Şimdi Ara

mSATA SSD ihtiyacı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
6
Favori
18.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben yarın servis ile görüşüp orjinal imaj talep edeceğim bakalım verirlerse ne ala :)
    Son 1 haftada 4. defa sistem kurmuş olacağım ama olsun yeterki bundle yazılımlarım geri gelsin.
  • bende ge70 için Kingston mSATA 120 GB SSD SMS200S3/120G Disk 315tl exada almayı düşünüyorum bundan iyisi ve ucuzu varmı ?
    Okuma Hızı
    550MB/sn. okuma
    Yazma Hızı
    520MB/sn. yazma

diyor raid olayı bios güncellemeden sadece windows8 yüklersek bios ayarlarından raidi etkinleştirince süper raidi kullanamıyormuyuz ?
  • http://www.amazon.de/HDSSD-mSATA-120GB-Crucial-M500/dp/B00BQ8RFAI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1394722958&sr=8-1&keywords=msata

Amazondan bu ürünü aldım 213 TL ye geldi. Yazma hızı düşük ama ben memnumum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Çok polemik olmuş ben biraz denemeler sonrası bilgi vereyim :==)

Dün gece Win8 Pro 64 Bit olarak sistemi DVD ile kurdum (UEFI değil Standart BOOT Modunda)
    Raid0 üzerinde Win8 yürüyor şuanda, test sonuçları aşağıda var.
    940 Mb/s Okuma ve 850 Mb/s Yazma hızı alıyorum.

mSATA SSD ihtiyacı

Yani anlayacağınız raid taş gibi çalışıyor herhangi bir sorun yok, benim kıllığımdanmıdır yoksa huyum mu kötü bilmiyorum, ne alırsam alayım (telefon,bilgisayar,tv vb. fark etmiyor)
    içinde bundle ne gelirse gelsin mutlaka kalsın isterim makinada. Sistemi yeniden kurunca kendi orjinal driver dvd si içinde sadece sadece driverlar geliyor.
    Bunun dışında killer network/sound blaster cinema/live update/bluestack/msı burn recovery vb. yazılımlar kayboluyor.
    Sound Blaster Cinema driver sayfasından yükleniyor, fakat sonrasında live update kurduğunuzda ses kartı yazılımı yeni versiyona geçince sound blaster cinema çalışmamaya başlıyor
    bugün servisten ufak bir patch dosyası alarak bu sorunu giderdim fakat tabiki bluestack falan gitti ve bundle olarakta yok servisin elinde.

mSata uyumsuzluk olayına gelince bir uyumsuzluk söz konusu değil, fakat raid 2 yol ile yapılabiliyor:

1- Raid bios yüklemek
    2- Biostan sata modunu raid yaptıktan sonra secure bootu kapatmak uefi yi silmek ve sistemi tekrar kurmak

1. Yol maalesef cihazı raidli almadıysanız mümkün olmuyor bios update etmiyor hiçbir şekilde, servis ile görüştüm serviste çok küçük bir fw farkı olduğunu ve naturel raid almadıysam
    herhangi bir şekilde raid bios yükleyemeyeceğimi söyledi.
    Bende bu sebeple 2. Yol ile devam ettim sata modu raid yapıp iki diski raid0 a aldım, secure bootu kapatıp uefiyi sildim ve dvd den yeniden kurdum.
    Raid0 oldumu oldu fakat; secure boot kapandığı için açılışta raid tablosu gösteriyor (5-6 sn.) sonrasında uefi yi silip secure bootu kapadığım için normal mbr ile açılış yapıyor (buda bir 8 saniye)
    derken aslında 3-4 saniyede açılacak sistemin açılışı oluyor size 15 saniye 20 saniye.
    Bunlara rağmen windowsta tabiki hız tavanda ve süper çalışıyor.

Bizim cihazlar naturel raid olmadığı için Super Raid yazılımı ça-lış-mı-yor! ha ne işe yarıyor hakkaten bilmiyorum ama raid yaptıktan sonra live update de çıkınca indirdim ve kurmak istedim
    anakartınız desteklemiyor dedi ve kurulmadı.

