Şimdi Ara

msi 1151 soket microcode ve ram hatalarının giderildigi yeni bios yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende dahil olmak üzere msi anakartlar da bir takım ram(bazı marka ve modellerde xmp 3000mhz de oluşan bir problem) ve microcode(bir takım testlerde ve agır iş ve yüklerde işlemcinin cevap vermemesi) hataları yaşanıyordu.Ancak msi sonunda yeni biosları yayınlayarak yaşanan sorunlara çözüm getirmiş gibi görünüyor.Bugün yeni biosu kurarak denedim ram problemleri gerçekten giderilmiş ancak işlemciyi 1 saat test etme şansı bulabildim ve bir sorunla karşılaşmadım umarım sorun yaşayan diğer arkadaşlarda konuyu okuduktan sonra msinin sitesinden anakartını bulup destek kısmından yeni biosunu indirip kurarak sorununu giderir hepinize iyi günler.



  • Bu hatanın sebebi intel

    Intel'den Skylake itirafı!

    Intel, Skylake işlemcilerinde ortaya çıkan sorunu nihayet kabul etti; sorunu çözdü!

    http://www.chip.com.tr/haber/intelden-skylake-itirafi_60486.html

    Geçtiğimiz haftalarda Intel topluluk forumunda ortaya atılan bir iddiaya Intel'den nihayet cevap geldi. Daha önce bir kullanıcının iddiasına göre, işlemciye algoritma hesapları yaptırarak işlemciyi ölçümleyen ünlü test yazılımı olan Prime95'te, Skylake'li sistemler donuyordu. Bu iddianın ortaya atılmasının ardından Intel'den konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış, konu kullanıcılar arasında bir tartışmaya dönmüştü.

    Sonunda Intel'den bir açıklama geldi ve Intel, Skylake işlemcilerindeki hatayı kabul etti. Fakat iyi haber, bu hatanın çok kompleks sayılı işlemlerde ortaya çıkıyor olması. Elbette Intel hatayı düzeltmekte de gecikmedi ve bunu iş ortakları ile BIOS güncellemesi yoluyla paylaştı. Yani artık, yeni dönemde Skylake'li işlemciler, Prime95'te üst seviye matematiksel işlemler yaparken donmayacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.