Şimdi Ara

Msi GE60 MSATA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
6.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Curimo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mecnako

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mecnako

Aynen kardeşim bende merak ettim şimdi ara sor,alıcaz elimizde patlicak sonra,umarim exa daki uygundur pcye,çünkü fiyatıda çok uygun

Valla normal m-sata, uzun olanlardan takabiliyorsunuz dedi, garantiden çıkmaz dedi, bir de cihaza tanıtmak için BIOS'tan falan herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok o kendisi görecektir dedi. Birimizin elini taşın altına koyup Hüküm Dağı'na doğru yola koyulması gerekiyor anlayacağımız, tam olarak takmadan bilemeyiz :))

iyi o zaman exa daki de uzun gözüküyor uyarsa alıp denemek lağzım ama dediğiniz gibi birimizin elini taşın altına sokması lağzım

Valla ben alıcam ama şu 550-520 hızları muamma bütün sitelerde aynı verilmiş. Her neyse ne kadar doğru olmasa da normal HDD'den çok daha iyi olacağı kesin. Burada bir video buldum;

http://www.youtube.com/watch?v=XQalbUUJQVc

Webdenal'dan aldım... Hakkımda hayırlısı. Elime ulaştığında resimlerle burada paylaşıcam montajdan Windows kurulumuna ve hız testlerine kadar. Biriniz daha alın dostlar beni yalnız bırakmayın :

hocam bende alacam 15 güne kadar windows kurulumunu video çekersen ne kadar sevap işlersin bilemezsin. Montajda öyle :D Benim sıkıntım benim hdd de recovery dosyaları mevcut şimdi o dosyalardan sistemi ssd ye nasıl kurcaz falan filan sen çözecen bu işi :D
    Sen beni aydınlat ben 10-15 gün içinde alacam söz :D Bir de 60 gb mi aldın sen 120 mi

• quote:

Orijinalden alıntı: donhak
    hocam bende alacam 15 güne kadar windows kurulumunu video çekersen ne kadar sevap işlersin bilemezsin. Montajda öyle :D Benim sıkıntım benim hdd de recovery dosyaları mevcut şimdi o dosyalardan sistemi ssd ye nasıl kurcaz falan filan sen çözecen bu işi :D
    Sen beni aydınlat ben 10-15 gün içinde alacam söz :D Bir de 60 gb mi aldın sen 120 mi

Ben 120 Gb aldım. Valla Ben de Windows 7'nin Denetim Masası'ndaki yedekleme merkezinden sistem görüntüsünü harici bir harddiske almıştım acaba oradan bu SSD'ye yükleme yapabilir miyim asıl büyük soru işareti burda... Yoksa yeni baştan sistemi kurmak çok zor olacak, sürücüler, güncellemeler, ayarlar, oyunlar vs vs 2 günlük iş oluyor :( Onun dışında diğer şeyler için video olmasa da fotoğraf çekerim mutlaka, tek tek anlatarak...

İşime yarayacak şöyle bir bilgi buldum internette, bunu deneyeceğim;

sirasiyla

Baslat-
    Denetim masasi
    Yedekleme ve geri yükleme
    Sistem görüntüsü olustur a
    geldiginizde üc secenek cikar karsiniza

. Sabit Diske

. Bir veya birkac DVD ye

. Ag Konumuna

Sabit Diske diye isaretledim ve USB HDD Distan bagli olani sectim

EVET inanilmaz hizli distan bagli olan USB HDD ye olusturdugu klasörün ismi -WindowsImageBackup-

Tekrar WIN 7 CD si ile kurulumda sistem geri yükleme den -WindowsImageBackup- diye sec ve hic bir seye karisma asagida belirttigim gibi PC ve Laptop a bagli
    bende 20 dakika icerisinde WIN 7 ulti ve diger Programlar toplam 80 GB ti inanamadim ama bu bir gercek

Sizlere tavsiyem, denendi yüreginiz rahat olsun iki üc gün ugras verdiginiz Windows 7 kurulumu tabi PC ve Laptop a göre degisir hizliligi

ve sunu söylemek isterim kullandigim baglanti distan E-SATA HDD 500 GB 7200 hizli yalniz fiyati 115 € ama deger bu HDD de kendim VISTA ve WIN 7 Ultimate ve WIN 7 Enterprise tüm Programlariyla sakliyorum ne olur ne olmaz

düsünsenize filimler fotograflar Programlar güncelemeler ne kadar zaman aldigini
    dedigimi yaparsaniz basiniz rahat olur bilene degil deneyene soracaksin bu bir gercek kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 14 Haziran 2013; 13:41:08 >

• Şimdi biz bu kingston ssd yi direk ge60 mıza takabiliyor muyuz? Alalım mı?
    Curimo:
    Mekanik disk yedegini tamamen farklı bir disk üzerinde kullanmak saglıklı degildir... Sana tavsiyem yedek olarak kurma, sıfırdan kur... Hem performansı daha fazla olur hem de ilerleyen zamanlarda garip hatalar almazsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astralll

Şimdi biz bu kingston ssd yi direk ge60 mıza takabiliyor muyuz? Alalım mı?
    Curimo:
    Mekanik disk yedegini tamamen farklı bir disk üzerinde kullanmak saglıklı degildir... Sana tavsiyem yedek olarak kurma, sıfırdan kur... Hem performansı daha fazla olur hem de ilerleyen zamanlarda garip hatalar almazsın...

