Şimdi Ara

MS Office 2013 mail alma problemi > Gmail > Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 8 ve 7'de denediğim Office 2013 yazılımında nedendir bilmem 2010 yılından itibarenki hiçbir maillerimi gönder/al ile outlook a aktaramıyorum. 2010 versiyonunda veya bir başka gmail hesabımda sıkıntı yok, yalnız kullandığım hesapta bu durum var.

Hesaba dair bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum keza 2010 da alıyor hepsini.

Benzer durumu yaşayan var mı?

ÇÖZÜM:
    http://office.microsoft.com/tr-tr/outlook-help/HA001148898.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 5 Aralık 2012; 12:10:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Merhaba,

Windows 8 ve 7'de denediğim Office 2013 yazılımında nedendir bilmem 2010 yılından itibarenki hiçbir maillerimi gönder/al ile outlook a aktaramıyorum. 2010 versiyonunda veya bir başka gmail hesabımda sıkıntı yok, yalnız kullandığım hesapta bu durum var.

Selam
    Biraz karışık bir ifade ile sorunu dile getirmişsiniz. 2010 yılında Office 2013 var mıydı sizce?

Office 2010 sürümünde sorun yoksa, oradaki gönder/al portlarını gözlemleyin ve not alarak Office 2013 Microsoft Outlook hesabına ekleyin..

Ben Mozilla Thunderbird kullanıyorum ama genel olarak google mail portları şu şekildedir.

pop.gmail.com 995 (E-Posta alma portudur)
    smtp.gmail.com 587 (E-Posta gönderme portudur)

Bu ayarlar sonrası gönderme ve almada sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Merhaba,

Selam
    Biraz karışık bir ifade ile sorunu dile getirmişsiniz. 2010 yılında Office 2013 var mıydı sizce?

Office 2010 sürümünde sorun yoksa, oradaki gönder/al portlarını gözlemleyin ve not alarak Office 2013 Microsoft Outlook hesabına ekleyin..

Ben Mozilla Thunderbird kullanıyorum ama genel olarak google mail portları şu şekildedir.

smtp.gmail.com 587 (E-Posta gönderme portudur)

Bu ayarlar sonrası gönderme ve almada sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
    Kolay gelsin..

Biraz karışık mı dile getirmişim?

Üstad program 2013 versiyon diye 2010 daki mailim gelmeyecek mi Outlook'a? Bu nasıl bir mantık, yıllardır Outlook kullanırım böyle enteresan bir düşünce aklıma bile gelmedi. Öyleyse birkaç ay önceki maillerin hiçbirini göremeyeceğiz, bu mantıklı geliyor mu sana?

Velhasıl birçok bilgisayardaki gmail hesapları otomatik tüm maiileri indirirken, benim hesabım için portları tekrardan düzenlemem gerekti. Şu an kişisel bilgisayarımdan yazmıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam imap için ssl 995, smtp için tls 465 çözüm oldu. Ondan ziyade Outlook 'un yardım sayfasından faydalanarak bazı ayarlar yaptım ve sonuç aldım. Yaklaşık 70MB eski maiilerim (2007 de olan maiiler dahil) olması gerektiği gibi hepsi indi ve sorun halloldu.

Teşekkür ederim cevap için.

İyi forumlar.

• quote:

Biraz karışık mı dile getirmişim?

Üstad program 2013 versiyon diye 2010 daki mailim gelmeyecek mi Outlook'a? Bu nasıl bir mantık, yıllardır Outlook kullanırım böyle enteresan bir düşünce aklıma bile gelmedi. Öyleyse birkaç ay önceki maillerin hiçbirini göremeyeceğiz, bu mantıklı geliyor mu sana?

Velhasıl birçok bilgisayardaki gmail hesapları otomatik tüm maiileri indirirken, benim hesabım için portları tekrardan düzenlemem gerekti. Şu an kişisel bilgisayarımdan yazmıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam imap için ssl 995, smtp için tls 465 çözüm oldu. Ondan ziyade Outlook 'un yardım sayfasından faydalanarak bazı ayarlar yaptım ve sonuç aldım. Yaklaşık 70MB eski maiilerim (2007 de olan maiiler dahil) olması gerektiği gibi hepsi indi ve sorun halloldu.

Teşekkür ederim cevap için.

İyi forumlar.

Selam
    Bakın yine doğru dürüst yazmak istediğinizi ifade edemiyorsunuz. Ben nerede bunu "Üstad program 2013 versiyon diye 2010 daki mailim gelmeyecek mi Outlook'a?" yazdım?

Neyse sorun değil sonuçta portları ayarlayarak soronunuzu çözmüşsünüz. Demek ki port olayını yazmamış olsaydım çözüm aramaya devam edecektiniz..

Yukarıda gönderme portunu yanlış yazmışım.. Port smtp.gmail.com 465 (E-Posta gönderme portudur) olacaktı.

smtp.gmail.com 465 (E-Posta gönderme portudur)

• Bay_KG

Arkadaşım nasıl bir yapın var bilmiyorum ama senin cevabını mesajı yazdığım sıra gördüm, sorunu dün gece çözmüştüm zaten.

Şayet bu sitenin bu formunda insanlara yardım etmek istiyorsan önce ukalalıktan ya da egondan vazgeçmen gerekiyor. Hele de bu tarzı bana karşı yapıyorsan hiç takılma buralarda. Ne demek istediğimi avatarımın altındaki o mesaj sayısının nasıl ve nerede oluştuğunu Janti diye arama yaptıktan sonra anlarsın.

Sorunumu hallettim, sorunu yaşayacaklar için çözümü yazdım. Daha fazla konuşmaya lüzum yok.

İyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-mail senkronizasyon sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.