Şimdi Ara

MSI GL65 9SC-041XTR ses ayarı ve Nahimic kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Msi uygulamalarında ses kontrolü için Nahimic 3 yüklenmesi önerilmiş. Hem nahimic sayfasından hem de msi uygulamasından Nahimic 3'ü yükledim. Ancak hiç bir işe yaramadı. Zaten Nahimic in kendi sayfasında uyumlu modeller arasında GL65 yok. MSI bunu bilmiyor mu yahu?
    Bir sürü forumda ve değerlendirmede MSI kalitesini yere göğe sığdıramıyorlar. Asus, HP bakarken okuduklarımdan etkilenip bütçemi zorlayıp MSI aldım. Ha, bu fiyat bandının hakkı budursa başka.
    Realtek in yazılımından umutlandım. Onda da birşey olmadı.
    Velhasıl, bass seslerden yoksun giant speakerlardan da audio boosttan da birşey anlamadım.
    Kurmam gereken başka bir yazılım mı var? Bu audio boost'un aktif edildiği bir yer mi var?
    Bu sorunu çözebilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    Teşekkürler







  • Hocam konuyu hortlattığım için kusura bakmayın kulaklıkla mikrofonu çalışmıyor ön ve arka girişlerde olmuyor bunun çözümü var mı ?
  • MSI üstündeki Realtek mi yoksa cihazın herşeyi mi dandik bilmiyorum. Bu cihazın ses donanımı illa sıkıntı yaratacak birşey buluyor. Bende de mikrofon biraz çalışıyor, sonra cızırtılı dijital garip bir ses göndermeye başlıyor. Henüz çözüm bulamadım.
    Sizin sorunla ilgili bir tecrübem yok ama ben ne yapardım diye düşündüm:
    - Öncelikle ses donanımı için firmware güncel mi onu kontrol ederdim. Gerekiyorsa güncellerdim.
    - Benim internal mikrofon çalışmayınca, mikrofonlu bir kulaklık taktım. Girişlere zorla girdi, sinirle biraz tekme tokat soktum içine. Sizde de benzer bir durum varsa, soket tam oturmamış olabilir.
    - Ön ve arka girişlerde olmuyor demişsiniz. İki giriş var ancak birisi kulaklığın mikrofonu için, birisi de kulaklığın hoparlörleri için. Girişleri incelerseniz yanlarında mikrofon ve kulaklık resmi var. Yani tek kulaklığın 2 tane soketi varsa bu deliklere göre takılıyor. Tek soketi olan kulaklıkta hoparlör girişi mikrofondan gelen sesi alabiliyor mu bilmiyorum.
    - Bir de bazı uygulamalarda ses kaynağı için seçenek oluyor. Yani, Realtek ve headset(kulaklılk) listede geliyor. Bu listede Realtek kullan derseniz, monitördeki mikrofonu kullanıyor, Headset(ya da marka ismi olabilir) derseniz kulaklık mikrofonunu kullanabiliyor.
    Umarım bunlardan biri işinize yarar. Kolay gelsin.
    Bu cihazı kullandığını düşündüğüm bir kaç arkadaşı da belki daha doğru yönlendirebilirler diye ekledim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.