Şimdi Ara

mpv araçlar..(renault scenic 2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
8.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhaba.son zamanlarda c-max(2006),scenic 2(2006) gibi mpv,focus,corolla,passat b5 gibi sedan birkaç araba test etme(bazılarını sürerek,bazılarında yolcu olarak) imkanı buldum.şimdi kendi fikirlerimi aktarmak istiyorum.bindiğim mpv ler sürüş bakımından(sadece süspansiyon konforu olarak düşünürsek sedanlarda rahat ama gerek oturma pozisyonu,gerek görüş açısı,gerek ferahlık hissi) bence bindiğim sedanlardan daha rahattı.ben kendi açımdan konuşayım,mpv lere bindikten sonra sedan araçlara binmek sanki dar bir ortama giriyormuş hissi veriyor.ayrıca sedanların tavanları mpvlere göre alçak olduğundan basık bir his veriyordu.ilk şaşırdığım nokta şu oldu.sürüş rahatlığı,yolculuk rahatlığı bakımından sedan araçlardan bence daha rahat olan mpvler neden tercih edilmiyor da aileler tarafından sedan araçlar tercih ediliyor.bagaj genişliği,yükleme kolaylığı da cabası.sedan mpv kıyaslamasından sonra test ettiğim 2 mpv kıyaslamasına değinmek istiyorum.yine kendi görüşüm eğer bir mpv den beklenen çok rahat bir yolculuksa bu araç scenic 2. iki araca da binmeden önce duyumlarım ikisi de geniş,rahat fakat c max in yol tutuşu daha iyi,c max bir adım önde şeklindeydi.(bu arada 2 si de 1.6 benzinli) ancak scenic ve c max e oturunca öncelikle şunu söyleyebilirm ki scenic daha geniş ve ferah hissettiriyor.çok daha fazla cam alanı(bindiğim araç cam tavana sahipti ),çok daha geniş ve uzun teknolojik ön konsoluyla,daha aydınlık,daha iyi görüş açılarına sahip,ve bence sıra dışı tasarımı ve özellikleriyle daha iyi hissettiriyor.koltuklar ise c maxden daha geniş ve rahat.c maxin koltukları daha sert ve dar geldi bana.gelelim arka koltuklara.arkada da cam tavan olması nedeniyle aydınlık bir salonda oturuyormuş hissi veriyor.ancak bir dezavantajı var içmekanda scenic'in.o da arka koltukların sırtlıkları küçük.c maxde de böyle ama scenic de daha küçük gibi geldi bana.yani sonuç gerek önde otururken yayla gibi oturma pozisyonu,gerek arka taraftaki genişlik,gerek içmekanın oldukça aydınlık olması,gerekse de c maxe göre çok daha ısra dışı olası nedeniyle bence scenic 1-0 önde.gelelim sürüş özelliklerine.performans konusuna değinmeyeceğim çünkü her iki araç da amaçları farklı olduğundan yüksek performans sunamıyorlar.yine eğer aracın alınma sebebi konforsa (ben şahsen mpv alırsam bu amaçla alırım) scenic süspansiyon konforunda önde.süspansiyonarı rahat.ve yalıtım daha iyi.(arabam.comda da db değerleri var).c maxin süspansiyonları biraz daha sert(genel olarak fordlar böyle) ve su götürmez bir gerçek ki yol tutuşu daha iyi.yani sürüş kişisel tercihlere bağlı.ama bu araçların alınma sebebi rahatlıksa scenic daha rahat.euro ncaptan da 5 yıldızlı.şimdi gelelim beni şaşırtan 2.noktaya.scenic amacına uygun olarak daha geniş,daha konforlu,daha ferah,çok daha fazla eşya gözüne sahip,kullanışlılk olarak içmekanı çok değişken,kısacası renault markasına karşı eleştirilerim olsa da mpv işini renault çözmüş.ama 2. el değerlerine baktığımızda scenicin c maxten daha ucuz ve daha az tutuluyor.bu bana çok ilginç geldi.sonuç olarak şunu diyebilirim ki eğer aile için araba alacak olsam,25000-30000 arası bütçem varsa,amacım rahat bir yolculuksa tercihim sedan yerine mpv olurdu.ve mutlaka scenici test eder ondan sonra karar verirdim.çok uzun oldu biliyorum deneyimlerimi aktarayım dedim.teşekkürler..

