Şimdi Ara

MSI GE60 PERFORMANS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır MSI GE 60 ( I5 2.4 , Nvidia GeForce 650M ) ürünü kullanıyorum.İlk sene hiçbir sorun yaşamadım fakat 6. ayda hediye ettikleri ve severek kullandığım game mouse temassızlık sıkıntısı yarattı 1-2 hafta içinde tamamen kullanılmaz hale geldi. Son 3-4 aydır çok büyük performans sorunları yaşıyorum, 3-4 kere format attım, güncellemeleri onlarca kez yükledim.Örnek olarak Dota 2'de full grafikde hiçbir fps düşüşü görmüyordum fakat şuan oynadığımda low settings'de bile fps gerçekten çok düşebiliyor. Turbo ışığı durmadan açık , kapatamıyorum.Yardımcı olabilirseniz eğer çok teşekkür ederim.

Dayz Standalone açıkken değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raequath -- 16 Mart 2014; 7:37:37 >

• Ben de yaklaşık 4 aydır ge60 2oe gtx765m kullanıcısıyım ve son bir aydır dediğin durumları aynen yaşıyorum. 4 gündür de bu sorunu aşmak için denemediğim şey kalmadı ama çözdüm gibi sonunda bu gece.

Aldığım zaman direk format atıp komple kendi sahip olduğum win8 pro yu kurmuştum. 8.1 e de geçmedim nedense o ara sıkıntılı yorumlar oluduğum için. Driverlar da güncel olsun diye hep siteden indirdim filan. Tabi laptop yeni olunca ne kadar oyun varsa yükledim oynayamadığım derken zaten bu yükle sil durumları windowsu yoruyor. Hele bir de oyunların boyutları 15-20gb olunca daha da büyük etkiliyordur illaki. Bunun yanında son bir aydır gelen iki Nvidia sürücü güncellemeleri de resmen formattan sonra full ayarlarda 1080 çözünürlükte 60fps sabit oynadığım diablo3 ü takıla takıla oynatarak resmen beni oyundan soğuttu. Dandik grafikli lol de bile aynı durumu yaşayınca dedim vakti geldi sanırım bir formatın. Nasılsa oynanacak oyunları oynadık bitirdik . Diablo lol rocksmith gibi devamlı oyunlarımı yüklerim laptop da rahat eder ben de.

Derken attım formatı bi de üzerind win8.1 kurayım dedim . Tüm 8.1 g üncel driverları yükledim , güncellemeleri yaptım. Ve direk girdim diabloya . Başlarda gayet iyiyken bazen salak salak takılmalar (rahatsız edici seviyede) olunca içime sinmedi . Zaten nvidia ya kıl oldum bi de win8.1 den hakkaten hoşlanmadım . Sanki format filan yemedi, hantal birşey oldu. Lol desen aynen fps güzel ama salak bir anlık takılma var bi sıkıntı var derken dayanamadım dün gece win 8 kurdum gene format atıp. Laptopla gelen cd den de driverları kurdum. Bir de nvidia nın aralık ayındaki driverını kurdum ve gene koştum diabloya 😄

Sonuç ; canavar geri döndü !
    Windows güncellemelerini de yapmadım henüz galiba yapmayacağım da .
    Yani ben bu şekilde kurtardım gibi ama tabi sizi bilemem. Ben durumun tamamen yazılımsal olduğuna inandım çünkü yeni cihaz birden bire sebep yokken bu haleneden gelsin. Umarım siz de çözersiniz en kısa zamanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gerçekten çok can sıkıcı bi durum.Geçen gece sanırım 8-9 tane driver denedim ama istenilen performansı vermiyor.Bukadar fps sorunu alıcağımı düşünmüyordum.
  • @Raequath

aynı cihaza sahibiz ve bende aynı sorunları yaşıyorum. eskiden akıcı oynadığım oyunlar bile kasıyor. nasıl toparlıycam bilmiyorum. ssd sipariş vericem 120 gb, oyunları ve windows'u ona kurmayı planlıyorum belki o zaman biraz toparlar
  • @Özgür Can

Şuanki clock değerlerinde oynama yapsam performans artışı sağlayabilirmiyim.Ayrıca geçen gün farkettim bios uptade yaparken cihazın seri numarası silinmiş gerçekten ne yapıcağımı bilmiyorum.
  • Termal macunlarını bir yenileyip., temiz bir formatla makinayla birlikte gelen dvd'deki driverları kurup güncelleme yapmadan bir dener misin?
  • arkadaşlar nvidia driver güncellemeden önce bilgisayarım yönet-goruntu bağdaştırıcıdan nvdia ekran kartını mutlaka kaldırın yeniden başlatın oyle yukleyın

ben yaklaşık 5aydır filan format atmadan win8.1 kullanıyorum
    nvidia ekran kartına gelen tum guncellemelerı dahi yukledım suan sorunsuz

ekleme:20dk lık Assassin's Creed IV black Flag msi afterburner değerleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 19 Mart 2014; 17:49:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam peki turbo sorunu neden kaynaklanıyor bi bilgin varmı ?

* Turbo sorununu çözdüm , Nvdia kaynaklı bi sorunmuş.Kendi kendine arka plan programları olmak üzere birçok programı grafik kartıyla çalıştırmak istiyor, tek tek sıkkullanılan programları ayarlamak lazımmış fakat fps sorunu halen devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raequath -- 20 Mart 2014; 11:05:18 >
  • temiz bi nvidia kurulumu yaptınız mı ?
  • hocam temiz kurulum yaptım , performansta artış oldu fakat işlemcinin ısısı 85'den aşağı inmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raequath

hocam temiz kurulum yaptım , performansta artış oldu fakat işlemcinin ısısı 85'den aşağı inmiyor

oyunda 85 ise cok normal
  • Yaklaşık 2 senedir hergün 2-3 saat oyun oynuyorum sanırım termal macunların kurumasınında çok etkisi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.