Şimdi Ara

MSI Cyborg 15 A13VE vs Lenovo LOQ 15 – Hangi Laptop Daha İyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yazılımla uğraşacağım ve oyun oynayacağım bir laptop arıyorum. İki model arasında kaldım, deneyimli arkadaşların fikirlerini almak isterim.

1️⃣ MSI Cyborg 15 A13VE

- i5-13420H

- 16 GB DDR5 RAM (yükseltilebilir)

- RTX 4050 6GB

- 15.6" 144Hz ekran

- Işıklı klavye, şık tasarım

2️⃣ Lenovo LOQ 15

- i5-12600HX

- 24 GB DDR5 RAM

- RTX 4050 6GB

- 15.6" 144Hz ekran

- Daha sade tasarım ama güçlü işlemci

Kullanım amacım: yazılım geliştirme, C#/Python, web işleri ve oyun oynamak.

Sizce hangisi daha avantajlı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soner S. -- 9 Kasım 2025; 20:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba, yorumun için teşekkürler!

Bir sorum olacaktı: Eğer MSI Cyborg 15 A13VE alırsam ve sonradan bir laptop soğutucu (fan) eklersem, performans ve soğutma açısından avantaj sağlanır mı? Bu durumda MSI mı yoksa Lenovo LOQ 15 mi senin deneyimlerine göre daha mantıklı olur?

Tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim.

Rica ederim, selamlar. Dizüstü soğutucuları işe yarıyor. Arada bir süpürgeyle fan egzozlarını ve emiş hattını çekerseniz bakıma da gerek kalmaz. Ancak tek fanlı dizüstünün ömrü kısa olur. Mux switch varmış msi’da, 4050 bozulursa igpu ile sorunsuz devam edilir ancak harici gpu olmadan da oyuncu dizüstünün anlamı yok. Başka seçenek yok mu.

Teşekkürler önceki yorumunuz için!

Kararımı biraz gözden geçirdim ve elimde iki seçenek var:

1) Mevcut masaüstü PC (Ryzen 5 5500 + RTX 3060 + 16GB RAM) yanına **en fazla 35.000 TL** bütçeyle bir laptop almak → bu durumda laptop daha düşük performanslı olacak.

2) PC’yi satıp tamamen laptopa geçmek → bu senaryoda **en fazla 45.000 TL** bütçem var.

Bu senaryolara göre sizin deneyiminize göre hangisi daha mantıklı olur? Ayrıca bütçeme uygun laptop önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Kullanımım yazılım geliştirme ve oyun oynama.

Masaüstünün işlemcisi 5700x'e yükseltilebilir. Üniversitede derste kullanıcaksanız dizüstü şart. Çin malındansa tayvan malı evladır.

şaka gibi ama ben bulamadım 46bin TLye güzel bir dizüstü.

ddr5 dedin mi seçenekler azalıyor. O paraya da en azından bir i7 t7 yakışır. Çift fan olan ve çin malı olmayanı da ben göremedim.

Orijinalden alıntı: mystiery_

Masaüstünün işlemcisi 5700x'e yükseltilebilir. Üniversitede derste kullanıcaksanız dizüstü şart. Çin malındansa tayvan malı evladır.

şaka gibi ama ben bulamadım 46bin TLye güzel bir dizüstü.

ddr5 dedin mi seçenekler azalıyor. O paraya da en azından bir i7 t7 yakışır. Çift fan olan ve çin malı olmayanı da ben göremedim.

Hocam tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim 🙏

Sonunda kararımı verdim, Gigabyte A16 i5-13420H / RTX 4050 / 32 GB RAM / 1 TB SSD modelini aldım.

Fiyatına göre soğutması, klavyesi ve genel tasarımı bana en uygunu gibi geldi.

Sizce bu model uzun vadede oyun + yazılım tarafında yeterli olur mu?

Teslim alır almaz deneyimlerimi de yazarım hocam 😀

güzel bilgisayar. hocam bir bilgisayar 5+ sene kullanılır. oyunları da çok iyi oynatırsınız.

Oyun dünyasında büyük sıçrama yapaacak bir gelişme yok. grafik alanında da yol tükendi diyebiliriz.

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

güzel bilgisayar. hocam bir bilgisayar 5+ sene kullanılır. oyunları da çok iyi oynatırsınız.

Oyun dünyasında büyük sıçrama yapaacak bir gelişme yok. grafik alanında da yol tükendi diyebiliriz.

Evet hocam 😀 Elime ulaşınca detaylı deneyimlerimi paylaşırım; klavye, soğutma ve genel performans hakkında neler düşündüğümü yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soner S. -- 12 Kasım 2025; 16:38:34 >

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

💻 Gigabyte A16 Deneyimim

Birkaç gündür Gigabyte A16 (i5-13420H, RTX 4050, 32 GB RAM) kullanıyorum.

Oyunlarda ve günlük kullanımda oldukça akıcı, Uzun oyunlarda fan sesi duyuluyor ama rahatsız etmiyor, sistem ısınıyor ama kontrol altında.

165 Hz ekran gerçekten fark yaratıyor, parlaklık iyi, renkler biraz soluk ve biraz ghosting var.

Klavye beklediğimden iyi, touchpad tepkili ve kullanışlı.

Ses kalitesi yüksek ve hoparlörler yeterli, video izlerken görüntü güzel.

Malzeme kalitesi orta, taşınabilirlik ve pil ömrü orta seviyede.

💰 Genel olarak fiyat-performans açısından başarılı ve uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilecek bir model.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.