Şimdi Ara

--- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu ----- (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.016
Cevap
5
Favori
71.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • servise yollamana gerek yoktu.anakartın üzerinde CMOS Jumper ile halledebilirdin :)) neyse artık şimdiye gelmiştir anakartın.ilk aldığımda bende bios yükledim aynen bende de açılmadı
    nette araştırdım hallettim
  • arkadaşlar ram timnigleri 8-8-8-24 diye manual girmek istiyorum advanced ram configruationu açtım bir sürü şey çıktı? nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

arkadaşlar ram timnigleri 8-8-8-24 diye manual girmek istiyorum advanced ram configruationu açtım bir sürü şey çıktı? nasıl yapabilirim?

üstten alta 8.8.8.24 olarak ayarlarısn basit ama phenom 9xx serisi işlemci varsa tavsiye etmeem sapıtıyor helede corsair varsa
  • Acıkca belirtmek gerekirse hayatımda kullandıgım en berbat anakarttı ...

Q8400 İntel sistemden sonra AMD kullanmak istedim daha öncelerde hiç kullanmadıgım için ,

Baya tereddütlerden sonra ki sadece msi almak vardı aklımda çünkü 11 yılı aşkındır msi anakart kullanıyorum . 870a-g54 FX modelini almaya karar verdim . kartı aldım iyi hoş geldi fena değildi oc tuşu falan fiyata göre iyi seçenekleri vardı

16 gb ram taktım . geil vaule plus 1333mhzliklerden sonra 1055t taktım sistemi bi açtım zortladı kart . mosfetler anında duman oluverdi . inventustan almıstım durumu belirttim yenisi ile değişim yaptılar ... gelen kart bu sefer çalıştı yaklaşık 3 hafta kullandım sonrasında anakart durduk yere kapandı . açmaya calıstıgımda elektrik yiyordu ancak boot yapmıyordu jumper sıfırlanmıyor .cmos falan bi halta yaramıyordu OC Genie tuşu (kırmızı olan yer sürekli yanıyordu) buradada okumuştum kartı bi şahıs çöpe atmıştı sanırım aynı benim durum . sonrasında kart tekrar servise gitti . sıfırı geldi hemen elimden cıkarttım 990fxa-gd65 aldım amd platformunda onda sıkıntı yaşamamıştım ancak bana göre en berbat amd anakartı 870a-g54

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

arkadaşlar ram timnigleri 8-8-8-24 diye manual girmek istiyorum advanced ram configruationu açtım bir sürü şey çıktı? nasıl yapabilirim?

üstten alta 8.8.8.24 olarak ayarlarısn basit ama phenom 9xx serisi işlemci varsa tavsiye etmeem sapıtıyor helede corsair varsa
    lsun yine de denemk istiyorum nereye yzcağım 8-8-8-24 ü bıosuaçtım ram configruationda 5 0tan e şey çıkıyor
  • 1,5 yıllık kartım bozuldu. Şu anakartlardan yana hiç şansım yaver gitmedi zaten. Yaktığım 3. anakart ve 3'üde durup duruken yandı. Neyse ki garantisi devam ediyor.

Hikayesihttp://forum.donanimhaber.com/m_62238560/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

1,5 yıllık kartım bozuldu. Şu anakartlardan yana hiç şansım yaver gitmedi zaten. Yaktığım 3. anakart ve 3'üde durup duruken yandı. Neyse ki garantisi devam ediyor.

geçmiş olsun hocam...
  • quote:

1,5 yıllık kartım bozuldu. Şu anakartlardan yana hiç şansım yaver gitmedi zaten. Yaktığım 3. anakart ve 3'üde durup duruken yandı. Neyse ki garantisi devam ediyor.

Yalnız değilsiniz ...
  • Geçmiş olsun...
  • Eyvallah sagolun arkadaslar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eyvallah sagolun arkadaslar :)

senin kedimi yoksa bu ya..çok tehlikeli bakuyur
  • Arkadaşlar ben de aynı anakarta sahibim ve bir türlü mutlu olamadım.Sorun şu imzamadaki sistemle kullanıyorum bilgisayarı açarken ilk power bastığımda görüntü vermiyor 2.3. reset ancak öyle görüntü veriyor.Bir de en son işlemci sıcaklık testi yaptığımda -100 lü derecelerde birşeyler gösteriyor.Anakart servise gitti sorunsuz geldi ekran kartı gitti sorunsuz geldi powerde sıkıntı yok.Ramleri siyah slota yan yana takıyorum ne yapabilirim acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: isadevil

Arkadaşlar ben de aynı anakarta sahibim ve bir türlü mutlu olamadım.Sorun şu imzamadaki sistemle kullanıyorum bilgisayarı açarken ilk power bastığımda görüntü vermiyor 2.3. reset ancak öyle görüntü veriyor.Bir de en son işlemci sıcaklık testi yaptığımda -100 lü derecelerde birşeyler gösteriyor.Anakart servise gitti sorunsuz geldi ekran kartı gitti sorunsuz geldi powerde sıkıntı yok.Ramleri siyah slota yan yana takıyorum ne yapabilirim acaba ?

hocam ramlerini mavi slotlara tak...işlemcinin fanının üzerine dogru takildigindan emi ol...o sicaklik muhtemelen takamaman olabilir..sen taktıgını saniyor olabilirsin belkide..ayrıca ramlerin üzerinde yazan çalişma geriliminide el ile biosdan ver...bu arada anakartına giden işlemcinin yanındaki güç girişlerinin tamamını tak...ekrn karti ile powerim sıkıntı yapmıyor diyrsan bunları denedikten sonra olmazsa servise gonder istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

