Şimdi Ara

MSI 8600GT O.C. Edition Artifact Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim elimde geçen sene temmuz gibi topladığım bir sistem var. Sistem kabaca şöyle: gigabyte p35-s3 anakart, Intel E6750, 2gb ddr2 800 kingston hyper-x ram, msi 8600gt o.c. edition, fps bluestorm 500w psu vs...

Sorunum şu: Aldığım günden beri bi iki ufak sorunum oldu ekran kartıyla ancak aldırış etmedim. Şimdi ise bu sorun yine olunca sinirim bozuldu doğal olarak. Bu sistemde onlarca oyun oynadım ve bitirdim. Bazı oyunlarda ise sürekli artifact sorunuyla karsılasıyorum.

Oyundan cıkıp sıcaklıga bakıyorum bir sorun yok, fanlar da doğru düzgün çalışıyor, kartta kendi fabrika cıkıs değerleri haricinde o.c. yok. Ekran kartı sadece belli oyunlarda ya direkt kilitlenme ya da artifact verdikten sonra kilitlenme yapıyor.

Artifactın ekran görüntüsünü almaya calıstım ancak print screen yaptıgımda aldıgım ekran görüntüsünde artifact görünmüyor.Kısace anlatmak gerekirse önce ekranda karıncalanma gibi kısa çizgiler cıkıyor daha sonra renkler anlık olarak ters dönüyor vs. Sorunu bir türlü anlayamadım hala 1 sene garantisi var ama dediğim gibi ekran görüntüsü alamadığım için de bişey kanıtlayamıyorum. Elimdeki telefonla sürekli video kayıt da yapamıyorum. Yapsam da belli olmuyor(Ki belli oyunlarda her seferinde yapıyor bu hatayı) Belki yardımı dokunan olur diye düşünüyorum.

Oynayıp bitirdiğim oyunlardan bazıları: COD4, Crysis, COD2, NFS carbon, Pes2008, Pro Street vs birçok oyun. Sorun yaşadığım oyunlar ise: Age of empires 3, Medieval total var 2, Il 2 Sturmovik.

Anlattıgım gibi sorun veren oyunların hepsinde aynı prosedür geçerli. Bazen çat diye kilitleniyor bazen de artifact vererek kilitleniyor. En ufak fikriniz dahai olsa söylemekten çekinmeyin belki bi yardımı dokunur. Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Son driverların hepsi yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 19 Nisan 2008; 21:32:56 >

• Kartın hızlarını düşürdüğün zaman bu artifactlar ortadan kalkıyor mu ?
  • Denemedim aslında. Denememe sebebim de çok daha sistem canavarı oyunlarda hata vermemesiydi verse onlarda verirdi diye düşündüm ama dediğini bir deneyeceğim. Standart 8600 GT CPU ve Memory hızlarını buraya yazabilirseniz çok sevinirim.
  • 007 Fatih dediğini yaptım. Ram hızını 100Mhz kadar Cpu hızını da 80 Mhz kadar düşürdüm ama sonuc aynı hatta bana daha kötüymüş gibi geldi . Bir de arttırıp mı denesem acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychomantis

007 Fatih dediğini yaptım. Ram hızını 100Mhz kadar Cpu hızını da 80 Mhz kadar düşürdüm ama sonuc aynı hatta bana daha kötüymüş gibi geldi . Bir de arttırıp mı denesem acaba

