Şimdi Ara

__ MSi da sata-raid problemi __

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tam yeri burası değil ama zamanında burada bazı arkadaşlarla bunu tartışmıştık
    yine ne varsa o\c kısmında var diğer yerlerde cevap çıkmadı
    hadi arkadaşlar bir el atında şu problemi bi çözelim yaws...

k8n sli platinium markalı anakart kullanıyorum,
    yaklaşık 1 sene önce samsung sata 160gb*2 disklerimle,
    bu anakartıma raid yaprım ve windows kurarken normal f6 tuşuna basıp daha snra dosya kopyalaması ile
    sorunsz bir şeklde işlemi tamamladım...

sanrm o zmn anakartın orj biosu vardı,
    daha snra diamond 1.3v bios yükledim ki o.c da sorun yaşanmayan uyumlu bios old için,
    ancak bi süre snra win xp yi üzerine kurmak istediğimde dosyalar kopyalanıp da yeniden başlattğnda disk
    problemini içeren mavi ekranla karşılaştım,
    bunun üzerine yükseltme seçeneği yerine raid i silerek erase yapıp,
    diski formatladıktan snra yine stripe olarak(raid 0) raidi tamamladım,
    ve tekrar win xp kurmaya geçtim,
    f6 ya bastm gelen menüde sata diskindeki dosyaları tanıttım,
    ancak daha snra disk alanı belirtmemin ardından,
    nvraid ile ilgili dosyaları kopyalayamadığını belirten uyarı geldi
    nvraid.sys,
    nvraid.inf
    vs.vs. 5-10 tane dosya bulamıyorduki bunlar diskette mevcuttu,
    tekrar tekrar denedm ama kurulumu tamamlayamadım,

daha snra raidi iptal edip normal bir win xp kurulumu yaptım
    ve herhangi bir problemle karşılaşmadım,
    ardından sli platinum için çıkmış olan son raid driverlarını bir diskete yükleyip
    tekrar raid yapmaya koyuldum ama maalesef yine raidi win xp kurulumun başında tanımasına rağmen
    dosya kopyalaması aşamasında kabul etmedi
    yine 2 kere denedm ama olmadı...

sizce sorun nerede olabilir
    diamond bioslara baktğmda 1.3 ten snra raid driverlarının versiyonunun update edildiğii gördm
    ama driverlar yine sli platiniumunki ile aynı,
    dolayısı ile sorun 1.3 v diamond biostan deil gibime geliyor,
    ki 3a.V sli platin,um biosu yükleyip tekrar denediğimde yine aynı driverlara ihtiyaç duyacağım
    ayrıca ben netten ç.ektiğim raid driverlarında sata_ide ile sataraid klasöründeki dosyaları
    diskete kopyaladım zira sorduğu dosyalar bu 2 kalsördeki dosyalar
    acaba başka bir şeklde mi yapmam lazmdı
    bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirm
    yoksa güzelim sistemi raid siz kullanam zorunda kalıcam

• sana bişey söyleyimmi bendede aynı anakarttan var kaç gecemi yedi bilemezsin bendeki hdd maxtor ve windows kuramadım
    şuraya bak..

http://forum.donanimhaber.com/m_8034908/mpage_1/key_//tm.htm#8090518
  • amd nforce chipset hic kullanmadım ama sorun bendeki anakartta da olmustu. XP kurulumunda F6 ile tanıttıktan sonra tam dosya kopyalamaya baslayacakken bir tane dosyayının diskette olmadıgını soyledi ama o dosya diskette vardı. Baya bir denedim (5 tane falan diskete kopyaladım) ama olmadı. en sonunda nlite programı ile driver ları XP'ye entegre ettim ve sonrasında be F& ya bastım ne bisey. bence bu programı kullanarak RAID dosyalarını XP ye entegre etmeyi deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pedimento

amd nforce chipset hic kullanmadım ama sorun bendeki anakartta da olmustu. XP kurulumunda F6 ile tanıttıktan sonra tam dosya kopyalamaya baslayacakken bir tane dosyayının diskette olmadıgını soyledi ama o dosya diskette vardı. Baya bir denedim (5 tane falan diskete kopyaladım) ama olmadı. en sonunda nlite programı ile driver ları XP'ye entegre ettim ve sonrasında be F& ya bastım ne bisey. bence bu programı kullanarak RAID dosyalarını XP ye entegre etmeyi deneyin.