Valla haklısınız aslında hocam bi kere o zahmetin altına girip sıfırdan kurulum yapmak gerekecek sanırım. Valla ev taşımak bile daha kolay geliyor, sıfırdan kurulma göre ama napalım :( Uyumlu evet, yani inş., elime ulaşınca zaten sizleri bilgilendiririm...
  • quote:

quote:

Curimo:

Valla haklısınız aslında hocam bi kere o zahmetin altına girip sıfırdan kurulum yapmak gerekecek sanırım. Valla ev taşımak bile daha kolay geliyor, sıfırdan kurulma göre ama napalım :( Uyumlu evet, yani inş., elime ulaşınca zaten sizleri bilgilendiririm...

Bencede sıfırda kurulum yapmalısın hem böylece zaten kısıtla alan sunan SSD'ye gereksiz bilgi yüklemezsin. Hem de bizi aydınlatmış olursun :D. Bilgisi olan varsa söyleyebilir mi sistemi SSD ye kurduğumuzda recovery dosyaları da SSD'nin içinde mi olacak aslında onlar HDD'de kalsa daha iyi olur yer kaplamaz :D

• quote:

quote:

Curimo:

Ev taşımak lafı güldürdü beni:))) Bence kendinizi şartlandırmayın. Kurun windows u, sürücüleri ve codecleri, üç beş gerekli yazılım daha yükledinmi tamamdır... Ondan sonra da yedek alın. Kurarken windows kurulum ekranından ssd yi seçersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astralll -- 14 Haziran 2013; 19:58:35 >

• quote:

quote:

quote:

Curimo:

Bencede sıfırda kurulum yapmalısın hem böylece zaten kısıtla alan sunan SSD'ye gereksiz bilgi yüklemezsin. Hem de bizi aydınlatmış olursun :D. Bilgisi olan varsa söyleyebilir mi sistemi SSD ye kurduğumuzda recovery dosyaları da SSD'nin içinde mi olacak aslında onlar HDD'de kalsa daha iyi olur yer kaplamaz :D

recovery dosyaları ssd içinde olmıyacaktır, mekanik diskte olucaktır ama mekanik diskide komple silerseniz yani tek disk(bölüm) haline getirirseniz silinecektir büyük ihtimalle...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Curimo:

recovery dosyaları ssd içinde olmıyacaktır, mekanik diskte olucaktır ama mekanik diskide komple silerseniz yani tek disk(bölüm) haline getirirseniz silinecektir büyük ihtimalle...

bende mekanik diskte olmasını istiyorum zaten bu güzel oldu. Şimdi diyelim aldım ssd yi taktım makineye sistemi ona nasıl kuracağım konusunda şüphem var. Normalde pc açılırken f3 e basıyorum recovery ekranı geliyo orda sistemin kurulu olduğu sürücüyü sıfırlayabiliyorsun. Yeniden sistemi ssd ye kurma işlemini nasıl yapacam ama sistem yedeği alıp yüklemekten bahsetmiyorum direk yeni bir şekilde ssd ye kurmaktan bahsediyorum.

• @donhak
    Yapabilecegin bir şey yok. Windows u dvd den kurarsan direk ssd yi kurulum ekranından görme imkanın yüksek ama recovery ekrranından görecegini zannetmiyorum... Recovery yazılımının sundugu seçenekler dışında bir şey yapamazsın yani. Tabi kesin degil belkide görür, denemeden yorum yapmak anlamsız...
  • quote:

@donhak
    Yapabilecegin bir şey yok. Windows u dvd den kurarsan direk ssd yi kurulum ekranından görme imkanın yüksek ama recovery ekrranından görecegini zannetmiyorum... Recovery yazılımının sundugu seçenekler dışında bir şey yapamazsın yani. Tabi kesin degil belkide görür, denemeden yorum yapmak anlamsız...

anladım o zaman @Curimo aldı zaten o kursun nasıl kuracaksa söyleyecek zaten bende onun gibi kurarım.
  • quote:

quote:

@donhak

anladım o zaman @Curimo aldı zaten o kursun nasıl kuracaksa söyleyecek zaten bende onun gibi kurarım.

Sıfır kurulum tek çare arkadaşlar boşuna kastırmanın anlamı yok bence ben risk almayıp direk sıfır kurulum yapıcam. Bu arada kötü bir haberim var bugün Webdenal'dan aradılar Pzt günü kargolayacaklarmış; Çrb elimde olur ancak o zaman yorum yazabilicem.

• quote:

quote:

quote:

@donhak

Sıfır kurulum tek çare arkadaşlar boşuna kastırmanın anlamı yok bence ben risk almayıp direk sıfır kurulum yapıcam. Bu arada kötü bir haberim var bugün Webdenal'dan aradılar Pzt günü kargolayacaklarmış; Çrb elimde olur ancak o zaman yorum yazabilicem.

