Merhabalar. Yaklaşık 6-7 yıl kadar önce Technopat'ın uygun fiyatlı oyuncu bilgisayarı olarak paylaştığı sistemin aynı bileşenli halini toplamıştım. Bileşenler: MSI B150m Bazooka Anakart i3 6100 işlemci Hyperx Fury 2133 mhz 8gb Ram ve AMD R7 370 Ekran kartı Recep Bey sistemin toplandığı yıl en güncel bileşenler olduğundan, ileride upgrade etme şansımızın olduğunu belirtmişti. Bu konuyu Technopat forumunda niye açmadın diye soracak olursanız benim de anlayamadığım şekilde forumda aktif olmamama rağmen, en son 6-7 yıl önce girdiğimi düşündüğüm ve asla argo vs. kullanmadığım hesabım süresiz kapatılmış maalesef Çalıştığım iş dolayısıyla grafik gerektirmeyen bir çok sekme ve uygulama açıyorum bilgisayarımda. Dolayısı ile ekran kartımı upgrade etme ihtiyacı duymadım ancak; Ram'im yetersiz kaldığından 2x8 dual olarak ekleme yaptım. Bilgisayar birazcık rahatladı fakat performansta hala beklediğim verimi alamıyorum. Şu anda bu yazıyı yazarken fark ettim. Dual ve Upgrade benzeri terimler kullandığım için süresiz uzaklaştırıldım sanırım Konuları karıştırdığım için kusura bakmayın, içimi dökmek istedim sadece. Konuya dönecek olursak ben şimdi de işlemcimi güncellemek istiyorum. Bu anakartın yanına almak için araştırma yaparken 2. el bir satış platformunda uygun fiyata satılan bir intel i5 9400 işlemci gördüm. Arkadaş ile anlaştık ve yarın alışverişimizi yapacağız. Anakartım ile bu işlemcide herhangi bir sorun yaşar mıyım? i3 stok soğutucusu bu işlemciyi soğutmaya yeter mi? Teşekkür ederim şimdiden. İyi forumlar |
MSI B150M Bazooka Anakart ile 9. Nesil İşlemci Uyumu

-
-
alabileceğiniz max işlemci i7 7700 yani 6. ve 7. nesil işlemciler alabilirsiniz fakat fiyatları aşırı pahalı 2k ve üzeri istenmekte komple sistem satıp üstüne 3k ekleyerek sıfır i3 12100-13100 set alabilirsiniz o da 7.nesil i7lerden daha iyi performans verecektir. + olarak pcı exp 4.0 desteği ile 5000mb/sn üstü m2 ssd de kullanabileceksiniz.
-
İ5 9400 işlemciyi kullanamazsınız. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 6. ve 7. nesil işlemci kullanabilirsiniz.
Çok uygun fiyata bulmadıktan sonra o işlemcileri almak pek mantıklı olmuyor. Yine arkadaşın dediği gibi elinizdekileri satıp yeni bir sistem almak daha makul bence de.
Bu arada sisteminizde HDD kullanıyorsanız onu SSD ile değiştirmek çok büyük performans artışı sağlıyor günlük kullanımda. Önce SSD değişimini deneyebilirsiniz.
Birçok eski dizüstü ve masaüstü bilgisayarın, SSD değişimi sayesinde, günlük ofis, internet, film, müzik gibi işlemlerin sorunsuz bir şekilde üstesinden geldiğini gördüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X