Şimdi Ara

MSI GP60 2PE-291XTR Boştayken Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Laptopumu açar açmaz sıcaklık değeri 85-90'a yükseliyor. İşlemci %10 - %15 civarında hiç bir şey yapmasam bile sıcaklıkığı bu civarlarda dolanıyor. Fan kendini turboya almasına rağmen sıcaklıkta bir değişim olmuyor. Benim yaptıklarım ise;

    -Termal macunu değiştirdim

    -Yeni bir fan aldım taktım

    -Bios ve Ec güncelledim

    -Format atıp yeni bir windows yükledim

    Fakat değişen hiç bir şey olmadı. Aklınıza başka bir çözüm geliyor mu? Laptopu 3 yıl önce aldım fakat çok kullanmadım topu topu 1 yıl düzenli kullandım sonra masaüstüne geçtim jelatinleri bile duruyor en fazla lol oynadım. Garantisi bitmiş durumda.



  • Selamlar,

    Fan düzgün çalışmıyor olabilir. Termal macunu değiştirdikten sonra ızgaralar sağlam takılmamış olabilir. Aklıma bundan başka birşey gelmiyor. Fanın ızgaraları 1mm bile sallanmayacak şekilde sıkı takıldığından emin olun. Macun az gelmiş ve hafa kalmış olma ihtimalide büyük bir olasılık. Normal şartlarda %10 %15 de okadar ısınmaması gerekli boştayken.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.



    Termal macunu ilk sıktıktan sonra bir şey değişmediğini görünce biraz daha ekleme yaptım ama optimum düzeyde olduğuna eminim biraz daha eklersem bu sefer zarar verebilir. Fakat zaten bu işin normaline boştayken 50 derece felan dersek termal macun sadece 40 45 derece düşebilir mi ki?



    Yeni fan aldım fakat her ne kadar orjinal olmasada aynı fanı alıp takan yüzlerce kişinin yorumlarını okudum hepsi sıkıntısız kullanmış ayrıca orjinal fan ile aynı hava çıkışı veriyor gibi pek fark göremedim.



    Izgara oturabilmesi için vidalarla tutturmam gerek ve vidalar direk oturdu ızgarayı haraket bile ettiremiyorum şu halde.




    Yapacak bir şey gelmiyor aklıma artık bir bilgisayar tamircisine vereceğim.



    Sizce takıp çıkartırken işlemciye bir şekilde fiziksel zarar vermiş olduğumu farz edersek bu ısınmaya neden olabilir miydi yoksa işlemci hiç mi çalışmazdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iar -- 24 Temmuz 2017; 20:13:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iar İ kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Entegre lehimli işlemciye zarar verseydiniz hiç çalışmazdı termal macun sıkmadan ve termal macunlu değerler inanılmaz oluyor ızgara ısıyı soğutamadığı için çok fazla ısınıyor işlemci. Tek aklıma gelen olasılık aldığınız fanın yönü ters olabilir. Bu durumda fark ederdiniz diye düşünüyorum üfleme değilde hava emmesi gerekir bu durum da. Termal macun - 10 dereceden fazla bile düşürebilir. Termal macunun tek görevi arada hava kalmasını engellemek ki arada 1mm bile hava kalsa soğutucu işlemciyi soğutamaz bu nedenle termal macun olan ile olmayan bir soğutucuyu karşılaştırıldığında termal macun 20 - 30 derece fark ettirebilir.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Daha kaliteli bir termal macun alıp tekrar deneyeceğim bakalım neler oynayacak.



    Cevabınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.