Şimdi Ara

MSI CX-61 0NE445XTR izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.sanalmarketim.com/msi-cx61-0ne445xtr-core-i53230m-8gb-500gb-gt635m-2gb-156-freedos/p_45426/

Bu linktekiyle her seyi ayni bir tek BENDEKI 4 GB RAM

ALISVERIS SURECI

Selamlar herkese. Aylar suren arastirmam sonucunda MSI CX-61 0NE445XTR kod adli laptopu almaya karar verdim. Oncesinde, ozellikle bu forumdaki bazi arkadaslarin gorus ve dusuncelerini de almistim. Laptopu edindigim yer : pcdepo. Zaten, orasi dahil bircok internet satis sitesini de gezmis ve derin bilgi edinmistim. Aldigim gun 4 gun oncesi. Yani ayin yirmibiri. Laptopun beni en cok urkuten yani, freedos olusuydu. Ancak dolarin oynakligi ve fiyat konusunda daha acilamamak yuzunden freedosu kabul ettim. Almadan gunler once mail yoluyla ilgili arkadasa sorular sordugumda cevap aliyordum. Buraya dek hersey olagandi. Laptopu almak icin yola koyuldum. Bulmam bayagi zaman aldi. Esasinda umraniye santral'de daha once de inmis oldugumdan oraya kadar sorun yasamadim. Fakat oradan sonra pcdepoyu bulmak epey zorladi. Neyse, gelelim alisveris zamanina. Beni kapida hafif tombul bir bayan karsiladi. Sonrasinda ise ilgili elemana yonlendirildim. Iste butun sorun burada basladi. Ya da onlarin satis politikalari diyelim. Urunle ilgili sorularima cok da tatmin edici cevaplar alamiyordum. Fiyat konusunda ise resmen papaz oldum. Cunku, paranin onemli bir kismini dolar olarak, oteki kismini ise TL olarak verecektim. Buraya dek sorun yok. Yanima 1135 TL civari nakit almistim dolar dahil. O gun, internette baktigimda 1120 TL gorunuyordu kdv dahil. Fakat sorun suydu ki, arkadas bana dolari 1.939 TL;den hesapladi. Oysa ben 1.945 ve 1.950 civarinda gezdigini biliyordum ve oyle de dedim kendisine. Kendisi bana bu kurdan hesapladiklarini soyledi ve bir turlu ikna edemedim fiyat dusurme konusunda. Ne desem hayir diyor kestirip atiyordu. (Kotulemek icin soylemiyorum ama sasirdim dogrusu). Neyse, oyle boyle derken 1120 TL'ye aldim. Odemeden sonra kutuyu kontrol ettik. CMOS setup aciliyordu. RAM konusunu, garanti durumunu falan epey konustuk. RAM konusunda yardimci olamayacagini, W8 hakkinda da birsey yapamayacagini belirtti. Servis icin servispoint adli firma ilgileniyormus. Ilk 1 ay icerisinde herhangi bir sikinti oldugunu gorurseniz, bu firmaya garanti ile birlikte hatta fatura da dahil, verin. Eger donanimsal bir sorun varsa ve kullanici kaynakli degilse, ayni urun veya bir ust modeliyle degistirme hakkiniz varmis. Fakat, bu 1 ay sure gectiyse artik tamire giriyormus ve masrafi kullanici karsiliyormus.

