Şimdi Ara

mscd işlemci programlada faydası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu kurs'lara gidersem mikroişlemci'leri programlama hakkında bilgi sahibi olabilirmiyim. benim bu kurs'lara gitmemdeki amacım işlemcileri programlayabilmek. şu anda ist. üniversitesi end. otomasyon bölümünde okuyorum mikroişlemciler hakkında az çok bilgim var yapılarını falan biliyorum fakat işlemci programlama tasarımı yapamıyorum. bu kurs'larda bunları öğrenebilirmiyim. son olarak aşağıdaki kurs'a giden var mı? kurs'un fiyatı çok iyi ve en önemli özelliği ing. bilmeyenlere ücretsiz teknik ing. kurs'u veriyorlar? ilginize şimdiden teşekkürler!!!

• MSCD şu Microsoft'un kursuysa, sana mikroişlemci programlama (elektronikle ilgileneceksen mikrodenetleyici programlama demek lazım) konusunda faydalı olacağını sanmıyorum.Bilgisayar yazılımcısı olacaksan faydalı olabilir ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

MSCD şu Microsoft'un kursuysa, sana mikroişlemci programlama (elektronikle ilgileneceksen mikrodenetleyici programlama demek lazım) konusunda faydalı olacağını sanmıyorum.Bilgisayar yazılımcısı olacaksan faydalı olabilir ama.

C dilini öğretmiyorlar mı? C diliylen mikrodenetleyici! programlayamam mı?
  • Onlar C öğretmezler c#,vb gibi .net dillerini öğretirler.Bu dillerle megabytlerca hatta artık GB'larca belleği olan PC'leri programlamak ayrı,birkaç kilobyte'lık belleği olan mikroları programlamak ayrıdır.
    Mikrodenetleyiciler için ANSI C dilini öğrenmen lazım.
  • quote:

Onlar C öğretmezler c#,vb gibi .net dillerini öğretirler.Bu dillerle megabytlerca hatta artık GB'larca belleği olan PC'leri programlamak ayrı,birkaç kilobyte'lık belleği olan mikroları programlamak ayrıdır.
    Mikrodenetleyiciler için ANSI C dilini öğrenmen lazım.

"ANSI C" bu nedir? GB'larca bellekli pc'leri programlayabiliyoruz'da kilobyte düzeyindeki mikrodenetleyicileri nasıl kopyalayamıyoruz? yani ne gibi farklılıkları var? kusura bakma böyle soruyorum ama bilmediğimizden işte ama öğrenmek istiyorum.
  • ANSI:amerikan standartlar enstititüsüdür.ANSI C ise bu kurumun 89 yılında kabul ettiği C dili standartlarıdır.Bu standart C'yi bilince ANSI C uyumlu derleyicileri kullanarak mikro programlayabilirsin.
    İkinci soruya gelince:
    PC programlamak demek sana sunulan belirli kütüphaneleri kullanarak programlama yapmaktır.Örneğin .net platformunun sana verdiği belirli hazır fonksiyonlar vardır ve bunları kullanarak program yazarsın.Bir mikroya program yazarken ise LCD ekran kullanacaksan bunun sürücüsünü yazman lazım(tabi bazı derleyicilerde hazır olarak da bulunabilir).Yani mikro'da sürücüyü indir-kur-çalıştır diye birşey yoktur.Kısıtlı imkanlarda bazı şeyleri yapman lazım.Bilgisayar programlama ve mikrodenetleyici programlama ayrı yetenekler gerektirmektedir.Bilgisayar programlama bilmek de yararlıdır elbette.Yapacağın bir devrenin bilgisayarla haberleşmesi gerekebilir,bilgisayardaki arabirim programını da kendin yazabilirsin.Ancak elektronikle uğraşacaksan bu tür kurslara paranı harcama derim.

• quote:

ANSI:amerikan standartlar enstititüsüdür.ANSI C ise bu kurumun 89 yılında kabul ettiği C dili standartlarıdır.Bu standart C'yi bilince ANSI C uyumlu derleyicileri kullanarak mikro programlayabilirsin.
    İkinci soruya gelince:
    PC programlamak demek sana sunulan belirli kütüphaneleri kullanarak programlama yapmaktır.Örneğin .net platformunun sana verdiği belirli hazır fonksiyonlar vardır ve bunları kullanarak program yazarsın.Bir mikroya program yazarken ise LCD ekran kullanacaksan bunun sürücüsünü yazman lazım(tabi bazı derleyicilerde hazır olarak da bulunabilir).Yani mikro'da sürücüyü indir-kur-çalıştır diye birşey yoktur.Kısıtlı imkanlarda bazı şeyleri yapman lazım.Bilgisayar programlama ve mikrodenetleyici programlama ayrı yetenekler gerektirmektedir.Bilgisayar programlama bilmek de yararlıdır elbette.Yapacağın bir devrenin bilgisayarla haberleşmesi gerekebilir,bilgisayardaki arabirim programını da kendin yazabilirsin.Ancak elektronikle uğraşacaksan bu tür kurslara paranı harcama derim.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayrıca bu akşam msn'e girebilecekmisin seninlen bazı bi kaç konu daha konuşmak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLeX_BuRaK

