Şimdi Ara

MSI 970A-G43 OC GENIE II MOD PROBLEMİ [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün gece @AhmetY58 ile birlikte benim imzamda ki sisteme overclock yapıyorduk. Overdrive ile çarpanı 22.5 yapıp Voltajı 1.390 civarı bir şey yaptık. 4.5ghz oldu. Ancak aradan 1-2 dk geçmeden mavi ekran verip pc kapandı. Ama mavi ekranda bir yüzde doldu %10- %20 30 40 50 şeklinde %100 oldu sonra pc resetledi. Daha sonra tekrar açıldı tekrar mavi ekran verdi. Bende bios a girip voltaj yükseltip 1.420 civarı yaptım. Sonra tekrar pc resetleyip başlattım. Bu sefer başladı. Ancak overclock gitmiş şekilde başladı. Sonra bios a girip anakartın OC GENIE II modunu devreye sokup otomatik overclock yapsın istedim. OC Genıe 2 modu seçip kaydedip pc resetledim. Ancak görüntü vermedi. Defalarca resetlememe rağmen görüntü gelmeyince bios pilini söküp 15dk bekledim bios sıfırlandı tekrar açtım bu sefer görüntü geldi.

Şimdi acaba bu benim anakartımın donanımsal bir problemi mi?

Yoksa bios update gibi bir şey mi gerekli? Bios Update gerekli olduğunu nasıl anlarım? Daha önce hiç bios güncellemesi vs yapmadım.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• O.c genie ile ,şunla bunla bu sıcak günlerde ,ezbere o.c olmaz. Biostan yapacaksın.

adjust çpu ratio işlemci çarpanın
    AMD turbo core technology disabled

aşağılarda ,
    DRAM Voltage/ SB Voltage/ NB Voltage/ CPU Voltage/ CPU-NB Voltage ,yazılı yerden;sadece;
    cpu voltage ve cpu/nb voltageye voltaj vereceksin.
    cpu voltageyi, mevcut değerin 0.06 üzerinde dene.
    cpu/nb voltageyi de 0.05 üzerinde.
    dikkat et,sakın,0,6 ve 0,5 vermiyesin. Yakarsın.

CPU Specifications ' a ; tıkla
    C1E,SWM, Cool 'n Quiet, disabled

F10, save,yes de çık.

sıcaklıklar gözleminde olsun.aida 64 ile.

• Şu konuya da,pc açılmazsa ypman gerekeni yazdım.

clear data konumunda, tornavidayı 5-10 sn tutun. Sonra,tornavidayı çekin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

O.c genie ile ,şunla bunla bu sıcak günlerde ,ezbere o.c olmaz. Biostan yapacaksın.

adjust çpu ratio işlemci çarpanın
    AMD turbo core technology disabled

aşağılarda ,
    DRAM Voltage/ SB Voltage/ NB Voltage/ CPU Voltage/ CPU-NB Voltage ,yazılı yerden;sadece;
    cpu voltage ve cpu/nb voltageye voltaj vereceksin.
    cpu voltageyi, mevcut değerin 0.06 üzerinde dene.
    cpu/nb voltageyi de 0.05 üzerinde.
    dikkat et,sakın,0,6 ve 0,5 vermiyesin. Yakarsın.

CPU Specifications ' a ; tıkla
    C1E,SWM, Cool 'n Quiet, disabled

F10, save,yes de çık.

sıcaklıklar gözleminde olsun.aida 64 ile.

Peki hocam örnek veriyorum işlemci çarpanını 21 yaptığımda voltajı otomatik mi vericek yoksa nabza göre şerbet misali 21 çarpana 1.450 voltaj ayarlayıp mı kaydetmem gerekli?

Ve CPU Voltage ile CPU/NB Voltage'yi teker teker mi arttırayım. Yoksa 0.6 olan CPU voltage'yi direk 0.9 yapabilirmiyim? Yada diğer cpu nb voltageyi 0.5ten direk 0.8'e çekebilirmiyim?

