Şimdi Ara

MSI GTX 1050Tİ GAMİNG- OC MODİLE 1700-1750 MHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. Ekran kartım bu. MSI Gaming App yükledim.NOrmalde gaming modda çalıştırıyordum. 1303 standart ayarlarında takılıyordu pc. onreğin gta v te ultra da 30 fps sabit vsycn ile oynuyordum. fakat bir kere OC MOD a tıkladım. saat hızı 1750 lere falan çıktı. sıcaklığı standart 65. oyunda 45 fps stabil oynamaya başladım hatta yerine göre 60 fps ye kitlediği bile oluyor.

Ryzen 5 1600, flare x 2400mhz 8gb sistem.

NOT: AMACIM KONU HAKKINDA DİĞER ÜYELERİN DÜŞÜNCELERİNİ ALMAKTIR.

• Kartı net bilmiyorum ek güç girişi varsa ve çift fanlı ise manuel olarak maksimum stabil OC'yi bulabilirsin. Sadece OC moda tıklayarak o kadar saat hızı arttıysa voltaj vermeden saat hızı yükseltmen için hala boşluk vardır muhtemelen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Hocam 1050tilerde ek güç girişi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    öyle overclock işlerinden pek anlayan birisi değilim fakat çok fazla geldi 400 mhzlik bir artış. fan ortalama 1000 rpm de çalışıyor. ekran kartı sıcaklığı max 67 dereceyi gördüm. stabil 63 65 arsı çalışıyor. gpu kullanımı % 99 a kadar çıkıyor. vram ise %50- %70 lerde ortalama olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaReD22

ayrıca evet bir tane 6pinlik giriş var
  • Qawistz kullanıcısına yanıt
    Nette ben tüm 1050 ti kartlari araştırıp zotac modelini almıştım hicbirindede ek güç girişi istediği yazmıyordu

• quote:

Nette ben tüm 1050 ti kartlari araştırıp zotac modelini almıştım hicbirindede ek güç girişi istediği yazmıyordu

yok cümlemi yanlış anladın. bir tane 6 pinlik giriş var. ek güç girişi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

MSI'da ve birkaç firmanın 1050Ti'ında var.
  • zotac mini ile 1991mhz gördüm bana mısın demiyor bu kartlar bişi olmadı ama işlemcim biraz zayıf olduğundan o ayarda kullanmamın gereksiz olacağını düşündüm g4560 çoğu oyunda dsrboğaz yapıyor (1366x768 ekran olduğundan olabilir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Power Connectors 6-pin x 1

yazıyor
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    nasıl aldın o değeri?
    http://www.legitreviews.com/overclocking-msi-geforce-gtx-1050-ti-4g-oc-pushed-to-the-max_187385

overclock ile ama belleğe dokunmamıştım belleğe dokunursan voltaj değişmeden yukarıdaki değerleri görürsün bellekler samsung ise overclock yapmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qawistz

https://tr.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-GAMING-4G.html#hero-overview

kartım bu

Güç girişi varmış işte, 6 pin konnektör varmış. Ek güç girişi yok demek sadece PCI-e'den güç alıyor demek 750ti gibi mesela. PCI-e 75W'a kadar güç sağlıyor, ondan sordum. Ek güç girişi olmayan kartlar doğru düzgün OC olmaz yük altında 75W'ı geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır, senin kartın PSU'dan da güç alıyor, üstelik çift fanlı model. 6 pin güç girişi ek olarak 75W sağlar, 8 pin olanlar ek 150W sağlar. Senin kartın 150w'a kadar güç çekebiliyor (PCI-e + 6 pin). 1000 rpm de çok düşük bir değer, bahsettiğin sıcaklıklar da düşük 1000 rpm'de çalışan fanlara göre. İstediğin kadar kartın tepesine binebilirsin, 1900 mhz'e kadar ufak ufak saat hızı artırarak dene OC'lemeyi, bence rahatlıkla kaldıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 12 Temmuz 2017; 16:34:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

https://tr.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-GAMING-4G.html#hero-overview

kartım bu

Güç girişi varmış işte, 6 pin konnektör varmış. Ek güç girişi yok demek sadece PCI-e'den güç alıyor demek 750ti gibi mesela. PCI-e 75W'a kadar güç sağlıyor, ondan sordum. Ek güç girişi olmayan kartlar doğru düzgün OC olmaz yük altında 75W'ı geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır, senin kartın PSU'dan da güç alıyor, üstelik çift fanlı model. 6 pin güç girişi ek olarak 75W sağlar, 8 pin olanlar ek 150W sağlar. Senin kartın 150w'a kadar güç çekebiliyor. 1000 rpm de çok düşük bir değer, bahsettiğin sıcaklıklar da düşük 1000 rpm'de çalışan fanlara göre. İstediğin kadar kartın tepesine binebilirsin, 1900 mhz'e kadar ufak ufak saat hızı artırarak dene OC'lemeyi, bence rahatlıkla kaldıracaktır.

hocam kaldıracağına eminim çünkü mersinde klimasız yerde çalışıyor bilgisayar zten dışarısı 35 derece. ama hiç anlamadığım işler. biraz bilgilenirsem 2000 mhz görebilieceğime inanıyorum özellikle kışın

