Şimdi Ara

MSI GE60 2PE Pil Kullanımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar...

Benim bir sorum var. Yaklaşık 3 ayı geçen bir süredir MSI GE60 2PE 495XTR kullanıcısıyım. Fakat bu süre zarfında hiç pili kullanmadım sadece pili çıkarıp adaptörü ile kullandım. Daha önceden de hiç dizüstü kullanmadığım için batarya kullanımı hakkında pek bir fikrim yok. O yüzden nasıl kullanmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıya sorduğum soruları da cevaplarsanız çok iyi olur.

1) Bilgisayarı 3 aydır kullanıyorum ve bu süre zarfında pili hiç bitirmedim ve şarj etmedim yani pil 3 aydır pasif bu durum ömrünü kısaltır mı bir sorun olur mu?
    2) Pili nasıl şarj etmeliyim? Yani kullanım anında kabloyu takmalı mıyım yoksa bilgisayar kapalı iken mi şarj olması gerekli?
    3) Pil takılıyken kabloyu da takarsam pilin ömrü kısalır mı?
    4) Kısacası pili uzun ömürlü kullanmak için ne yapmalıyım?

Şimdiden herkese teşekkür ederim .)

• Öncelikle cihazi pilsiz kullanmayin. Olurda elektrik gider voltaj dalgalanir vs pil bu konuda güvence sağlar. Pilin ömrü konusuna gelince pillere uygun koşullarda saklamak koşuluyla 2 sene raf ömrü veriyorlar. Sonrasinda performansi düşüyor.

Tavsiyem cihazi pilsiz kullanmayin. Şarj kablosu elektrik olmadigi sürece hep takili olsun. Priz gördüğünüz yerde şarj kablosunu takin anlayacağınız. Eger ki surekli sarj desarj yaparsaniz bunlarin zaten az olan sarj desarj omrunu yersiniz ve pil komur olur 10 dk dayanmaz:) 300 sarj desarj omru vardi galiba. Ayda 1-2 kere cihazi pil ile kullanin. Desarji duzgun yapmak lazim. Sonuna kadar pili bitirmeyin. Pilde oyun ve yuksek guc gerektirecek isler yapmaktan kacinin. Biri de piller hafiza olayi var. Laptop bir ayda prizde yatti diyelim sizde pilin yuzdesini kullanip %80 de sarja taktiniz. İkinci ayda laptop yatti bu seferde tutup yine pilin yuzde 20 sini kullanmayin %70 de sarja takin mesela. Surekli ayni pil seviyesiden sarj etmekte iyi degil anlayacaginiz. @bluecurse3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 8 Nisan 2015; 19:04:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Şarj deşarj dediğiniz olay pili %100'den başlayıp %10 veya %20lere kadar kullanmak mıdır? Yani pili şoklama dediğimiz olayı yapmamak mı lazım sizce? Bir de bildiğim kadarıyla Li-ion pillerde pil hafızası yok diye biliyorum?
  • Fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecurse3

Öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar...

Benim bir sorum var. Yaklaşık 3 ayı geçen bir süredir MSI GE60 2PE 495XTR kullanıcısıyım. Fakat bu süre zarfında hiç pili kullanmadım sadece pili çıkarıp adaptörü ile kullandım. Daha önceden de hiç dizüstü kullanmadığım için batarya kullanımı hakkında pek bir fikrim yok. O yüzden nasıl kullanmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıya sorduğum soruları da cevaplarsanız çok iyi olur.

1) Bilgisayarı 3 aydır kullanıyorum ve bu süre zarfında pili hiç bitirmedim ve şarj etmedim yani pil 3 aydır pasif bu durum ömrünü kısaltır mı bir sorun olur mu?
    2) Pili nasıl şarj etmeliyim? Yani kullanım anında kabloyu takmalı mıyım yoksa bilgisayar kapalı iken mi şarj olması gerekli?
    3) Pil takılıyken kabloyu da takarsam pilin ömrü kısalır mı?
    4) Kısacası pili uzun ömürlü kullanmak için ne yapmalıyım?

Şimdiden herkese teşekkür ederim .)

1- 3 aydır şarj etmediysen kapasitede azalma olur, yani pil beklediği zaman içindeki akımı tüketir.

2- Bilgisayar kapalı yada açık, her iki şekilde de şarj edebilirsin.

3- O şekilde bir şehir efsanesi var ama deneysel olarak herhangi bir sonuç olmadığı için: hayır.

4- Her ne yaparsan yap, hatta hiç kullanmasan bile pilin bir ekonomik ömrü vardır: ortalama 3 yıl. Bu yüzden nasıl şarj edeceğini yada pilin ömrünü nasıl uzatırım diye kafanı hiç yorma.

• Kısacası pili tak kullan diyorsunuz :)
  • Ne yaparsan yap pilin ömrü azalacaktır zamanla ben şuanki laptopumu pil takılı sarj ile kullandım 3 sene sonra pil kömür oldu zaten pillerin ömrü bu kadar yenisini alıp devam edebilirsin pilsiz kullanmanı hiç tavsiye etmem ani bi elektrik kesintisi seni pişman edebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.