eski sürücülerle yapıyormuydu bu sorunu?
    ekran kartının hızlarını istemissin benimkiler 600 800.Bnimkide msi 8600gt t2d256e-oc edition.
    uygun zamanda ben de age of empires alayım deneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 20 Nisan 2008; 20:15:03 >
  • denizg eski sürücülerle de yapıyordu. Bi keresinde teknik destek için inventusu aradım sürücüleri güncelle vs demişlerdi o ara medieval oynarken olmamaya başlamıştı. Şimdi de aynı sürücü yüklü ama aynı sorunla karsı karsıyayım. En son ihtimalle baska bir pc ye takıp denemem gerekecek gibi görünüyor.
  • Standart 8600GT nin GPU/Memory hızları 540/1400 dür. Senin kartının hızları 580/1600. Kartın hızlarını düşürdüğünde de artifact veriyorsa kart arızalanmış olabilir. Driver değiştir diycem ama farklı driverlarlada aynı sorun devam etmiş. Kartın sıcaklıklarında da sorun yok demişsin. Kartı garantiye ver istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 20 Nisan 2008; 11:58:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son şansım o ama şu an ne bilgisayarsız kalmak gibi bi şansım var ne de ekran kartına tekrar para vermek gibi bi lüksüm var. O yuzden buraya danısmak istedim. Yardımcı olan herkese cok teşekkürler. Birşeyler daha denemem lazım. Ondan sonra da olmazsa başımın çaresine bakmam gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 20 Nisan 2008; 12:42:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychomantis

Son şansım o ama şu an ne bilgisayarsız kalmak gibi bi şansım var ne de ekran kartına tekrar para vermek gibi bi lüksüm var. O yuzden buraya danısmak istedim. Yardımcı olan herkese cok teşekkürler. Birşeyler daha denemem lazım. Ondan sonra da olmazsa başımın çaresine bakmam gerekecek

sıcaklığına bakarmısın bir?İlginç çünkü.ben genede oynadığın oyunlar eski olduğu için yapıyor derim
  • ntune programıyla en fazla oyun içinde baktıgımda 48 derece gördüm. Zaten oyun kilitlendikten sonra temizlemek için kasayı actıgımda fan ve sogutucu bile sıcak değildi. Yani ısınma kaynaklı değil arkadaşlar. Bugun msi servisine mail attım bakalım sonucu görücez. Isınma kaynaklı olmadıgını ıl2 sturmovikte oyuna girer girmez artifact yapmasından da anlayabiliriz.
  • Benzer sorun benim nx8600 gt var.Isınma kaynaklı değil bendede oyuna girdiğim gibi yapıyor.

psychomantis

Kartını garantiye verdinmi ?
  • Deniz ben msi servisiyle birkeç defa görüştüm bana başka birkac driver önerdiler ve sorun çözüldü zannettim. Hakikaten de çözülmüş gibi görünüyordu. Yaklaşık 1 hafta belirttiğim oyunlarda artifact almadım. Ama 1 hafta sonra aniden artifact olustu. Yani artık artifactlar cok daha uzun aralıklarla oluyor. Eskiden oyunları her açtığımda olurdu. Kısacası ben kartı garantiye vermedim ama uygun bi zamanda verebilirim. sounçta ileride yeni bir kart alacak olsam da bu kartı satarak az da olsa diğer kart için para kazanabilirim. Tabii bu haliyle kartı kimseye satıp insanların ahını alamam. İstersen sana sürücü numarasını da vereyim: 6.14.11.6921

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 3 Mayıs 2008; 19:28:20 >
  • Bende vermeyi düşünmüyorum artifact yaptığı oyunlar sadece knight,silkroad onlarıda şuan oynamıyorum
  • Arkadaşlar biraz konuyu hortlatmak olucak ama bu sorunu tekrar yaşadım. Bazı yerlerde bios ile ilgili bir sorun oldugunu okudum. Şimdi elimde yeni bir bios versiyonu var. Tek sorun nasıl bios güncellemesi yapılacağını bilmiyorum. Nasıl yapabileceğimi anlatabilecek birisi var mı acaba ?

Ekleme: Arkadaşlar benim bios versiyonum 60.84.35.00.11 techpowerup sitesinden yeni bir bios buldum onun versiyonu da 60.84.51.00.17 . Ancak bu versiyonu download ettiğimde .bin uzantısıyla indiriyor. Benim işime yaraması için(NVflash programında kullanabilmem için) uzantısının rom olması gerekiyormuş. Bu versiyonu rom olarak nereden bulabilirim ya da nasıl roma çevirebilirim. Ayrıca şunu da söylemeliyim: Live update programı yeni bir bios olmadıgını söylüyor ama techpowerup sitesi ve donanimhaberdeki baska bir konudaki kullanıcı da yeni bir bios versiyonu oldugunu belirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 12 Mart 2009; 15:17:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.