Bende sıfır kurulum istiyorumda işte o nasıl olcak onu arıyorum. aldık taktık ssd yi pc ye nası kurcaz :D

• Merhaba ben kingston 120 gb msata kingston exa dan aldim.
    Kurulum icin ilk once msata portundan baglanti yaptim.BIos diski gordu. FAKAT Windows 8 gormedi. Intel rapid sata programini silip tekrar yukleyince msata porttan sata 3 olarak goruyor diski. Daha sonra hdd nin partitionlarini msata diske de kurdum 300 mb 600 mb 10 gb ve kalanini da bir partition olarak 4partitionlu bir disk yaptim. Acronis ile eski diski backup aldim . Backup i eski hdd de buluna data kismina sonra aldim. Acronis windows modunda mstat diske recover yaptim. Sorunsuz sistem tasindi. . Biosta boot ayarlarini msataya aldim. Windows ve recover modlarinda sistemin actigini test ettikten sonra 750 gb lik kismivtek paritiona cevirdim
    Sonuclarda Windows 8 experience index 7.9. Aliyor msata. Hdd ise 5.9 aliyordu
    Atto da etiket de gri olan 550 ve 535 degerlerine ulasiyorum.
    Fakat as ssd degerleri ne yazikki dusuk msata diskin
    .ramim 16 gb oldugundan windwos page file i iptal ettim.
    Sistem performansi ciddi bir sekilde artti.
    Exa da hyperx 1600mhz cl9 remler var.Orjinal ramler elixir 1600 cl11.

Benim de bir sorum olacak windows 8 de gpu da oc yokken 6.9 experience index veriyor grafik karti ile ilgili kisimlar. Sizde nasil grafik puaniniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunermc -- 14 Haziran 2013; 22:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki win8 i dvd ye yazıp sonra dvd ile ssd ye kursak olmaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunermc

Merhaba ben kingston 120 gb msata kingston exa dan aldim.
    Kurulum icin ilk once msata portundan baglanti yaptim.BIos diski gordu. FAKAT Windows 8 gormedi. Intel rapid sata programini silip tekrar yukleyince msata porttan sata 3 olarak goruyor diski. Daha sonra hdd nin partitionlarini msata diske de kurdum 300 mb 600 mb 10 gb ve kalanini da bir partition olarak 4partitionlu bir disk yaptim. Acronis ile eski diski backup aldim . Backup i eski hdd de buluna data kismina sonra aldim. Acronis windows modunda mstat diske recover yaptim. Sorunsuz sistem tasindi. . Biosta boot ayarlarini msataya aldim. Windows ve recover modlarinda sistemin actigini test ettikten sonra 750 gb lik kismivtek paritiona cevirdim

Benim de bir sorum olacak windows 8 de gpu da oc yokken 6.9 experience index veriyor grafik karti ile ilgili kisimlar. Sizde nasil grafik puaniniz

Ben şu an Win7 kullanıyorum hocam o yüzden soruna cevap veremiyorum; ama sabrına sığınarak ben sana 1-2 şey sormak istiyorum.

1.) m-Sata SSD'nin çalışma durumu bildiğimiz HDD ledine yansıyor mu? Yani dosya aktarımı, yazma-okuma yaparken m-Sata ile, HDD durum ledi yanıyor mu?
    2.) Windows'un açılış süresi ne kadar oldu?
    3.) Söylenen 550-520 hızları doğru mu?
    4.) as ssd değerleri düşük derken neyi kastettin hocam?

• Hdd ledi neye bagli bakmaxim pazartesi bakarim
    As ssd sirali hiz 270mb i gecmiyor.
    Atto etiketvdegerlerini veriyor
    Sifre girildikten sonra programlarin acilmasi cok farkediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba ben kingston 120 gb msata kingston exa dan aldim.

Msi GE60 MSATA

Ben size gerekli puan degerleri için direk ekran görüntüsünü gösteriyim hız aşırtmasız olarak...
    Bunun dışında arkadaş sormuş ama tam anlıyamadım bu diskin 550mblık okuma yazma hızları dogru mu? Performans olarak bir kıyaslama yaparmısınız yada diskin test(benchmark) puanını paylaşırmısınız güncel bir yazlımm ile. Bu disk daha pahalı olan intel ssd lerle boy ölçüşebiliyor mu memnun musnuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astralll -- 15 Haziran 2013; 23:28:20 >

•  Msi GE60 MSATA

hdd ledi msata olarak çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunermc -- 16 Haziran 2013; 7:05:31 >
  •  Msi GE60 MSATA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunermc -- 16 Haziran 2013; 7:41:03 >
  • quote:

Msi GE60 MSATA

hdd ledi msata olarak çalışıyor

hocam bu değerlerden pek anlamam ama 550 ve 520 ye yakın değer yok :D Şöyle sorim ben size siz bu ssd den memnun musunuz? Vadettiği performansı sunuyor mu? veya bugün olsa yine onu mu alırsınız. Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.