Şimdi Ara

MSI GS66 Stealth Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, GS66 Stealth modeli (10SE-039) hakkında deneyimlerimi yazmak istedim. Eğer almak isteyen arkadaşlar varsa az da olsa fikir verebilir belki.

Öncelikle laptopu alma amacım, eski laptopumun (Ge60) çok eskimesiydi. Bu nedenle hem ofise, okula giderken taşıyabileceğim hem de performans olarak iyi olan, oyun vs oynayabileceğim bir laptop arayışına girdim. Bildiğiniz gibi oyun laptopları kaba, cafcaflı şeyler oluyor ve bunları ben sevmiyorum. Sade şık bir şey bakıyordum ve seçeneklerden biri olan ve beğendiğim GS66 modeli takıldı gözüme. Neyse çok uzatmadan konuya gireyim, laptopun ülkemizdeki fiyatları aşırı pahalı (18k ve üstüydü ben bakarken) o yüzden daha önce de başka ürünlerde yaptığım gibi amazon.com (ingilizce olan) üzerinden bakınmaya başladım. 1549 dolar + kargo + gümrük vergisi derken 1945 dolar gibi bir şey tuttu masraflar.

Ürün geldi ve beklediğim gibi şık bir laptop çıktı karşıma. TypeC den Display porta çeviren kabloyla bir monitöre, hdmi ile de 2. monitöre bağladım. Sıkıntısız bir şekilde çalıştı.

Buraya kadar her şey güzeldi, fakat bundan sonra dezavantajlarını yaşayınca iade etme isteği duydum ve ettim.

Peki neydi bu dezavantajlar?

* Laptopun hoparlörü çok kötü, ses çok kalitesiz geliyor. En büyük hayal kırıklıklarından biri buydu (Ge60 ın hoparlörü çoook daha iyi)
    * Coil whine sesi, bunu almadan önce araştırdığımda görmüştüm ama o kadar rahatsız etmez diyorum. Gün içinde duymuyorsunuz tabi ama benim gibi geceleri laptopla vakit geçiriyorsanız rahatsız edebilir.
    * Touchpadi çok geniş, bu iyi bir şey gibi gözüküyor ama fazla geniş ve eliniz dinlenme pozisyonunda touchpade geliyor sürekli (belki bu benim kullanma şeklimden kaynaklanıyordur)
    * Fanları gürültülü, 3 tane fan olduğundan ve bu fanlar küçük olduğundan rahatsız edici derecede ses çıkarıyordu. Özellikle geceleri rahatsız ediyordu.
    * İşlemci sıcaklığı çok yüksek. Bunu almadan önce biliyordum ama undervolting ile çözülüyor diye dert etmedim. Undervolting bende pek işe yaramadı. Throttlestop programı vs gibi birçok şey denedim. Voltajları, pl1, pl2 değerleri vs her şeyle oynadım ama turbo boostu kapatmak dışında diğerleri çok etki etmedi. O kadar para veriyorsunuz ve laptopun performansını epey düşürüyorsunuz ısınmasın diye.
    * Laptopun içini açmak çok zor. Eğer gerekli aletleriniz yoksa açamıyorsunuz, gerekli aletler varken bile çoook dikkatli olmak gerek yoksa laptopa zarar gelebiliyor (Reddit'te bununla alakalı gönderiler var bakabilirsiniz) Bu da biraz moralimi bozdu, Ge60 çok rahat açılıyor istediğim şeyi yapabiliyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, merak ettikleriniz varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 28 Ağustos 2020; 23:38:58 >

• bu yazı o fiyat bandındaki bir ürünün bile kusursuz olmadığını göstermek açısından çok güzel olmus. geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, evet ben de pek istemesem de masaüstü + hafif laptop(macbook, ultrabook vs) kombosu yapacağım gibi görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok merak ettiğim bir makineydi teşekkürler bilgiler için ge66 raider ile gs66 stealth arasında gidip geliyordum şimdi seçeneklere ge75 raider ı ekledim artık hangisinin fiyatı düşerse :)
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende var, ekranı dik boyuta getirdiğinde kamera yüzümden aşağısını çekiyo sanki öne doğru düşmüş gibi aşağıyı çekiyor sende de öyle mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xigmatek Windpower Pro İnceleme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.