Şimdi Ara

MSI 8800GTS 320MB Aldım ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde ekran kartım yandı diye bir konu açmıştım 8800GTS alacaktım zaten arkadaşların önerisiylede gigatek ten MSI 8800GTS aldım ama benim Psu yetersiz kalıyor galiba 400W yazıyor ama sanırım gerçek 400W değil, PSU nun yanına yapıştırılmış kağıdın en alt satırında 400W yazıyor ama bir üstünde 300W max yazıyor ve ben 8800gts in driverını yükledikten sonra bilgisayarda kilitlenme oluyor ve ardından mavi ekran hatası veriyor, daha sonra tekrar açmaya kalktığımda açılış ekranına gelmeden hemen önce takılıyor ve tekrardan mavi ekran hatası veriyor bu yüzden driverını yükleyemiyorum şuan için bir sorun yok ama driverını yüklesem sorun olacağı kesin (bu arada kutunun içinden çıkan cd deki driverı yükledim). Ben çok fazla masraf yapmadan 8800GTS imi rahat çalıştıracak (birazda oc yapabileceğim ) bir psu almak istiyorum marka önerileriniz nelerdir linkte verebilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler

------
    belki sorun başka biyerdedir diye ben ne olur ne olmaz psu nun amper değerlerinide buraya yazayım

İlk Satır: Ac Input= 115/230VAC 8A/4A 60/50Hz
    2. Satır: Ac Output= 115/230VAC 1A/0.5A 60/50Hz

|+3.3V.|.+5V..|+12V...|..-5V |..-12V |..+5VSB.....|
    |..20A..|..22A..|.16A....|.0.5A.|...0.8A|..2A..........|
    |..300W MAX...|...BOŞ..|....9.6W MAx.|....BOŞ.....|
    |....................400W........................................|

bunlarda değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanYücel -- 11 Mayıs 2007; 22:41:40 >

• 500 watt civarı fsp, tagan,seasonic , enermax almalısın.

yoksa çatışma çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yattara 61 -- 11 Mayıs 2007; 22:44:09 >
  • gerçek 500W mı?
  • Diğer bileşenler nedir?

Ona göre alman gereken en düşük değeri ve markayı söyleyebiliriz.

Gigatek te bir de 480W lık var tak çıkar kablolu sanırım o da olabilir ama diğer bileşenleri öğrenmek lazım. (HDD, optik sürücü sayısı da dahil)
  • şuan için p4 3.2 ama çok yakında e6320 olacak
    1gb ddr2 667 kingston ram
    160gb 7200rpm samsung hdd
    1x lg dvd rw
    1x card reader
    1x disket sürücü

ayrıca işlemci ve ekran kartı için küçükte olsa biraz oc yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanYücel -- 11 Mayıs 2007; 22:50:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rudecan

gerçek 500W mı?

o markalardan birini alırsan zaten gerçek 500 watt.
  • Valla o zaman 480W yeterlidir. 64$ civarı fiyatı var tak çıkar kablolar da rahat oluyor.

Aşağıda verdiğim linkte hesaplayınca P4 3,4GHz için 378W falan istiyor.

İstersen sen de hesapla verdiğim linkte "eXtreme Power Supply Calculator"a tıkla gelen sayfadan lite ı seç.

http://www.extreme.outervision.com/index.jsp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 9800 GT Nasıl bir kart?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saol bende hesapladım 400w çıktı en sağlamı senin dediğin psu yu almak olacak sanırım teşekkür ederim yardımlarınız için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rudecan

saol bende hesapladım 400w çıktı en sağlamı senin dediğin psu yu almak olacak sanırım teşekkür ederim yardımlarınız için

orda hesaplara güvenme 400 watt 8800 gts için yetmez.
  • Aynı karttan bendede var, gerçek 400 W Aopen ile saatlerce oyun oynadım hiçbir problem çıkmadı. Senin sistemini çok rahat götürür, forumda 40-50 ytl ye bulabilirsin. Ama ileriye dönük bişey olmaz, masraf açmasın dediğin için bu yolu söyledim. Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi en az bi 500 w psu alırsan senin için sağlam bir karar olur. Oc denemeleri vede sistem yükseltmesi yapmak için 400 w sana daha sonraları yetersiz gelecektir.
  • Valla bence yeter de artar bile. Zaten önerdiğimiz 450W (480W Peak) lık bir PSU. Uygun olsun diye onu söyledik, 64$ da en uygunu.

Bir de arkadaşım sadece gigatek e bakma belki daha ucuza satan yerler falan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 12 Mayıs 2007; 12:15:25 >
  • önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar o zaman ben min 450-480w arası bi psu alayım rahat edeyim
  • arkadaşlar bende 8800gts almayı düşünüyorum şu anki psu m 350watt.Gold da pegasus 480 watt psu 18dolar,550watt ise 39 dolardı bunların bu kadar ucuz olması normalmi yoksa bunlar gerçek 480 ve 550 watt değilmidir?
  • karta yüklensen psu sorunu olduğuna katılacam ama driver yüklerken hata vermesi başka bir sorunun alameti olabilir......
  • quote:

Orjinalden alıntı: geniuspredator

arkadaşlar bende 8800gts almayı düşünüyorum şu anki psu m 350watt.Gold da pegasus 480 watt psu 18dolar,550watt ise 39 dolardı bunların bu kadar ucuz olması normalmi yoksa bunlar gerçek 480 ve 550 watt değilmidir?

pegasuslar gerçek değelerini vermezler dostum ...TAGAN, FSP, ENERMAX ,SİLVERSTONE, BE QUİET bunlara yönel...
  • quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

quote:

Orjinalden alıntı: geniuspredator

arkadaşlar bende 8800gts almayı düşünüyorum şu anki psu m 350watt.Gold da pegasus 480 watt psu 18dolar,550watt ise 39 dolardı bunların bu kadar ucuz olması normalmi yoksa bunlar gerçek 480 ve 550 watt değilmidir?

pegasuslar gerçek değelerini vermezler dostum ...TAGAN, FSP, ENERMAX ,SİLVERSTONE, BE QUİET bunlara yönel...

tamam çok saolasın kardeşim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

karta yüklensen psu sorunu olduğuna katılacam ama driver yüklerken hata vermesi başka bir sorunun alameti olabilir......

evet sorun sanırım başka yerdeymiş nvidia nın sitesinden indirdim driverı tanıdı bilgisayar ama açlışıta birazdaha yavaşlık yaşandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanYücel -- 12 Mayıs 2007; 1:33:53 >
  • bence en az 550 al ben 460watt aldim pismanim simdi keske 600 üstünde alsaydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GFBurak -- 12 Mayıs 2007; 1:41:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GFBurak

bence en az 550 al ben 460watt aldim pismanim simdi keske 600 üstünde alsaydim

Ne alaka yaw ben SLI kullanıyorum 800W yetiyor hatta fazla bile geliyor..

(Tabi garibim topraksız prizden nasibini alıp garantiye gitti..)
  • hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.