URUNLE ILK SAATLER, GUNLER

Sevincle eve dondum bana verdigi dandik cantaya sitem haricinde. Nedense cok da kipir kipir degildim. Asiri yorgunluk, nem su bu derken kendimi yataga atttim. Kalktigimda, w8'i ne yapacagim konusunda dusunceler bagladi beni. w8 kurulum DVDsi almistim ama Turkceydi. (Tamam Turkce ile elbette sorunumuz olamaz ama
    ugulamalarda ve ozellikle surucu kurulumlarinda bazi kavramlar anlasilmiyor.)Bu beni cidden sinir etmisti. Ingilizce aramaya koyuldum nette. Buldum ve indirdim
    ertesi gun, aktivasyonunu da yaptim sorun yasamadim. Fakat, laptopa oyle yabancilik cektim ki basta, bir suru islevi olan tuslar, yok webcam yok mikrofon
    var mi gibi seyler beni iyice delirtti. Kullanim klavuzunu okuyup anlamaya calisiyordum. Bir ara mikrofonu goremedim laptopta. Ama sonra buldum. w8 handikapindan sonra ikinci bir handikap yasadim. Urunle verilen dvdde ana menu geliyor ama gerisine tiklamama ragmen bir cacik cikmiyor. Siyirdim kafayi. Dedim suruculer
    nolacak? Sonra dusundum dusundum MSI sitesine girdim ve tek tek indirdim. Ama yine bir cikmaz vardi. Bir suru surucu vardi burada USTELIK BIR SURU WIRELESS LAN modeli su bu vardi kafam dondu basta. REALTEK MI INTEL MI derken notebookcheck.net'teki incelemeye baktim. Tum gerekli suruculeri indirdim ama elbette ilk yaptigim sey GT 635M oldu. Derken 2-3 gunde her seyi hallettim. O urunle gelen surucude artik klasorlerin icine girip S-BAR ve KAMERAYI da hallettim. Oncesinde wireless
    da kafayi yedirtti. Laptopu ilk actigimda wireless'in w'si yoktu sasirdim. Sonra dedim ben sunun surucusunu bir indireyim. Sonra o da belirdi
    'network' kisminda. Her sey hallolmustu ama S-BAR'daki isiklar yanmiyor etkinlestirince. Bir tek acma kapama yaniyor bunu anlamadim.
    S-BAR cidden hosuma gitmisti. O kadar cok ozellik vardi ki en cok eco'yu sevmistim. Oyun modundan video moduna ofis moduna dek secim yapabiliyorsunuz. Bu da haliyle performansi etkiliyor. Klavyeye alistim Turkce olmasina ragmen. Harfler arasindaki bosluklar da gayet yeterli. Fani cok sessiz oyun modu haricinde. Bu benim icin mukemmel bir sey.

UYGULAMALAR VE OYUN PERFORMANSI

Benim icin gerekli uygulamalari kurdum. Kurdugum ilk oyun MKKE oldu. Inanilmaz hizliydi ve zerre takilma yoktu 1366&768 ve en yuksek ayarlarda. Bu cok iyiydi.
    Sonra DotA 2'yi denedim. Bu da hemen hemen ayniydi. Tum ayarlar acikta iken ufak yavasliklar oluyordu ki o sirada ben HD 4000 acmistim ama Yani, DotA 2 'de GT 635M secmemistim. Yillardir aradigim performans ve hiz buydu iste. Dead Island denedim o da superdi. Dun de SWTOR f2p KURDUM. Onun da performansi gayet iyiydi. Bu arada bir sey bende panige yol acti ama muhim degilmis galiba. 3 gundur prizde kullaniyordum laptopu. Dun bir ara 99'a dustu sonra 98'e ve PRIZE TAKILI DOLMUYOR uyarisi aldim. Arastirdim ki, surekli olarak prize takili olmamasi gerekiyormus pilin sagligi acisindan. Ara ara dinlendirmek gerekiyormus. Simdilik soyleyeceklerim bunlar. Henuz bluetooth kullanmadim. Webcam tamam mikrofon tamam ama HA BAK NE UNUTTUM! Bu urunde beni kanser eden SEY SES OLDU! SES benim eski TOSHIBA SATELLITE A210'un yarisi bile etmeyecek derecede gucsuz ki, HOSLANILMAYAN KASA KALITESI falan beni GAYET TATMIN ETTIYSE DE SESTE CIDDI HAYAL KIRIKLIGINA UGRADIM! Realtek HD AUDIO suruculerini kurdugumda bile gerek bass gerek tiz gerekse orta seviyenin yetersiz oldugunu SES SIDDETININ OLDUKCA DUSUK oldugunu gozlemledim. Bana gore urunun tek ama can sikici eksisi budur.

ALMAK ISTEYENLERE ELBETTE TAVSIYE EDERIM! Bu fiyat araliginda mukemmel bir cihaz. Freedosu halletmek zor degil boyle internet ortami varken. Onu da yaparsiniz.
    urunle ilgili resimleri daha sonra paylasacagim. Gorusmek uzere!

BU ARADA URUN ELLERINDE KALMAMIS. Bana da, CABUK TUTUN ELINIZI YOKSA BITIYOR KACIRACAKSINIZ demıslerdi. Hakliymislar.

