Şimdi Ara

MSI GE70 2OE Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE70 2OE bilgisayarım var. Windows 10 Pro kurulu idi. Geçtiğimiz haftalarda format atıp temiz kurulum ile Win 10 Enterprise sürümüne geçtim. Tüm driverlerımı MSI'ın sitesinden yükledim. GÜncellemelerimi yaptım ancak, çok ilginç bir problemim var. Anlık bir ping artışım oluyor. Resimdeki gibi. Online oyun oynayamıyorum. Yanında duran masaüstü bilgisayardan aynı testi yapıyorum hiç böyle bir problem ile karşılaşmıyorum yani modem veya bağlantı ile ilgili de değil. Tamamen Wi-Fi veya driverlar ile ilgili sanırım. Nasıl çözebilirim başına gelen var mı daha önce hiç ?
    Teşekkürler.
     MSI GE70 2OE Ping Sorunu

• Bu da aynı google'a attığım ping testinin kablolu bağlantıdaki değerleri. Yani bilgisayarda virüssel bir şey olmadığını gösteriyor sanırım problem tamamen wi-fi kartı sürücüleri ile ilgili. önceki windows 10 kurulumumda hiç böyle bir problemim yoktu. ne yapmalıyım ?
     MSI GE70 2OE Ping Sorunu
  • Wifi kartını aygıt yöeticisinden sürücüsüyle birlikte kaldır. Kablodan bağla, aygıt yöneticisinden windowsa buldurup güncellet.
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    denedim ancak sorun devam ediyor dostum. Wi-Fi kartını da killer yazılımlarını da kaldırıp tekrar kurdum, kurmadan da denedim problem azalmış gibi görünüyor ancak devam ediyor.
  • Enterprise sürümün güvenlik önlemleri daha gelişmiş, proda olmayan 9 ayrı özellik var, belki onlar nedeniyle yapıyor olabilir.
    Tekrar pro sürüm kurup denesen kesin emin oluruz. Eğer yapmazsa sürümden, yaparsa ağ kartı sorunlu diyebiliriz.
    "netsh wlan set autoconfig enabled=no interface="Wi-Fi"" kullandığım zaman sorun çözülüyor. yani wi-fi aramasını kapattığımda problemsiz çalışıyor. sanırım güvenlik önlemleri ile alakalı olabilir. bunu wi-fi kapatmayı durdurmadan çözmemin bir yolu var mı acaba ? her defasında kapatıp açıyorum tekrar bir yere bağlanacağım zaman.
  • roskie kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelen tek şey, kablosuz ağ kartı ayarlarından dolaşım sıklığını seyrek olarak ayarlamak. Belki işe yarayabilir. Birde modemin yayın kanalını değiştir. En uç kanal yap 13 felan. Arama sırasında çakışma yaşayıp kasıyor olabilir.
     MSI GE70 2OE Ping Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 22 Ocak 2016; 12:31:27 >
  • aynı sorun var napıcam
    modem kanalı uçta zaten bunun ile ilgili baya bir değişiklik yaptık :) dolaşım sıklığını seyrek yapıp deneyeceğim, kısa bir denemeden sonra haber veririm nasıl gittiği ile ilgili. teşekkürler.
  • roskie kullanıcısına yanıt
    Kardeş sendeki wifi kart; 7260 mı?
    eğer öyleyse ping sorunundan aşağıdakileri yaparak kurtulabilirsin.
    1. open registry editor (windows 8/8.1, right click where start button was, click run, type regedit. windows 7, click start, click run, type regedit)

2. head to 'hkey_local_machıne \ system\ currentcontrolset \ control \ class \ {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318} [be sure to expand the 4d36e.... folder]

3. ınside will be a number of folders named 0000, 0001, 0002, etc. look through all these folders until you get one that says ıntel(r) dual band wireless-ac 7260 in the registry.

4. once the device has been found, search for a value called scanwhenassociated.

5. ıf you see this value, set it to 0 on hexadecimal. ıf you don't see the value, click edit from the top, select new, and click dword (32-bit) value. rename this value to scanwhenassociated (exactly as shown). make sure this value is set to 0 on hexadecimal.

6. restart the computer. this is important. the changes won't take effect unless you do.

• Aynı laptop bende de var netten w10 pro buldum temiz kurulum yapmak istiyorum ancak sitesinde driverlerini bulamadım. Siz nasıl yüklediniz yardımcı olabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.