Kısaca raid0 güzel ama makinede fabrikasyon sistemi olmadığı için (kendi windowsu, bundle yazılımları falan) benim hiç içime sinmedi arkadaş :)
    Yoksa performans ve hız gayet iyi durumda.

selamün aleyküm bi sorum olacak 120 GB SSD Now SMS200S3/120G mSATA aldım 1 adet aldım 1 adet olunca süper raid yapabilirmiyiz ? yani biostan raidi etkinleştirsem secure bootu devre dışı bıraksam süper raid olurmu tek msatayla ? iyi günler ayrıca bios güncellememe gerek varmı bios ayarlarına girince direkt olarak raidi etkin yapabiliyorum yani bios süper raid uyumlumu ?

• Super raid için 2 adet msata olması gerekiyor, bios yüklenmesine gerek yok.
    Bios dan direk raid yapabiliyorsunuz.
  • quote:

Super raid için 2 adet msata olması gerekiyor, bios yüklenmesine gerek yok.
    Bios dan direk raid yapabiliyorsunuz.

tamam anladım ama şimdi bende 1 adet 120gb msata var bununla süper raid kullanamıycakmıyım 2.ci sorum msatayı 2 adet süper raid olmıycaksa biosta ahcı modunda tekrarmı kurucam windows8 i yani raid modunu etkinleştirip kursammı yoksa ahcı modundamı kursam hız farkı olurmu ? okuma yazma hızları ahcı modundamı hızlı yoksa raid temi ? kısacası anlaycağınız ben bu windowsu bu 120gb tek msataya kurucam biosta raidmi seçip kursam hızlı yoksa ahcımı ilerde de 1 adet daha 120gb msata almayı düşünüyorum şimdiki biosum süper raid desteklermi ileride msata aldığım zaman
  • quote:

Dün gece Win8 Pro 64 Bit olarak sistemi DVD ile kurdum (UEFI değil Standart BOOT Modunda)

mSATA SSD ihtiyacı

Yani anlayacağınız raid taş gibi çalışıyor herhangi bir sorun yok, benim kıllığımdanmıdır yoksa huyum mu kötü bilmiyorum, ne alırsam alayım (telefon,bilgisayar,tv vb. fark etmiyor)
    içinde bundle ne gelirse gelsin mutlaka kalsın isterim makinada. Sistemi yeniden kurunca kendi orjinal driver dvd si içinde sadece sadece driverlar geliyor.
    Bunun dışında killer network/sound blaster cinema/live update/bluestack/msı burn recovery vb. yazılımlar kayboluyor.
    Sound Blaster Cinema driver sayfasından yükleniyor, fakat sonrasında live update kurduğunuzda ses kartı yazılımı yeni versiyona geçince sound blaster cinema çalışmamaya başlıyor
    bugün servisten ufak bir patch dosyası alarak bu sorunu giderdim fakat tabiki bluestack falan gitti ve bundle olarakta yok servisin elinde.

mSata uyumsuzluk olayına gelince bir uyumsuzluk söz konusu değil, fakat raid 2 yol ile yapılabiliyor:

1- Raid bios yüklemek
    2- Biostan sata modunu raid yaptıktan sonra secure bootu kapatmak uefi yi silmek ve sistemi tekrar kurmak

1. Yol maalesef cihazı raidli almadıysanız mümkün olmuyor bios update etmiyor hiçbir şekilde, servis ile görüştüm serviste çok küçük bir fw farkı olduğunu ve naturel raid almadıysam
    Bende bu sebeple 2. Yol ile devam ettim sata modu raid yapıp iki diski raid0 a aldım, secure bootu kapatıp uefiyi sildim ve dvd den yeniden kurdum.
    Raid0 oldumu oldu fakat; secure boot kapandığı için açılışta raid tablosu gösteriyor (5-6 sn.) sonrasında uefi yi silip secure bootu kapadığım için normal mbr ile açılış yapıyor (buda bir 8 saniye)
    derken aslında 3-4 saniyede açılacak sistemin açılışı oluyor size 15 saniye 20 saniye.

