arkadaşlar bios'ta msi fast boot enable yaptım ve şimdi bios'a giremiyorum. Klavyenin del tuşuna basıyorum ama klavye çalışmıyor. msi a68hm e33v2 anakartın clear cmos i tam olarak nerede. Ben bulamadım. İnternette resimler var ama resimlerden de bulamadım. Bios pilini çıkararak da bios resetlenebiliyormuş. Anakartın üzerinde bios pili var ama orada ekran kartı takılı. Onu çıkarmadan bios pilini çıkarmak güç. Şu an pc de windows kurulu değil yani işletim sistemi kurulu değil. Zaten işletim sistemi kurayım derken windows 8 boot etmeyince bios ayarlarını değiştirmek zorunda kaldım ve yanlışlıkla msi fast boot enable yaptım. Bütün bu sorunlar ram takviyesi sonrası oldu. anakart üzerinde işlem yapmadan bios'a girebilir miyim https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125000937
msi nin forum sitesindeki resimde 3 pin yok, 2 pin var. ve jumper yok.
cmos u resetlemek için 3 pin olması gerekiyormuş oysa burada 2 pin var. ve pinlerin üzerinde jumper yok
Use a suitable screwdriver or a 2-pin jumper to short JBAT1.
MSI CMOS Clear Instructions
Ensure the system is switched off Short the JBAT1 2-pin jumper block for 10 seconds either using a jumper, or a screwdriver Remove the short Turn the system back on
Note: Do not short the JBAT1 terminal while the system is powered on.
Eğer iki pin varsa, düz bir tornavida yardımı ile iki pini kısa devre yaparsan BIOS resetlenmiş olur. Eğer uğraşamam dersen, BIOS pilini sök 5 daikak bekle ve yerine tak. Bu şekilde de resetleme işlemi yapmış olursun.
merhaba tornavida ile değil de jumper buldum. Bios pilinin hemen altında 2 pin var. jumper'i bu 2 pin'e takıp çıkarırsam olur mu bir yanlışlık yok değil mi?