Laptop fotograflarim. [Dıjıtal kameramdaki SD bellegi laptoptaki kart okuyucuya taktim, o da sorunsuz calisiyor]

EDIT :

Gecen yilbasinda 8 GB'a yukseltmistim RAM'i. Ozellikle oyun performansinda iyi bir noktaya getirdim. GTA V falan oynayabiliyorum kasmadan. buna ragmen, illet fan problemi insanin canini sikiyor!

Eger t&t marka fandan bulamazsaniz bu dizustunden nefret etmeye baslayabilirsiniz. fanin gurultusu disinda yolda birakan bir durumu olmadi ama yillardir fan degisimi falan ugrasiyordum(garanti suresince). garanti bittikten sonra yine fan sorunu yasadim ve sokup takarken fanin 3 girisinden 2sini kirmisim. O andan itibaren gurultu had safhaya cikti ben de ayni fandan aradim. ancak,
    servis sirf fana 40 dolar isteyince baska yerlere basvurdum. baska bir fan edindim ki pek verimli gorunmuyor. cildirmak uzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LivingDeads69 -- 7 Şubat 2017; 16:7:5 >

• Dostum öncelikle hayırlı olsun. Bende ablama aynısının i3lüsünü aldım. Harika performansı var ben sadece pes13 ile sims3 oynadım ultrada 60-70 arası fps stabil
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCovboy

Dostum öncelikle hayırlı olsun. Bende ablama aynısının i3lüsünü aldım. Harika performansı var ben sadece pes13 ile sims3 oynadım ultrada 60-70 arası fps stabil

Sagolasin
  • Arkadaşım
    Öncelikle cihazın hayırlı olsun,güle güle kullan.Bende bu günlerde 3 yıldan beri sorunsuz,sıkıntısız kullandıgım Haier T5Y laptopumu bilgisayar kursuna gidip bitiren Annem ile Babama verip kendime ucuz bir laptop arıyorum.Linkteki MSİ ürünü ucuz fiyatından dolayı ilgimi çekiyor,tabi karta 100 TL iade olacak olması ilgimi dahada arttırıyor
    http://www.hizlial.com/msi-cx61-0m-818xtr-intel-1000m-2gb-320gb-156-freedos-notebook-hdmibluetooth-usb-30/30.001.1473.0183
    Gerçi senin aldıgın cihazın yanında bu hesap makinası gibi kalıyor ama senden ricam genel olarak MSİ laptopları tavsiye edermisin?Kasa kalitesini beğenmen güzel,düşük olduğunu söylediğin ses seviyesiyle ilgili bir gelişme varmı?
    Tekrardan hayırlı olsun diyip iyi günler diliyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım
    Öncelikle cihazın hayırlı olsun,güle güle kullan.Bende bu günlerde 3 yıldan beri sorunsuz,sıkıntısız kullandıgım Haier T5Y laptopumu bilgisayar kursuna gidip bitiren Annem ile Babama verip kendime ucuz bir laptop arıyorum.Linkteki MSİ ürünü ucuz fiyatından dolayı ilgimi çekiyor,tabi karta 100 TL iade olacak olması ilgimi dahada arttırıyor
    http://www.hizlial.com/msi-cx61-0m-818xtr-intel-1000m-2gb-320gb-156-freedos-notebook-hdmibluetooth-usb-30/30.001.1473.0183
    Gerçi senin aldıgın cihazın yanında bu hesap makinası gibi kalıyor ama senden ricam genel olarak MSİ laptopları tavsiye edermisin?Kasa kalitesini beğenmen güzel,düşük olduğunu söylediğin ses seviyesiyle ilgili bir gelişme varmı?

Her türlü MSİ

• aynı cihazdan 2 gün önce bende aldım. Pes 2013 kurdum. Sanki oyun puslu gibi geliyor. Pes 2013 kurup deneme şansınız var mı acaba ? Artı olarak bu kadar özelliğe rağmen ara ara kasma yaşıyorum. Örnek virüs programı tarama yaparken dh de gezmede kasma başlıyor. Ya ben aşırı performans bekliyorum ya da cihaz sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

aynı cihazdan 2 gün önce bende aldım. Pes 2013 kurdum. Sanki oyun puslu gibi geliyor. Pes 2013 kurup deneme şansınız var mı acaba ? Artı olarak bu kadar özelliğe rağmen ara ara kasma yaşıyorum. Örnek virüs programı tarama yaparken dh de gezmede kasma başlıyor. Ya ben aşırı performans bekliyorum ya da cihaz sıkıntılı.

pes sorununu çözdüm. 3D ayarlarını kapattım istediğim gibi oldu.