• ben 1 yıldır mpv sınıfından altea kullanıyorum
    scenic de güzel araç
    mpv kullananlar diğer araçlara pek sıcak bakmaz
    ama tutmuyorlar bu da gerçek
    tutmazsa tutmasın
  • Ben de mini mpv sınıfında olan (mini olduğuna bakmayın c sedan kadar geniş ve donanımlı )Hyundai ix20 kullanıyorum..Gerçekten çok kullanışlı ve sürüşleri zevkli.
    Yani yıllardır sedan kullanmış biri olarak dyebilirim ki mpv ler sedana göre daha güzel.Büyük mpv ler eminim daha da güzeldir.Ama millet olarak işlevsellikten daha çok görünüme önem verdiğimizden sedanı daha çok tercih ediyoruz.
  • MPV tarzı araç kullananlar normal bir sedana binince zaten kendini kapalı kutuda zannediyorlar.bende bu durum çok oluyor.sedan ya da hb tarzı araçlara binince bir darlık,baskıda gibi hissediyorum...

aslında sedan araçlarla neredeyse aynı fiyata sahip olmalarına rağmen bizim ülkemizde tutulmaması normal.çünkü insanlar hala sedan aracın bagajının daha büyük olduğunu,daha kullanışlı olduğunu filan düşünüyor,ancak durum tam tersi aslında.

kendi aracımdan örnek vereyim...

ben arabamı alırken, fiyatı indirimlerle beraber yaklaşık 51.000 liraydı,fluance ise yaklaşık indirimlerle beraber 50.500 liraya geliyordu

bu dediğim fiyatlar 1.5 sene öncesine aittir bu arada...

bu arada scenic 2 yi beğendiğinize göre scenic 3 mutlaka incelemelisiniz
  • Bende mpv yada c sınıfı bi sw araç alabilmek için fırsat kolluyorum.
    Tam bi aile aracı mpvler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 11 Şubat 2012; 16:25:29 >
  • sedan ın zaten kullanışsız bagajından dolayı hiç ilgimi çekmiyor.
    bence bizim millet 2. el kaygısı ve bir MPV nin konforunu bilmediği için sedan alıyor.
    ilerleyen zamanlarda A segmetn araçların ve MPV lerin satışları C sedanlardan kaat kat fazla olacak diye düşünüyorum.
    konuyu açan arkadaş keşke grand picasso yu da test etse ve kıyaslasa güzel-faydalı olurdu.
  • benim gibi düşünen kişi sayısı hiç de az değilmiş.c4 picasso ve scenic 3 e sadece oturmuşluğum var.scenic 3 gerçekten harika.c4 picasso da çok çok ferah bir araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dacia logan 1.5 dci sedan
    9 yıl önce açıldı
    Renault clio 4
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sınıfta her aracı kullandım inanın scenic bambaşka o aracı hala unutamıyorum
  • Scenic deki ic mekan ferahligi diger mpv lerde yok... G picasso da fena degil ancak yine mpv alacak olsam sceniic alirdim...13000km deyim ve gayet memnunum...
  • sebebi 2. elde zarar ettirecek endişesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

ben 1 yıldır mpv sınıfından altea kullanıyorum
    scenic de güzel araç
    mpv kullananlar diğer araçlara pek sıcak bakmaz
    ama tutmuyorlar bu da gerçek
    tutmazsa tutmasın

Ben imzamdaki aracı kullanıyorum. Mini MPV.
    İnanın geçen gün C segmenti popüler bir araca bindim, bana çok dar, sıkıcı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 19 Şubat 2012; 12:05:21 >
  • C4 Picasso,Peugeot 3008,Ford Cmax,Opel Zafira,Renault Scenic,Toyota Verso hepsini inceliyorum.
    Fransız mpvlerinde tek sevmediğim taraf bazı modellerinde göstergenin ortada olması...
  • scenic.. sevdiğiniz mpv araçların fotolarnı koyabilirsiniz.

• birkaç foto daha..
  • .

• MPV araç pazarı büyüyecek. Bütün markalar mini ya da C segmenti bir MPV model çıkarmaya çalışıyor.
    Şu an Fiyat'ın yok. O da bir model geliştirdi. Hatta forumda resimler ve yorumlar var.
    mpv kullananların tekrar sedan bir araca dönmeleri zor.
  • fransiz araclari disinda mpv'leri bende begeniyorum fransa karsiti oldugum icin degil yanlis anlasilmasin kalitesiz olduklari icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

fransiz araclari disinda mpv'leri bende begeniyorum fransa karsiti oldugum icin degil yanlis anlasilmasin kalitesiz olduklari icin.

tam emin olmamakla beraber bu sınıfın yaratıcısı scenic diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

fransiz araclari disinda mpv'leri bende begeniyorum fransa karsiti oldugum icin degil yanlis anlasilmasin kalitesiz olduklari icin.

tam emin olmamakla beraber bu sınıfın yaratıcısı scenic diye biliyorum

Toyota Verso ve Opel Zafira önce gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki bahsettiğiniz araçlar daha iyi ama fiyatları da daha yüksek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.