ok şimdi sistem kurdum normal şeklde
    açıkçası raid yapayım mı diye düşünüyorum ama biraz kararsızım
    sen raid0 ile normal radsiz ayrı ayrı disklerin arasnda çok hız farkı görüyor musun???

ayrıca bi ara şu entegrasyonu msn den görüşürsek daha açık ve kolay olur

• aslında cok da bariz bir fark goremiyorum. Belki IDE diskler olsaydı bir fark gorulebilirdi ama zaten SATA2 bendeki diskler.
    Yine de bir hız farkı hissedilebiliyor.
    Uygulanıs cok basit. Net ten nlite programını indirin. Elinizdeki XP'yi Hdd te herhangi bir yere atın. Programı acıp XP yi attıgınız klasoru gosterin. Sonrasında karsınıza bir ekran cıkacak. Buradan surucu entegre et diye bir sık olması lazım buna basıp RAID suruculerinin oldugu yeri gosterin devam'a tıklayın. Sonrasında bir ISO dosyası olusturun ve en sonunda da Nero ile bu dosyayı yeni bir CD ye yazdırın. Artık XP yi kurarken F6 ya basmanız gerekmiyor. Bu sekilde istediginiz diger suruculeride entegre edebilirsiniz.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pedimento

aslında cok da bariz bir fark goremiyorum. Belki IDE diskler olsaydı bir fark gorulebilirdi ama zaten SATA2 bendeki diskler.
    Yine de bir hız farkı hissedilebiliyor.
    Uygulanıs cok basit. Net ten nlite programını indirin. Elinizdeki XP'yi Hdd te herhangi bir yere atın. Programı acıp XP yi attıgınız klasoru gosterin. Sonrasında karsınıza bir ekran cıkacak. Buradan surucu entegre et diye bir sık olması lazım buna basıp RAID suruculerinin oldugu yeri gosterin devam'a tıklayın. Sonrasında bir ISO dosyası olusturun ve en sonunda da Nero ile bu dosyayı yeni bir CD ye yazdırın. Artık XP yi kurarken F6 ya basmanız gerekmiyor. Bu sekilde istediginiz diger suruculeride entegre edebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

ok çok basitmiş ama şöyle bir problem var
    ben yanlşlkla eski raid sürücülerini sildim
    şu an yenileri ile karşılaştırınca nvraidatabus.inf die bir dosyanın yeni driverlarda
    olmadığını görüyorum,
    bunun dışında tüm dosyalar aynı ama bu yok
    bunun sadece sys uzantılısı var
    acaba bu bi problem yaratır mı???

bi de yeni dirverlari tek halde nereden bulucaz
    amma karışık iş ya

• eger XP kurulumunda herhangi bir hata vermezse demek ki onemsiz bir dosyaymıs diyebilirim.
    bendeki hatada da iastor.sys diye bir dosyanın bulunamadıgını soylemisti demek ki gerekli olan dosya sys uzantılı. Zaten XP kurulduktan sonra anakart CD sinden suruculeri tekrar kurmanız gerekecek. (Intel de matrix storage manager-- nforcelarda ismi nedir bilmiyorum)
    tek olarak sistem dosyalarını aramanızı pek tavsiye etmiyorum. en guvenilir tabiki de anakart sitesindeki guncel driver lardır. Bunları indirdikten sonra istediginizi ayıklayabilirsiniz.

Tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    HDD'DE( IDE - AHCI ) FARKI NEDİR?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar galiba msi sorunumuzu duydu ve yeni sata sürücüleriin çıkardı nforce3 ve 4 için disketten yükleme dosyaları.
    bu ayın 17 sinde çıkmış daha iki günlük

http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=607&kind=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTaLL -- 19 Temmuz 2006; 22:16:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTaLL

arkadaşlar galiba msi sorunumuzu duydu ve yeni sata sürücüleriin çıkardı nforce3 ve 4 için disketten yükleme dosyaları.
    bu ayın 17 sinde çıkmış daha iki günlük

http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=607&kind=1

kardeş cidden teşekkürler,
    olay budur,
    kesinlikle problemlerimizi çözecek girişim buydu,
    ben de k8n sli için gerekli linki vereyim:

http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=641&kind=1

• şimdi çalışan bi windowsa bu driverları nasıl gömecez.o nu bilenvarmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.