Bizim cihazlar naturel raid olmadığı için Super Raid yazılımı ça-lış-mı-yor! ha ne işe yarıyor hakkaten bilmiyorum ama raid yaptıktan sonra live update de çıkınca indirdim ve kurmak istedim

Kısaca raid0 güzel ama makinede fabrikasyon sistemi olmadığı için (kendi windowsu, bundle yazılımları falan) benim hiç içime sinmedi arkadaş :)

Hocam pc yı freedos alanlar pekı ne yapacak .''Sistemi yeniden kurunca kendi orjinal driver dvd si içinde sadece sadece driverlar geliyor.
    Bunun dışında killer network/sound blaster cinema/live update/bluestack/msı burn recovery vb. yazılımlar kayboluyor.''demissiniz.freedosalanlar ısletımsıtemı yukledıkten sonra bunlar dan faydalanamayacaklar mı?

• Şuanda download bölümünde mevcut artık o yazılımlar, MSI update ile de indirilebilir duruma geldiler, gönül rahatlığı ile formatlayabilirsiniz :)
  • quote:

mSATA SSD ihtiyacı

1- Raid bios yüklemek

2 adet msatayla süper raid yaptım şu resimde kullandığınız hız testi proğramının adı nedir ? iyi günler

• Sizce süper raid olmuşmu arkadaşlar ? 2 adet msata 60gb kingston kullandım
     mSATA SSD ihtiyacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay_42 -- 29 Mayıs 2014; 21:55:37 >
  • iyi günler arkadaşlar bende SSD almayı planlıyorum ama forumlara bakmama rağmen anlamadığım bir nokta var benim laptopum monster w350skq modeli bu modelde su bilgi yer almakta;

mSATA Portu= 1x mSATA SSD
    1.inci mSATA SSD= Mevcut Değil
    1.inci 2.5" HDD= 750GB Western Digital

bu bilgilere binaen ssd almak istesem
    1-) msata SSd mi yoksa normal SSD mi almalıyım
    2-)kendi sitesinde msata SSD normal SSDlerden pahalı acaba performans farkı var da ondan dolayı mı bu fark yoksa başka bir nedeni mi var (msata SSD ile normal SSD performans acısından ne kadar farklı)

• Baştan sona tüm mesajlara baktım herhalde msata SSD için en faydalı konu olmuş. Bende MSI GE60 0ND bilgisayarıma 240gb kingston veya samsung ssd almayı düşünüyorum ancak fiyatlar çok pahalı. Şuan 240 GB tek parça msata SSD 450-500 TL. Sizce bu fiyatların düşme ihtimali nedir ve bu sistem bu masrafa değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msata SSD'ler maalesef normal SSD'lerden çok yüksek ücretli oldukları için halen alınabilir değiller. Ki normal SSD hızlarına da ulaşamadılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kltrTekNiKCi

Baştan sona tüm mesajlara baktım herhalde msata SSD için en faydalı konu olmuş. Bende MSI GE60 0ND bilgisayarıma 240gb kingston veya samsung ssd almayı düşünüyorum ancak fiyatlar çok pahalı. Şuan 240 GB tek parça msata SSD 450-500 TL. Sizce bu fiyatların düşme ihtimali nedir ve bu sistem bu masrafa değer mi?

Düşmez hocam . Halen daha yaygın olarak kullanılmıyor ki kullanılacağınıda sanmıyorum iki yıl önce ki fiyatlar düşmeyi bırak artıyor dolara endeksli malum.İhtiyacınıza bağlı performans olarak harikalar. Fakat fiyatlarda ortada sizin bleceğiniz. Ama performans olarak hakını veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmkayaa -- 3 Temmuz 2015; 23:28:04 >
  • bende MSI GE60 0ND a msata aldım 120 gb Samsung 850 EVO mSATA iyiki almışım çünkü inanılmaz farkettirdi performans olarak sürekli bilgisayarı kullanasım geliyor :)) Bir windows 10 kurdum efsane oldu:) Almayı düşünen varsa tavsiye ederim...Bu da disk benchmark değerleri:
     mSATA SSD ihtiyacı
  • amazondan aldığım samsung 850 evo 250gb msata ssd siparişim bugün elime ulaşacak ilk olarak ne yapmam gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.