Şimdi Ara

MQ-7 Karbonmonoksit sensörü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar öncelıkle herkeze kolay gelsın..

    Bilgisi olan arkadaslar dan yardım ıstıyecegım. Elimde bulunan MQ-7 karbonmonoksıt projesını yaptım ve gayet basarılı bır sekılde calısıyor. Çıkış olarak 2 led cıkıs verılmıs. Birinci led gazı almaya basladıgı an yanıyor ıkıncı led ıse gaz çoğalmaya basladıgı an yanıyor. Sizden ıstedıgım sensörun data cıkısı muhtemelen pıce gazın yogunluguna gore voltaj gonderıyor. Bunu değerlendırerek Barled gibi bir şey koyarak bu barled gazın yogunluguna gore dusse yada yukselse bunu yapabilirmıyız. Görsel olarakta görmek ıstıyorum yanı. Aslında tam bunun tersı olsa daha muhtesem olur ama o zor bıraz sanırım. Yanı oksıjenın durumunu olcebılsek. Bilgisi olan arkadaslardan calısmama destek beklıyorum... İyi çalışmalar dilerim herkeze.



  • Tabiki yapılabilir led bar. Analog dijital çevirici modülü sayesinde PIC12F675, 16F628A gibi denetleyiciler kullanılarak rahatlıkla böyle bir şey yapılabilir.
  • maytere kardeş bana bu konuda yardımcı olurmusunuz rica etsem.
  • Ben bu şekilde bir doğalgaz alarm cihazı yapmıştım. O devrede kullandığım sensör bu sensörün kardeşi olan MQ-4 idi. Bacak bağlantıları yanılmıyorsam aynı. Bu sensörlerde toplam 6 adet bacak bulunuyor. İkisi VCC - GND, birisi ise Vout. Yani sensörün soldaki üç bacağı ile sağdaki üç bacağı içeriden birbirine paralel bağlı. V out ucundan ortramdaki gaz miktarına göre voltaj üretiyor. Hatırladığım kadarı ile Vout ucu bir direnç üzerinden GND'ye bağlanıyordu. Sensörün kataloğuna bakmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.