cogu oyunda.ekran kartininin performnsini azaltiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tychus

quote:

Far cry 3
    Tomb raider
    Sizdeki fpsler cok dusuk

1-verdiginiz cogu oyuna gore gtx660m daha cok fps veriyor.
    Ya sizde sorun var ya da normalo oyle.
    2-hd7970m normalde gtx675mx den daha iyi bir karttir bariz. Ama fpsso sizden yuksek.

Bu islemci size yeteri performansi vermiuor cogu oyunda
    3-isinma oyuna gorw degisir.
    4-58 derece olmasi imkansiz oyunlardA.
    Gt serisi bile o oyunlarda 75-80 derece

5-ge60 16gb ram destekliuor

Sonuc:
    Bu islemci size yeteri performansi vermiuor cogu oyunda.ekran kartininin performnsini azaltiyor

1- GTX660M kullandım çok daha iyi bir performans sunmuyor. Ama 675Mx ve I7 işlemcili bir pc ile denk gidiyor şuan. Bazı oyunlarda altında bazı oyunlarda üzerinde olmak şartıyla tabi.
    2- Nvidia Tabanlı oyunlarda 675MX çok daha iyi performans gösterir 7970M'e göre.
    Oynadığım tüm oyunları Sanal makinalar çalışırken oynayabiliyorum. A10 4 çekirdekli bir işlemci ve ben 2 çekirdeğini sanal makinalara tahsis ettim. 7/24 açık.
    Dolayısıyla kıyas noktalarımız çok çok farklı. Ben 2 çekirdeğini farklı 2 sisteme ayırmışken ki sonuçları veriyorum. Bunu 3. kez belirtiyorum Dikkatli Okuyun lütfen!!!
    3- Isın tabiki oyuna göre değişir benim verdiğim değerler GPU Temp'in log ortalamasıdır.
    4- 58 Derece imkansız filan değil, soğutucu kullanabilirsiniz yasak değil. Soğutucusuz da en yüksek sıcaklık 71 Derece.. GT serinin donanım yükü daha fazla bu nedenle ısının artması onlarda daha doğal..
    5- GE60 16gb ram taktığında Garanti dışı sayılıyor. Garantili Max Performans izni 8 GB 'tır Standart Garanti paketinde..

Sonuç olarak:
    Tek bir PC üzerinde eş zaman Windows 8 Pro 64, Hyper-V sanallaştırmada 2 adet 1'er çekirdek ve 2048 Ram verilmiş 2 adet Linux makina çalışıyor..
    Bütün bunlara rağmen bu oyunları oynayabiliyorum hem de belirttiğim değerlerde.
    Bu benim için bu işlemcinin geçer not aldığının kanıtıdır. Daha fazlası için de dediğim gibi i7 3430Q işlemcili 680M li bir laptop almanızı öneririm. Ama arada en az 1500TL fiyat fark edeceğinden emin olabilirsiniz.
    Fiyat Performans olarak 150-250 TL daha ucuz olmasının daha makul olacağı inancıdayım. Şahsen indirim ile 2670TL gibi bir fiyata bu ürünü aldım.
    Ürünü alırken yanında gelen Targus Sırt çantası, Steelseries 'in bence harika olan kulaklığının verilmesi ve gene steelseries e ait mouse pad 'i de hesaba katınca bence GE60'a göre çok daha iyi bir model.

Not: Hiçbir oyunda veya işlemde hala Turbo Boost'u da aktif etmedim. Bunlar 2.3Ghz haliyle belirtilmiş değerlerdir..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.