arkadaşlar Ms dos da bilgisayar klavyeyi q olarak görüyü bunu nasıl f ye çevirebilirim
Yanlış hatırlamıyorsam, DOS klasörünün içinde "keybrd.sys" veya "keybrd.inf" gibi bir dosyası vardı. Bunun değişmesi gerekli diye düşünüyorum...
ms-dosu bilmiyorum ama burdan da değiştirebilirsin
başlat-ayarlar-denetim masası-bölge dil ve seçenekleri-diller-ayrıntılar bölümünden değiştirebilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: emrah6600
ms-dosu bilmiyorum ama burdan da değiştirebilirsin
başlat-ayarlar-denetim masası-bölge dil ve seçenekleri-diller-ayrıntılar bölümünden değiştirebilirsin
burada ekle- TÜRKÇE F- i ekle sonra ABD ve TÜRKÇE Q yu kaldırman yeterli
autoexec.bat dosyasında aşağıdaki satırın olması gerekir. keyb tr,,C:\DOS\keybrd2.sys /id:179 Buradaki id:179 ifadesi Türkçe Q klavyeyi ifade eder. Türkçe F klavye için bu değerin id:400 olması gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: alehandro
autoexec.bat dosyasında aşağıdaki satırın olması gerekir. keyb tr,,C:\DOS\keybrd2.sys /id:179 Buradaki id:179 ifadesi Türkçe Q klavyeyi ifade eder. Türkçe F klavye için bu değerin id:400 olması gerekir.
+1
bu komutları autoexec.bat dosyasına nasıl yazacağım
bu komutları autoexec.bat dosyasına nasıl yazacağım
Burdan da devam edilirdi.. yeni konu neden açıldı ki _?
Doğrusu bu şekilde.
mode con codepage prepare=((857) C:\WINDOWS\COMMAND\ega2.cpi) mode con codepage select=857 keyb tr,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys /id:440
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme