Şimdi Ara

Msı GE70 20E + (SSD) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ne zamandır araştırıyorum bu bilgisayarı sanalmarketimden almaya karar verdim artık.Nova veya pcdepoya temmuz içinde geleceğini biliyorum ancak fiyat cok değişmez diye düşünüyorum o yüzden alacağım ha bugün ha yarın.Ancak bir nokta gözüme takıldı.

MSI GE70 20E 049XTR Modelinde SSD var ve ssd'siz modelle arasında yaklaşık $155 fark var.Sizce bu farkı vermeye değer mi ? Bu bilgisayarda ekstra olarak SSD bulunmasının bana katkıları ne olur ? Ona göre ikisinden birini seçeceğim. ( SSD 128 GB'lık)

Not:Bugün içinde sipariş vermeyi düşünüyorum ama hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serokar1 -- 25 Haziran 2013; 13:44:15 >

• 155$ fark varsa ssd siz al.
    MSI ın üzerindeki ssd 5 para etmez o kadar fark vermeye değmez. 155$ a en kral 128GB SSD yi alırsın kendin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

155$ fark varsa ssd siz al.
    MSI ın üzerindeki ssd 5 para etmez o kadar fark vermeye değmez. 155$ a en kral 128GB SSD yi alırsın kendin.
    Arkadaş doğru söylemiş.Fiyat farkı çok.İstersen daha sonra kendin seçip beğenip bir ssd alabilirsin.

Ben de alacağım bundan bir tane ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PSO J318.5-22

Arkadaş doğru söylemiş.Fiyat farkı çok.İstersen daha sonra kendin seçip beğenip bir ssd alabilirsin.

Ben de alacağım bundan bir tane ama bakalım

Alıntıları Göster
    Ben de bu modelin SSD'lisini almayı düşünüyordum ama şimdi kafam karıştı. MSI'daki SSD beş para etmez demişsiniz. Ben SSD'siz modelini alırsam sonradan SSD nasıl taktırabilirim? Servise mi taktıracağım? Eğer kendim takarsam garantisi gider mi? Kendim nasıl takabilirim? Nasıl bir model almamı önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: omeren83

Ben de bu modelin SSD'lisini almayı düşünüyordum ama şimdi kafam karıştı. MSI'daki SSD beş para etmez demişsiniz. Ben SSD'siz modelini alırsam sonradan SSD nasıl taktırabilirim? Servise mi taktıracağım? Eğer kendim takarsam garantisi gider mi? Kendim nasıl takabilirim? Nasıl bir model almamı önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    Bir de bu bilgisayardaki SSD modeline nereden bakabiliriz? Hiçbir yerde yazmıyor.
  • quote:

servise taktırmanıza gerek yok.arka kapagı acıp hdd ve ram upragade yapmak servis dışı bırakmıyor sanırım.ikinci bir hdd olarak boş br yer oluyor zaten sizin tek yapmanız gereken takıp tanıtmak işletim sistemi kurmak..
  • quote:

Çok merak ediyorum
    Hangi testlere hangi verilere dayanarak bu kanıya vardınız ?

arkadaslar bu cihazın ssd li modelini kullanıyorum ssd den çok memnunum en ufak bir kusur ve ya diğer modelerden ger kalan bir sıkıntısı yoktur cihaz arka kapağında etiket bulunmaktadır açılması durumunda servis garanti dısı bıraka bilir. Konunun servis ile görüşülmesini tavsiye ederim

Ayrıca cihazda msata ssd vardır. Biraz araştırıp Türkiye de msata ssd bulmanın bir hayli zor olduğunu görürsünüz. Satın almadan önce iyi değerlendirin 40-50 tl kar edeceğim diye boyle sıkıntılara girmeyin

Komple garanti her daim daha iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: isamorgil

quote:

Çok merak ediyorum
    Hangi testlere hangi verilere dayanarak bu kanıya vardınız ?

arkadaslar bu cihazın ssd li modelini kullanıyorum ssd den çok memnunum en ufak bir kusur ve ya diğer modelerden ger kalan bir sıkıntısı yoktur cihaz arka kapağında etiket bulunmaktadır açılması durumunda servis garanti dısı bıraka bilir. Konunun servis ile görüşülmesini tavsiye ederim

Ayrıca cihazda msata ssd vardır. Biraz araştırıp Türkiye de msata ssd bulmanın bir hayli zor olduğunu görürsünüz. Satın almadan önce iyi değerlendirin 40-50 tl kar edeceğim diye boyle sıkıntılara girmeyin

Komple garanti her daim daha iyidir

Alıntıları Göster
    Kesinlikle ssd ile al derim. Bazı arkadaşlar sanki bir işe yaramazmış gibi bahsetmiş demek ki ssd ne işe yarar haberleri yok. Ben Dragon Ed.2 kullanıyorum. 3 ssd var. Gayette iyiler. 1 tanesi bile fazlasıyla yeter.