Bluetooth kısayolu nerede bir türlü bulup açamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

aynı cihazdan 2 gün önce bende aldım. Pes 2013 kurdum. Sanki oyun puslu gibi geliyor. Pes 2013 kurup deneme şansınız var mı acaba ? Artı olarak bu kadar özelliğe rağmen ara ara kasma yaşıyorum. Örnek virüs programı tarama yaparken dh de gezmede kasma başlıyor. Ya ben aşırı performans bekliyorum ya da cihaz sıkıntılı.

pes sorununu çözdüm. 3D ayarlarını kapattım istediğim gibi oldu.

Bluetooth kısayolu nerede bir türlü bulup açamadım.

Bir baslikta ayrintili olarak aciklamistim. UrunUn kutusundan cikan surucu CD'sinden S-Bar uygulamasini kurun. Daha sonra etkinlestirin. Tum bunlari dogru bir bicimde gerceklesitrdikten sonra S-Bar'dan bluetooth'u secin.

Not: Bunlari yapabilmeniz icin oncelikle intel canyon wifi plus bt 4.0 surucusunu urunun sitesinden indirip kurmaniz gerekiyor

• LivingDeads69 kullanıcısına yanıt
    s-barı kurmamıştım onu kurup hemen deniyorum. Teşekkürler.
  • artı olarak 4 gb ram alıp takmak istiyordum ama alt kısımda vidanın üstünde garanti etiketi yapıştırmışlar. Normalde diğer markalarda hdd ve ram bölmesi ayrı ayrı olurdu. Bunda hepsi bir bütün olarak kurulmuş. Bu etiket yüzünden ne yapsam bilemedim.
  • quote:

artı olarak 4 gb ram alıp takmak istiyordum ama alt kısımda vidanın üstünde garanti etiketi yapıştırmışlar. Normalde diğer markalarda hdd ve ram bölmesi ayrı ayrı olurdu. Bunda hepsi bir bütün olarak kurulmuş. Bu etiket yüzünden ne yapsam bilemedim.

Acikcasi ben de en az 2 GB dusunuyorum. o onceki laptoptakini takacagim ama sanirim servispoint'e sormak gerekiyor bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69

quote:

artı olarak 4 gb ram alıp takmak istiyordum ama alt kısımda vidanın üstünde garanti etiketi yapıştırmışlar. Normalde diğer markalarda hdd ve ram bölmesi ayrı ayrı olurdu. Bunda hepsi bir bütün olarak kurulmuş. Bu etiket yüzünden ne yapsam bilemedim.

Acikcasi ben de en az 2 GB dusunuyorum. o onceki laptoptakini takacagim ama sanirim servispoint'e sormak gerekiyor bunu.

servispoint mu ilgileniyor ? Benim garanti bilgilerinde penta bilgisayar yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım

Ben henuz problem yasamadim. Oyunu acinca fan cosuyor ama yapacak bir sey yok. En yuksek ayarlarda deniyorum cunku.

• LivingDeads69 kullanıcısına yanıt
    hocam win xp kurdum ekran kartı driveri desteklenmiyor. Win xp kullanamamak kadar saçma bir durum var mı ? Win 7 8 ikisi de hoşuma gitmiyor.
  • Ben cihazı ofiste kullanıyorum genelde, zaten ofis için aldım.Ama evde de masaüstü görevi görüyor.HDMI ile 32inc LED TV me bağlıyorum.

Dün 1920x1080 çözünürlükte Far Cry 3 oynamayı denedim.Hiçbir şekilde kasma yok, donma yok ama fan kafayı yedi diyebilirim

Onun dışında kullandığım Win7 Ultimate N 64bit için malesef bir çözüm yolu yok.(Yama yapıldığında bootldr eksik hatası veriyor ve repair yapılamıyor)Onun için win 8 kurup yükselteceğim ya da bir daha format atıp N sürüm olmayan bir şey deneyeceğim.
  • hayırlı olsun laptopu işlemci kurtarıyo işlemlerde yoksa büyük sorun yaşardın
  • Su anda Watch Dogs'da oynuyorum rahat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.