Şimdi Ara

MSI B450 Tomahawk Max Görüntü Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhabalar, sorunum anakart yükseltmesi ve ram değişimi sonrası hiçbir şekilde ekrana görüntü alamamış olmam.

Sistemim R5 1500x, RX 580 4G, Asus A320M-K, Gskill RipjawsV 8GB 2400MHz CL 15 idi.

Eski anakartım da 2.RAM slotunun arızalı olduğunu öğrendikten sonra yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve ara ara yeni parçaları almaya başladım.

İlk olarak XPG Gammix D30 8GBx2 3000MHz CL 16 modelini aldım indirimlerden.

(Bu ramleri alırken eski anakartıma uygun olmasına dikkat etmiştim direkt kullanıp basit bir yükseltme için, anakart ram slotu sorunu çıkınca yattı bu plan)

Ve bu hafta MSI B450 TOMA Max modelini aldım. Cuma günü de yeni anakartı takıp sistemden çıkan A320 modelini 2.el olarak sattım.

Yeni Ramler ve Anakart ile sistemi açmayı başaramadım maalesef, anakartı toplarken bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum, sandığım kadarıyla bu Ramler uyumsuzluk çıkartıyor veya işlemci ramler ile uyumsuzluk çıkartıyor. Şuan aldığım yere anakartı iade işlemlerini başlattım ama sorun ufak bir ram değişimi ile hallolur ise iadeden vazgeçeceğim. Görseller de aldığım kırmızı ışık Ramler ile ilgili bir sorun olduğunu belirten ışık.

Denediğim çözümler olarak, Bios pilini çıkartıp beklemek, ram slot yerlerini değiştirmek, ram uçlarını silgi ile silmek, eski 2400MHz rami takmak.

Şuan sistem format atılmış bir şekilde duruyor, anakart değişimi öncesi yaptım.

Umarım bu anakart dan ve uyum olayını anlayan arkadaşlar vardır kafayı yemek üzereyim, sorunu çözemediğim taktirde, RAM leri, işlemciyi, ekran kartını satıp hazır sistem alıp bu PC toplama muhabbetinden kaçarak uzaklaşmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar.
    bende gecen hafta aldigim msi h410m pro vh anakart calismadi.yalnizca islemci ve ram i birakip denedim yine birseyyok.calismiyor.

onerebileceginiz birsey varmi.ilk fefa msi anakart kullanacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 20 Aralık 2020; 9:27:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    İade edin hocam, ben yarın iade için kargoya vereceğim, gördüğüm kadarıyla ne bu forum ne de technopat da gram ilgi yok ç*p olmuşlar. 2 Gündür öne cıkarıyorum 2 forumda da, adam akıllı bir cevap yok. İndirim var desem biryerlerini yırtarak gelirler başlığa.
    Sizde en mantıklısı sorunu yabancı forumlarda arayın.

• PoucRise P kullanıcısına yanıt
    umarim degisimi yaparlar.zira garantiye gidip anakart beklemek istemiyorum.

sizin icin de gecmis olsun.acaba ram ve islemcisiz calistirip bios uptade olabilirmi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.