• isamorgil İ kullanıcısına yanıt
    ben SSD lisi kötü demedimki, 155$ farka değmez dedim, 155$ a Corsair in yada intel in en baba SSD sini alırsın dedim, sanki üzerinde çıkan SSD çok mu iyi sen hangi testleri yaptında neyle karşılaştırdında çok iyi diyorsun. elindeki övmek ile olmaz bu işler madem kullanıyorsun özelliklerinden bak SSD nin modelini buraya yaz bir bakalım iyi mi kötü mü.
  • quote:

ben SSD lisi kötü demedimki, 155$ farka değmez dedim, 155$ a Corsair in yada intel in en baba SSD sini alırsın dedim, sanki üzerinde çıkan SSD çok mu iyi sen hangi testleri yaptında neyle karşılaştırdında çok iyi diyorsun. elindeki övmek ile olmaz bu işler madem kullanıyorsun özelliklerinden bak SSD nin modelini buraya yaz bir bakalım iyi mi kötü mü.
    Cihazdaki SSD'nin modelini bilen yok mu? Modeli bilirsek aynı fiyattaki diğer SSD'lerle bir karşılaştırma yapma imkanımız olur. Bu arada mSata SSD'nin diğer SSD'lere nazaran avantajları nedir biri açıklayabilir mi?
  • quote:

Aynen yaZiyorum "5 para etmez" demişsiniz

5 para etmiyorsa birsey ben onu söker atarım 3300 tl lik cihaza 5 para etmeyen cihaz koyan firmayı da rezil ederim

Ben birşeye 5 para etmez dıyorsam sonrasında o cihazla yapılmış testleri koyar ürünü de firmayida rezil etmeye devam ederim.

Son olarakda ortaya 5 para etmez bu cihaz dedikten sonra (ki anladığım daha bu cihazı görmediniz bile) cihazı kullanan lara hadi bir test yapında hep birlikte görelim hiç demem çünkü ilgili cihaz hakkındaki cehaletimi ortaya koyar bu cümle...

İkili tartismanın uzatıp yardım isteyen arkadasın postunun amacından uzaklasmasasi adına sonraki mesajlariniza cevap yazmayacağım

• quote:

Cihazdaki SSD'nin modelini bilen yok mu? Modeli bilirsek aynı fiyattaki diğer SSD'lerle bir karşılaştırma yapma imkanımız olur. Bu arada mSata SSD'nin diğer SSD'lere nazaran avantajları nedir biri açıklayabilir mi?

Ssd modeli sandisk Sd6Sf1m128g dır

Msata ssd hakkında çok detaylı inceleme yazıları var genel olarak kibrit kutusu büyüklüğünde ram lere benzeyen yapıya sahip kendisine özel yapılmış porta bağlana bilen hafıza birimi

Hız olarak normal ssd ler ile asa yukarı aynı seviyede olsalarda model model hızları değişmektedir.
  • isamorgil İ kullanıcısına yanıt
    Yani şimdi piyasaya göre nasıl bir model bu? İyi mi kötü mü?
  • quote:

Ya da şöyle sorayım. SSD'siz modeli alıp aradaki fiyat farkıyla çok daha iyi bir SSD alınabilir mi? 300-350 TL civarında bir fiyat farkı var. Ama çok daha iyisini yani. Ufak farklar için değmez bence onunla uğraşmaya.
  • quote:

Türkiye de piyasa yokki iyi kötü diyeyim

Msata ssd hacimli ve bol seçenekler ile gelmiyor turkiyeye. şanslı iseniz bir iki ürün bulursunuz bu şartlar altında nasıl diyebilirizki bu çok iyi bu çok kötü. En azından bu seçenekler ile ben değerlendirmem

Ama Sunu söyleye bildirim en iyisi değil! kesinlikle en kötüsü de değil!

Son olarak lütfen değerlendirme icin normal ssd Leri kullanmayın bağlantı portu yüzünden onlar ayrı bir kulvarda sayılırlar
  • quote:

quote:

Türkiye de piyasa yokki iyi kötü diyeyim

Msata ssd hacimli ve bol seçenekler ile gelmiyor turkiyeye. şanslı iseniz bir iki ürün bulursunuz bu şartlar altında nasıl diyebilirizki bu çok iyi bu çok kötü. En azından bu seçenekler ile ben değerlendirmem

Ama Sunu söyleye bildirim en iyisi değil! kesinlikle en kötüsü de değil!

Son olarak lütfen değerlendirme icin normal ssd Leri kullanmayın bağlantı portu yüzünden onlar ayrı bir kulvarda sayılırlar

Alıntıları Göster
    mSata girişi demişsiniz. Normal SSD'ler oluyor mu bu girişe? Yani standart 2.5 sata3 bir SSD alsam takabilir miyim bu makinaya?

• quote:

Ya da şöyle sorayım. SSD'siz modeli alıp aradaki fiyat farkıyla çok daha iyi bir SSD alınabilir mi? 300-350 TL civarında bir fiyat farkı var. Ama çok daha iyisini yani. Ufak farklar için değmez bence onunla uğraşmaya.

O fiyat Farkına yeni alacağın ssd fiyatını koy en aşağı 270-300 tl tutacak performans farkını anlamayacaksınız bile elinizde kalacak 50-80 tl

Tüm bu şartlar altında hala ssd olmayan model alıp hemen akrebinde ssd takmak bana mantıklı gelmiyor
  • quote:

mSata girişi demişsiniz. Normal SSD'ler oluyor mu bu girişe? Yani standart 2.5 sata3 bir SSD alsam takabilir miyim bu makinaya?

Yukarıda yazdığımı kopyala yapıştır yapıyorum

genel olarak kibrit kutusu büyüklüğünde ram lere benzeyen yapıya sahip kendisine özel yapılmış porta bağlana bilen hafıza birimi

Sonuc msata ssd normal sata3 portlarına takılmaz Normal ssd Ler msata portlarına uymaz
  • quote:

quote:

Yukarıda yazdığımı kopyala yapıştır yapıyorum

genel olarak kibrit kutusu büyüklüğünde ram lere benzeyen yapıya sahip kendisine özel yapılmış porta bağlana bilen hafıza birimi

Sonuc msata ssd normal sata3 portlarına takılmaz Normal ssd Ler msata portlarına uymaz

Alıntıları Göster
    İlginiz için teşekkür ederim.

• quote:

İlginiz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Rica ederim...
    İyi forumlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.