arkadaşlar ben bu kurs'lara gidersem mikroişlemci'leri programlama hakkında bilgi sahibi olabilirmiyim. benim bu kurs'lara gitmemdeki amacım işlemcileri programlayabilmek. şu anda ist. üniversitesi end. otomasyon bölümünde okuyorum mikroişlemciler hakkında az çok bilgim var yapılarını falan biliyorum fakat işlemci programlama tasarımı yapamıyorum. bu kurs'larda bunları öğrenebilirmiyim. son olarak aşağıdaki kurs'a giden var mı? kurs'un fiyatı çok iyi ve en önemli özelliği ing. bilmeyenlere ücretsiz teknik ing. kurs'u veriyorlar? ilginize şimdiden teşekkürler!!!

Bende Bilge Adama filan görüşmeye gittim oradaki adamlar normalde kullandıkları programlama dilleri olan C++ ile VB.net gibi dillerin dışındaki dilleri hiç bilmedikleri gibi bir işe yaramaz zannediyorlar.

İnsanlar bilmedikleri konuda fikir sahibi olasbiliyorlar.Bunuda öğrendim.

Ayrıca hem Netronla görüşdüm.Hemde Bilge adamla.Dedimki bunların eğitmenlerine sordum.

-Siz dedim VB.net ve C++ gösteriyorsunuz.normalde bunlar ile classları kullanarak programlama yapıyorsunuz.Peki C++ da da seri port programlama yaparken onun iletişimi için gerekli olan class ları kullanmak lazım bildiğiniz gibi bu class lara değinecekmisiniz dersde dedim.

-Yok dediler

-ee neye değineceksiniz ozaman dedim.

-İşde biz genel bilgi vereceğiz.

adamlara onca para veriyorsun birde adamların muamelesine bak.

nasıl programlama öğretiyorlar.Cihaz seri port üzerinden yazılımı yardımıyla veri aktarması gerekirse sen bunu yapamıyacaksın demek oluyor bu.Enterasan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U t k U -- 15 Ağustos 2006; 22:38:51 >

• Arkadaşım sen adamlara "elektronikçi" gözüyle sorular sormuşsun.Tabiki adamlar da "bilgisayarcı" kafasıyla cevap vermişler.
    Bu tür kurslarda, herhangi bir kitapta bulabileceğiniz bilgiler verilir ve geçilir.Hiçbir kursa gitmedim ama gidenlerden az çok neler yapıldığını biliyorum.Bu tür kurslara gidip birkaç .net kütüphanesinden sınıfı kullanıp program yazan kendini yazılımcı zannedebiliyorlar.Bugün bu .net programlama altında öğretilenler,hazır sınıfları kullanarak program yazmaktır.Bu sertifikasyonlar konusunda bakın C ve Sistem programcıları derneğinden Kaan Arslan ne diyor:
    "Şimdi sertifikasyon bir uydurmaca kandırmacadan başka birşey değildir.Basit olarak şöyle söyleyeyim.Biliyorsunuz her sene Microsoft Türkiye'ye gelir ve işte Türkiye'den de 5-10 kişi alır.Bunlarla mülakat yapar.Bizim derneğin eğitimini görüp,Microsoft'ta çalışanlar var yani ABD'ye gitmiş olanlar var.Mesala bunlara Microsoft hiç sormaz sizin Microsoft sertifikanız var mı diye?Çünkü bunun önemsiz birşey olduğunu bilir.Onlara ne sorarlar C/C++ bilgisi sorarlar algoritma bilgisi sorarlar falan.Özellikle C/C++ bilgisine bakarlar."
    Kaynak: IEEE istanbul üniversitesi öğrenci kolları yayını SİNERJİ DERGİSİ - Yetkin mühendislik konusu

Gördüğünüz gibi Kaan Arslan bunları söylüyor.Kendisi de bir kurs veren olarak rakiplerine laf atıyor gibi görünebilir ama söyledikleri doğru şeyler.
    Sonuca gelirsek elektronikçi arkadaşlara bu tür kurslar pek fazla fayda vermeyecektir.
    Eğer bilgisayarcı arkadaşlar sorarlarsa da yine bizdeki kural geçerlidir:Bu kurslar ve alacağınız sertifikalar sizi iyi bir programcı yapmaz.Sizi iyi programcı yapacak olan yine kendi çabalarınızdır.C/C++ ve algoritma bilgisi çok önemlidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.