Şimdi Ara

MSI GP62 2QE CPU Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dün satın aldığım bilgisayarda tam olarak emin olamadığım bir soun var. Bunlar makinenin özellikleri;

Intel i5 4210h
    8 GB Ram
    Nvidia 2 GB GDDR3 GTX 950M
    128 GB SSD ve 1 TB HDD
    Windows OS 7 Ultimate SP1 (cihaz FreeDos olarak gelmişti, Windows'u ben kurdum)

Normal kullanımda (internet vs.) işlemci 45-50 derece arasında ısınırken kimi zaman da 70 dereceye kadar çıktığı oluyor (bu kullanımda ısıyı dengelemek için fan 3 bin RPM ile çalışıyor ya da hiç çalışmıyor, fan çalışmadığında bazen ısı 45 derece civarında kalırken bazen de 60 derece yaklaşıyor), Minecraft, Euro Truck Simulator 2 ve Cities Skylines'da denediğimde CPU 65-70 ve GPU 70-75 derece sıcaklığa erişiyor (fan oyun modunda ortalama 5.000-5.500 RPM arasında çalışıyor. Aslında bu değerler bana normal gibi görünüyor ama bilgisayarımın açıldığı sırada MSI logosunun ilk önce belirip 1 saniyeliğine kaybolup tekrar belirdikten sonra açılması, ilk kullandığım bir kaç saat sırasında CPU'nun hiçbir işlem olmamasına rağmen %50 kullanıma ulaşması (bu sorun şu anlık yok gibi görünüyor), ram'in hiçbir uygulama rağmen 2-3 GB kullanması ve son olarak da bilgisayarı kasasından sağından ve solundan olmak üzere iki elimle tutup aşağı yukarı yavaşça hafif çapraz bir şekilde salladığım esnada işlemcinin olduğu kısımdan kimi zaman ufak bir ses gelmesi (her zaman değil ve ne koşulda, hangi pozisyonda olduğu belirsiz fakat fan kapalıyken bu ses gelmeye devam ediyor ve bilgisayar kapalı olduğu sırada gelmiyor, yani büyük ihtimalle sadece CPU çalıştığı zamanlar bu yaşanıyor [örneğin şu an aynı işlemi yapmama rağmen ses gelmiyor]), içimde CPU'da bir sorun olduğunu düşünmemi sağladı. Fan otomatik olarak CPU belirli bir dereceye ulaştığında çalışmaya başlatıp soğutuyor. Driverları da MSI'ın resmi sitesinden kurdum. Buna ek olarak da kasa da rahatsız edici bir ısı ya da oyunlarda ve normal kullanımda kasma, donma vb. durumlar da söz konusu değil. O yüzden şu an tam olarak sorun ne ya da bir sorun var mı, varsa nedir, kendim yapabileceğim bir şey var mıdır yoksa garantiye mi göndermeliyim bilemedim.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, iyi akşamlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Time Lord -- 18 Aralık 2015; 13:13:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.