Şimdi Ara

Msi Ge62 Oyuncularda İşlemci çok ısınıyor 85-90 derecelerde hep??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ge62 laptop kullanıyorum işlemci ısınmasından vb sebeplerden servise yolladım yeni geldi. 2 fanı, 1TB lık HDD ve termal macununu değiştirdiler laptobun biraz daha iyi ama oyun oynarken ekran kartı 65-75 derece arasında gidip gelirke işlemci kafayı yiyor 85-90 derecelerde sürekli ve laptobun üstü çok ısınıyor.
    Bios sürümü de güncel halbuki. Ekran kartı GTX 960M İşlemci İ7 5700HQ. İnternette cok araştırdım bir çözüm bulamadım kafayı yemek üzereyim işlemci niye bu kadar ısınıyor anlamadım önceden böyle ısınmıyordu. Oyun olarak da Fifa 17 oynuyorum yani her laptopla oynayabileceğiniz bir oyun. Bir bileni bu sorunla karşılaşanı varsa yorumlarınızı bekliyorum

    Oyun anındaki ısı değerlerini fotograf olarak koyuyorum.
    1.fotoğrafta turbo fan devre dışı
    2.fotografta turbo fan ÇALIŞIYOR
    Gördüğünüz üzere turbo fan sadece ekran kartının ısı değerini 3-5 derece düşürmüş cpu değerini 1 derece bile değiştiremedi.

    Isınma sorunundan dolayı bundan önce 2 kere servise yollamıstım bios ve ec güncelleyip sorunu halletmiştiler ve bence sorun yine bios ile alakalı biosu tekrar silip yüklemek mümkün mü ?Msi Ge62 Oyuncularda İşlemci çok ısınıyor 85-90 derecelerde hep??Msi Ge62 Oyuncularda İşlemci çok ısınıyor 85-90 derecelerde hep??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiyanisTH -- 27 Temmuz 2017; 17:43:26 >







  • Servislerin ısınma probleminde yaptıkları ilk şey bilgisayarın fanlarında biriken tozu pisliği temizlemek ve termal pad'leri yenilemektir.



    Bios durup dururken bozulan driver hatası veren birşey değildir çünkü bios sabit birşeydir değişken veya üstüne yazılabilen birşey değildir evinizde kendi imkanlarınızla bios u silemezsiniz,

    Bios silmek için eprom denilen farklı bir cihaz vardır bios çipleri anakarttan lehim ile sökülüp eproma bağlanıp o şekilde silinir.



    Tahminimce cihazınızın hava almasını engelleyen birşey var,

    Cihazı yerden yukarda tutacak şekilde altına destek koymayı deneyin hava kanallarının açık olmasını sağlayın,

    Laptop içi temizlemeyi yine deneyin,

    Fanları temizlemeyi tekrar deneyin,

    Termal macunları dikkat edin serviste değiştirildi dense bile değimemiş olabilir.



    Bunlar sorunu çözmüyorsa temiz kurulum ile bir format atmayı deneyin,

    Bilgisayar depolamasında uzun süre biriken artık dosya dediğimiz işe yaramayan ama tamamen çöp olmayan dosyalar işlemciye sürekli olarak işlem yaptırıyor olabilir dolayısıylada işlemci olması gerektiğinden çok çalıştığından ısınıyor olabilir.



    Anlattıklarınızdan çıkan sonuç bu yönde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • B.goodies B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cMsi Ge62 Oyuncularda İşlemci çok ısınıyor 85-90 derecelerde hep??evaplarınız için teşekkür ederim.

    Fanlarla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü 2si birden daha yeni değişti,laptobu masada kullanıyorum ama dediğiniz gibi altına bir yükseltici koyup deneyeyim belki işe yarar.

    Format atmayı cok denedim bir çözüm olmadı malesef 1TB ın sadece 216 gb ı dolu şu an, işlemciyi zorlayacak bir program yok bilgisayarda arkaplanı kapatıp oyunu actıgımda da ısı değeri düşmüyor yani.

    Şimdi aklıma geldi laptobu baska bir odaya götürürken farkettim laptobu sallayınca altından ses geliyor kulağımı dayayıp tekrar salladım ses ramlarin oldugu kısımdan geliyor böyle vıırrr vıırr gibi bi ses.




  • Merhabalar ben de MSI ın GE70 modeli var işlemci sıcaklığı normal de 70 lerde oyunda 95 lerde idi en az 3-4 kez servise gonderdikden sonra hiç bir değişme olmadı daha sonra dayanamayıp kendim tek tek nerelerde sorun olabileceğine baktım ve sorunun bakır ısı borusunda olduğunu buldum bakır ısı borusu işlemci üzerindeki tarafı cok sıcak iken fan tarafı soğuktu ortalardan itibaren sıcaklığı iletmesi cok ciddi bir bicimde azalıyordu garanti de iptal olduğu için kendim Çin den bulduğum ısı borusu sistemini alıp değiştirdim sorunum çözüldü.Size tavsiyem bunu teknik servise iyi bir dille anlatmanız ve bakır ısı borularını değişimini özellikle belirtmenizi öneririm.
  • Dostum ben hala fanlar ve ısıtma borularıyla ilgili olduğunu düşünüyorum,



    O bahsettiğin vır vır sesini lap top kasanın içinde yapabilicek tek şey fanlar bazı vidalar oturmamış ve fanlar yerine iyi basmıyor diye tahmin ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.