• peki garanti dışı kalır mı O.C. yapınca
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

kartım bu

Güç girişi varmış işte, 6 pin konnektör varmış. Ek güç girişi yok demek sadece PCI-e'den güç alıyor demek 750ti gibi mesela. PCI-e 75W'a kadar güç sağlıyor, ondan sordum. Ek güç girişi olmayan kartlar doğru düzgün OC olmaz yük altında 75W'ı geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır, senin kartın PSU'dan da güç alıyor, üstelik çift fanlı model. 6 pin güç girişi ek olarak 75W sağlar, 8 pin olanlar ek 150W sağlar. Senin kartın 150w'a kadar güç çekebiliyor. 1000 rpm de çok düşük bir değer, bahsettiğin sıcaklıklar da düşük 1000 rpm'de çalışan fanlara göre. İstediğin kadar kartın tepesine binebilirsin, 1900 mhz'e kadar ufak ufak saat hızı artırarak dene OC'lemeyi, bence rahatlıkla kaldıracaktır.

hocam kaldıracağına eminim çünkü mersinde klimasız yerde çalışıyor bilgisayar zten dışarısı 35 derece. ama hiç anlamadığım işler. biraz bilgilenirsem 2000 mhz görebilieceğime inanıyorum özellikle kışın

OC konusunda rehberlere bakabilirsin. Buradan sana şöyle anlatayım. Önce MSI Afterburner indirip kuruyorsun. Sen acemiyim dediğin için senin kartını riske atmıyoruz, pek sıcaklık sorunu yaşayacak bir karta benzemese de temp. limit değerini 75 olarak girip priority olarak sıcaklığı seçiyorsun, bunu yaparak sen karta ne kadar yüklenirsen yüklen 75 dereceyi geçmeyeceğini garantilemiş oluyoruz. Daha sonra Power Limit'i en sona getir, %125 olması gerekiyor. Fanları elle yüzde 60'a getir, biraz sesini duyarsın fanların ama geçici olacak, sonra yine kartın biosuna bırakırsın fanları.

https://benchmark.unigine.com/heaven

Bu benchmark programını indir, kur. Önce memory'yi kademe kademe oc'le, 50 mhz 50 mhz şeklinde artır ve sürekli Heaven'la bench at, görüntüde bozulma olana kadar, yani artifact verene kadar. Artifact verdiğinde en son getirdiğin yerden 100 Mhz düşür memory clock'u. Düşürdükten sonra stabil olarak elde ettiğin değeri not edip geri OC'siz memory clock'a dön.

Sonra yine aynı şekilde core clock artır. Bu sefer 25 mhz'lik aralıklarla artır, yine Heaven'la bench at her artırmadan sonra. Bir yerden sonra görüntüde bozulmalar göreceksin. O noktada dur, saat hızını yükselttiğin yerden 50 mhz düşür. Ve bu değeri de not et. Daha sonra stabil olarak not ettiğin memory clock'u ayarla Afterburner'dan. Zaten stabil bulduğun core clock da ayarlı olacak default'a döndürmedin. Şimdi hem memory'yi hem de GPU çekirdeğini bulduğun değerlerle yeniden bench'e sok. İkisini birden yükseltince yine görüntüde bozulma olabilir ya da Windows çökebilir, sorun değil, yeniden başlatıp memory'nin OC'li değerini 50 mhz core clock'unkini 25 mhz düşür yeniden bench at, bu şekilde tam stabil OC'yi bulana kadar dene. Hepsi bu. Gaming X'ler çok kaliteli bileşenler ve sağlam soğutma sistemleriyle geliyor senin en ufak sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Ha bu kadar uğraşmak istemiyorum dersen adamlar senin kartını burada OC yapmış:
    https://www.hardocp.com/article/2016/10/25/msi_geforce_gtx_1050_ti_gaming_x_4g_review/4

Maksimum OC değerlerini 1911 mhz core ve 8 ghz memory olarak bulmuşlar. Direk bu değerleri girip bir bench at, sorun yoksa yola devam.

Edit: OC yaparken kartı yakarsan kullanıcı hatası derler, yakmazsan ve başka bir sorun çıkarsa OC yaptın diye garanti dışı kalmaz. Sana mesajın başında sıcaklığı nasıl garantili olarak 75 derecenin altında tutacağını söyledim ki zaten 75'i görmez o kart, senin açından OC'nin bir riski yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 12 Temmuz 2017; 17:01:45 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

He tamam o zaman :)

• O kartın standart ayarlarında dediğin gibi 1300mhz lerde takılması kartta yada sürücüden kaynaklı bir sıkıntı olduğu anlamına gelelebilir yani o.c moda tıklamadanda kart zaten boost sayesinde 1650~1750mhz civarı hızlarda geziyor olmalıydı, o.c modu ise kaydadeğer bir hız eklemiyor 15~30mhz gibi bir fark yaratıyor olmalı ve oda kafana takacağın yada seni heyecanlandıracak artışa sebep olabilecek bir değer değil, kendin elle GPU için 100~250mhz arasında hızları dayayayıp stabilmi diye deneyebilirsinde detaylı o.c için youtube yada nete gtx 1050ti overclock guide yazıp bakabilrisin.

Diğer yandan kartta yada sürücüde sıkıntı yoksa ve fps 30'da sabitse kart 1300 mhz lerde şu sebeplede olabilir, sen GTA'da yada kartın sürücüsünde vsync ayarını half seçmişsen fps 30'a sabitlenir haliyle GPU 30fps için yorulmıyacağından boostunu basmayıp 1300mhz lerde dolanabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.