• oc genie yi kullanma saçma sapan çalışıyor, önce bir bios güncellemeni öneririm.. 2.6 versiyon bios çıktı ve çok stabil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

oc genie yi kullanma saçma sapan çalışıyor, önce bir bios güncellemeni öneririm.. 2.6 versiyon bios çıktı ve çok stabil..

bios update için yardımcı olurmusun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rodello kullanıcısına yanıt
    http://tr.msi.com/support/mb/970AG43.html#down-bios

Bu sayfadan en üsttekini indiriyosun, rardan çıkartıp afude..exe dosyasını çalıştır, yükleyecek..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu sayfadan en üsttekini indiriyosun, rardan çıkartıp afude..exe dosyasını çalıştır, yükleyecek..

flaşla falan yapmıyomuyduk, benim anakart g43 haberin olsun. Sıkıntı olmaz dimi

• quote:

Bu arada şimdi bios girip baktım benim zaten güncel. v10.3
    tamam sıkıntı yok o halde, metin ustanın dediklerini yap işlemciyi kaç mhzye çıkartacaksın ?

ekleme;belleklerin kaç mhzlik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 21 Haziran 2014; 20:34:21 >
  • quote:

tamam sıkıntı yok o halde, metin ustanın dediklerini yap işlemciyi kaç mhzye çıkartacaksın ?

ekleme;belleklerin kaç mhzlik ?

hocam işlemcim 3.5, 4.0 yada 4.1 yeterli olucaktır. Ancak metin ustanın söylediklerinde anlamadığım bir şey var. çarpanı 20.5 yaptım mesela. Voltaj olarak CPU Voltage ve CPU NB Voltage'ye kaç vermem gerekli?

CPU Voltage : 1.400
    CPU NB Voltage 1.300

Gibi yeterli olur mu?

Veritech 2x2GB DDR3 1333mhz = 4GB burdan var.
    Corsair 1x4GB DDR3 1600mhz CL9

toplam 8 gb
  • Ek olarakda CPU Specifications tıkladığımda metin abinin dediği özellikleri kapatmak gibi bir bölüm yerine pasif olan bir kaç değer çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 21 Haziran 2014; 21:20:58 >
    Şöyle yap;

Önce bilgisayara anakartla gelen control centerı kur, oradan çarpanı arttır ve voltaj yazacak o voltajı bir kademe arttır, (şu an nb voltajına dokunma), daha sonra o şekilde stress testine sok, sıkıntı yaşanıyosa voltajı arttır ama bi noktadan sonra fazla kaçırma, stabilite yoksa biostan cpu smart protection'u disabled yap tekrar dene, bu şekilde kademe kademe istediğin çarpanda en uygun voltajı bulmuş oalcaksın, en son bu değerleri biosa girip, kaydedip stabil bi şekilde kullanacaksın bu yöntemle bios' u reslemeyle felanda uğraşmazsın
  • quote:

Şöyle yap;

Önce bilgisayara anakartla gelen control centerı kur, oradan çarpanı arttır ve voltaj yazacak o voltajı bir kademe arttır, (şu an nb voltajına dokunma), daha sonra o şekilde stress testine sok, sıkıntı yaşanıyosa voltajı arttır ama bi noktadan sonra fazla kaçırma, stabilite yoksa biostan cpu smart protection'u disabled yap tekrar dene, bu şekilde kademe kademe istediğin çarpanda en uygun voltajı bulmuş oalcaksın, en son bu değerleri biosa girip, kaydedip stabil bi şekilde kullanacaksın bu yöntemle bios' u reslemeyle felanda uğraşmazsın

Teşekkürler hocam, denicem. Az önce ufak bir test yaptım. Tam Yükte Sonuçlar;

• Sorun varmı peki.
  • quote:

Sorun varmı peki.

sorun yok hocam dediğim gibi cpu spectifionsa girdiğimde dediğin şeyler çıkmıyor.

Ek olarak çarpanı 20 yaptığımda kaç voltaj vermeliyim hiç bi fikrim yok. otomatikte bıraksam ne olur?

• aida 64 ile işlemci voltajına bi bak.overclocksuz halde iken.
  • quote:

aida 64 ile işlemci voltajına bi bak.overclocksuz halde iken.

değişken hocam, bazen 0.9 oluyor bazen 1.4 e fırlıyor.
  • quote:

aida 64 ile işlemci voltajına bi bak.overclocksuz halde iken.

benim oc genie 2 mod çalışmama sebebi sanırım ram frekansları farklı olması. 2 farklı modül var benim pc de 1333mhz ve 1600mhz ramler var. Bu sebeple görüntü vermiyor. Şimdi manuel yapmaya çalışıcam ama yine görüntü vermezse sıkıntı yaşarım diye korktuğumdan hiç yapasım yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.