Arkadaşlar ben de aynı anakarta sahibim ve bir türlü mutlu olamadım.Sorun şu imzamadaki sistemle kullanıyorum bilgisayarı açarken ilk power bastığımda görüntü vermiyor 2.3. reset ancak öyle görüntü veriyor.Bir de en son işlemci sıcaklık testi yaptığımda -100 lü derecelerde birşeyler gösteriyor.Anakart servise gitti sorunsuz geldi ekran kartı gitti sorunsuz geldi powerde sıkıntı yok.Ramleri siyah slota yan yana takıyorum ne yapabilirim acaba ?

hocam ramlerini mavi slotlara tak...işlemcinin fanının üzerine dogru takildigindan emi ol...o sicaklik muhtemelen takamaman olabilir..sen taktıgını saniyor olabilirsin belkide..ayrıca ramlerin üzerinde yazan çalişma geriliminide el ile biosdan ver...bu arada anakartına giden işlemcinin yanındaki güç girişlerinin tamamını tak...ekrn karti ile powerim sıkıntı yapmıyor diyrsan bunları denedikten sonra olmazsa servise gonder istersen.

Ramleri anakart servisi eksenbilgisayarda siyah slota takmalısın denince herhalde bir bildikleri var diye öyle takıldı ama ramler TEAM ELITE 2X2 4GB 1333MHZ CL9 1.5V kullanıyorum dediğin gibi de denerim ama önceden öyle takılıydı sorun aynıydı bir değişiklik olmadı.İşlemciyi teknik servisine göndermeyi düşünüyorum forumdan bir arkadaş da intel sistemde 3-4 kere de bir açıldığı konusunu görünce ona sordum işlemcide sorun varmış bellek yetmezliği mi tam hatırlamıyorum değişim yapılınca düzelmiş. Şimdi işlemciyi çıkarıcam bir daha takarım ramleri de dediğin takarım. Bir de biostan ayarla demişsin nasıl yapılıcak bilmiyorum tam açıklarsan sevinirim diğer mesajlarda da gördüm ama genelde onlar 1600mhz ram kullandıkları için ayarlamışlardı.Cevabını bekliyorum çok sağol.

• ben x6 kullanıyorum arkadaslar x4 kullanalar yorum yaparsa daha iyi olur sanirim...belkide x4 lerde bellek konrolcusu belli bir hiz limiti vardir bilemiyorum..1600mhz belleklerin olsa bile 1333yine acmalı sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 28 Haziran 2012; 0:09:06 >
  • quote:

ben x6 kullanıyorum arkadaslar x4 kullanalar yorum yaparsa daha iyi olur sanirim...belkide x4 lerde bellek konrolcusu belli bir hiz limiti vardir bilemiyorum..1600mhz belleklerin olsa bile 1333yine acmalı sanirim

Ramlerde sıkıntı olmaz da biostan gir ayarla dedin nasıl neyi ayarlamam gerekli veya kontrol etmem gerekli kısaca açıklar mısın çok uğraştırıyorum seni ama.
  • quote:

quote:

ben x6 kullanıyorum arkadaslar x4 kullanalar yorum yaparsa daha iyi olur sanirim...belkide x4 lerde bellek konrolcusu belli bir hiz limiti vardir bilemiyorum..1600mhz belleklerin olsa bile 1333yine acmalı sanirim

Ramlerde sıkıntı olmaz da biostan gir ayarla dedin nasıl neyi ayarlamam gerekli veya kontrol etmem gerekli kısaca açıklar mısın çok uğraştırıyorum seni ama.

hocam belleklerin ayarlarını yapman için biosdan anlaman lazim yada anlayan birine yaptir derim sana...yapicagin sey ramlerin ilgili voltaj aralıgını ramlerine vermek...ve gerekiyorsa mhz hızlarınıda elle vermen.. timingler ile oynama..klavyedeki +ve- tuşları ile cell menuden dram voltage kısmından voltaj ve hatirladigim dram fsb yerindende fsb hizi ayarlanabilir ..

• aynı kart bendede var işlemcim x4 955 be ram kingston 4gb ekran kartı msi hd 6850 9 ay oldu Allah nazardan saklasın anakartımdan hiç şikayetim yok ramim ilk önce işlemciye yakın siyah slotta idi şimdi mavi slotta açıkcası hiç şikayetim yok anakarttan oc yapmadım anakartın üzerindeki düğmeden yapan varsa sistemini açıklarmı tek sorun işlemci soğutucusu stok fan oyunlarda sesi gür çıkıyor eğer oyunun ses seviyesi yüksekse arada kaynıyorda dış ses düşükse traktör gibi geliyor birde ram değerlerim şu şekilde 9:9:9:24:33 pek anlamam ama bir sorun varsa beni bilgilendirimsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Haziran 2012; 22:26:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyali21

aynı kart bendede var işlemcim x4 955 be ram kingston 4gb ekran kartı msi hd 6850 9 ay oldu Allah nazardan saklasın anakartımdan hiç şikayetim yok ramim ilk önce işlemciye yakın siyah slotta idi şimdi mavi slotta açıkcası hiç şikayetim yok anakarttan oc yapmadım anakartın üzerindeki düğmeden yapan varsa sistemini açıklarmı tek sorun işlemci soğutucusu stok fan oyunlarda sesi gür çıkıyor eğer oyunun ses seviyesi yüksekse arada kaynıyorda dış ses düşükse traktör gibi geliyor birde ram değerlerim şu şekilde 9:9:9:24:33 pek anlamam ama bir sorun varsa beni bilgilendirimsiniz

stok fan soğutucu mu kullanıyorsunuz ?
  • işlemcinin orjinal fani normal kullanım da ses yok deviri yüzde 63 yaptım 2500 ile 2800 arası ama btf 3 oynayınca dört bin devire fırlıyor 56derece oluyor işlemci kaynak bulursam soğutucu alacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.